Kardeş Haberleri

Kardeş Haberleri

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Eryılmaz: Muhacirler ötekimiz değil, kardeşlerimizdir

İnsan ve Değer Hareketi Elazığ sözcüsü Ersin Eryılmaz son günlerde Suriyelilerle yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunarak olayların büyük bir risk potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Başkan Şahin Şerifoğulları’ndan Kurban Bayramı mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Kurban Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajında, “Hemşehrilerim başta olmak üzere aziz milletimizin ve İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyor, insanlık için barış, huzur ve kardeşliğe vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Gazze’ye Kardeş Payı temalı yardım kampanyası başlatıldı

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde KADEM Elazığ Temsilciliği ve Kızılay Elazığ Şubesi işbirliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Gazze için yardım kampanyası başlatıldı.

Kudüs konulu konferans ve bilgi-kültür yarışması ödül töreni

Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından Prof. Dr. Mehmet Akbaş’ın konuşmacı olduğu “Kudüs” konulu konferans ve bilgi-kültür yarışması ödül töreni düzenlendi

Ekmeğini Gazze'li din kardeşin ile paylaş

Gazze Direniş Platformu ve TÜGVA öncülüğünde "Ekmeğini Gazze'li Din Kardeşin İle Paylaş” adlı yardım kampanyası düzenlendi.

Şerifoğulları: Dualarımız, Filistinli kardeşlerimizle 

İsrail’in Gazze’de Filistinlilere karşı işlediği insanlık suçuna tepki çekmek amacıyla düzenlenen yürüyüşe katılan Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları; “Dualarımız, Filistinli kardeşlerimizle.” dedi. 

Gazze ve Filistin’e destekler devam ediyor 

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde, Beşir Derneği’nin organize ettiği "Gazze Ölüyor, Din Kardeşine Sahip Çık" kampanyası başladı. 

Keleş: Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin davasını güçlü şekilde savunacağız 

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacağı gibi Türk devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye yüzyılında daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir” dedi. 

Beşir Derneği’nden Filistin için bağış kampanyası 

“Filistin’e Sahip Çık, Kardeşinin Yanında Dur” sloganıyla yola çıkan Beşir Derneği, bağış kampanyası başlattı. 

Başkan Akın siyasi partileri ziyaret etti

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, siyasi partileri ziyaret etti. Ziyaretinde Elazığ’daki siyasi rekabetin yanı sıra birlik ve dayanışmanın da önemini vurgulayan Abdullah Akın, AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti'yle görüşmeler gerçekleştirerek “Kardeşlik” mesajı verdi.

Emine Erdoğan, Elazığ Belediyesi standını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından düzenlenen "Deprem Bölgesi Gönülden Gönüle Kardeşlik Köprüsü Hayır Çarşısı" etkinliğinde Elazığ Belediyesi standını ziyaret etti.

Vali Toraman’dan destek 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman Kurbanını Paylaş, Kardeşinle yakınlaş kampanyasına destek oldu. 

Tosun: Adalet ve kardeşlik için buluştuk 

Zulmün uğradığı coğrafyalardaki mazlumların yardımına koşmaya devam edeceklerini ifade eden Elazığ Genç İHH Birim Sorumlusu Ömer Faruk Tosun, “Kudüs'ün aslıda, cismi de bizimdir. Ve biz tekrardan özgür Kudüs'te olacağız” dedi. 

Açık: Artık 24 saat bize yetmiyor!

Prof. Dr. Yasemin Açık, bağımsız milletvekili adaylığını açıklamasının ardından kollarını sıvadı ve “Şehrin Hocası, Ablası, Bacısı, Kardeşi, Kızı” olarak gören Elazığlıların desteğini almak için sokakları arşınlıyor.

Milletvekili Demirbağ STK temsilcileriyle bir araya geldi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Elazığ’ın bölgeye yardım için adeta seferberlik ilan ettiğini söyledi. Demirbağ; “Kahramanmaraş depremlerinin ardından Elazığ esnafımız yardım için adeta seferberlik ilan etti. Deprem sürecinde ben de yaklaşık 10 gün kadar Malatya’da görevliydim. Bu süreç zarfında Malatya’daki bütün yetkililer Elazığ’a teşekkür ederek; Elazığ büyük bir kardeşlik örneği sergiledi” dediler. Bu bakımdan ben de Elazığ’daki bütün odalarımızı, STK’larımızı, iş dünyamızı, esnafımızı tebrik ediyorum” dedi. 

Başkan Gürkan: ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden yanımızda oldular 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli depremden ağır bir şekilde etkilenen Doğanşehir ilçesinde depremzedeleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Gürkan, “Elazığ yolu açıktı. Sağ olsun ‘Gakgoş’ kardeşlerimiz, Elazığ Belediye Başkanımız gece gündüz demeden bütün fırınlarını ve iş yerlerini açarak, bizlere ekmek, su ve yemek sevkiyatını sağlamıştır” dedi. 

