Kars Haberleri

Kars Haberleri

Bakan Işıkhan müjdeli haberi paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

EL-AKSA Plafformu’ndan Başkan Şerifoğulları’na Teşekkür

Katil İsrail’in mazlum Gazze halkına yönelik hunharca saldırına karşı Türk halkının tepkilerini ve desteklerini ortaya koymak amacıyla ülke genelindeki tüm yerleşim birimleriyle