Başkan Şerifoğulları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplam 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketinin 8. gününde de depremin en fazla etkilediği illerden biri olan kardeş şehir Malatya'da incelemelerini ve çalışmalarını sürdürüyor.

İki kardeş 84 saat sonra enkazdan sağ çıkarıldı

AFAD ekipleri Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde enkaz altında kalan Doğukan ve Furkan Özbay kardeşleri 84 saat sonra sağ çıkardı.

3 kilometrelik fark bir kızın eğitim hayatına mal oldu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Elazığ'da bir günde 3 kadın öldürüldü

Elazığ'da son bir gün içerisinde bir kadın işkence edilip, diğer kadın kocasının silahla başına ateş etmesi, başka bir kadın ise kardeşinin bıçaklaması sonucu öldürüldü.

Elazığ'da kardeşi tarafından bıçaklanan sağlık personeli hayatını kaybetti

Elazığ'da kardeşi tarafından bıçaklanan sağlık personeli hayatını kaybetti.

İkiz kardeşlere 2 gün arayla silahlı saldırı

Elazığ'da 2 gün arayla silahlı saldırıya uğrayan ikiz kardeşler yaralandı. Polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

Tıraş makinesi yere düştü, bir ailenin huzuru yok oldu

Elazığ'da yaklaşık bir yıl önce tıraş makinesinin yere düşmesi nedeni ile başlayan olaylar silsilesi sürüyor. Bir yıl önce amca yeğen arasında çıkan kavgada kırılan tıraş makinesinin ücretinin tahsili nedeniyle süren kavgada kayınbiraderi, eniştesi ile kardeşine pala ile saldırdı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

AK Parti İl Başkanı Yıldırım: 'Bizler bu şehirde tüm vatandaşlarımızla birlikte kardeşlik anlayışı ile yaşamaya devam edeceğiz'

Muharrem ayı dolayısıyla Elazığ'da bulunan Cem Evlerini ziyaret eden AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Bizler bu şehirde tüm vatandaşlarımızla birlikte kardeşlik anlayışı ile yaşamaya devam edeceğiz. Bu mübarek ayda tutulan oruçları Allah kabul etsin. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin dedi.

Önce ağabeyi ardından kardeşini vurdu

Elazığ'da dün hastane içinde çıkan silahlı kavganın, 3 gün önce çıkan başka bir olayın devamı olduğu öğrenildi. Zanlı ilk olayda bir kişiyi ayağından yaralarken ikinci olayda ise kardeşini vurdu. Ağır yaralanan şahsın hastanedeki tedavisi devam ediyor.

Koruyucu ailelik yaptığı yeğenlerini öz çocuklarından ayırmıyor

Elazığ'da 4 çocuğu olan Mehmet Çam, anne ve babasını kaybeden öz yeğenlerine koruyucu aile oldu. Onları kendi çocuklarından ayırt etmeyen Mehmet Çam ve eşi, iki kardeşe gözleri gibi bakıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, 'O 6'lı masanın altında üstünde tartışması olan terör partisi var. Oraya da kontenjan veriyorlar niye çünkü yarın öbür gün oy alacaklar'

İstanbul'da 45 bin kişiyi işe aldıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Bu rakamları Çalışma Bakanlığından aldım. Nasıl aldılar peki, durmadan bağırıyorlar ya ehliyet, liyakat diye öyle mi aldılar yok. Bunu da bir güzel itiraf ediyorlar. Yüzde 35 CHP'den kontenjan, mahalle temsilcilerinden başlıyorlar vermeye. İYİ Parti'ye yüzde 15 bir de adını söyleyemedikleri ortakları var utanıyorlar. Allah kimseye utanacak iş yaptırmasın. Utanıyorsanız yapmayın ortaklık kardeşim. O 6'lı masanın altında üstünde tartışması olan terör partisi var ya oraya da kontenjan veriyorlar niye çünkü yarın öbür gün oy alacaklar. Bu şekilde 45 bin kişiyi işe aldılar' dedi.

Elazığ'da filmlere konu olacak olay: Depremde emanet alınan eşyaların sahibini 2 yıldır arıyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören bir aile, zarar gelmesin diye eşyalarını nakliyeci Zülfü Kalkan'a teslim etti. Zülfü Kalkan emanetten 20 gün sonra hayatını kaybetti. Ağabeyi Ramazan Kalkan, 2 yıldır zamanının büyük bir kısmını kardeşine emanet edilen eşyaların sahibi aramakla geçiriyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Altınöz: 'Dünyanın birçok yerinden Müslümanlar Erbakan'ı ziyaret ediyor'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Dünyanın birçok yerinden Müslüman kardeşlerimiz İslam toplulukları Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan'ı ziyaret ediyorlar. Dertlerini, tasalarını, problemlerini arz ediyorlar' dedi.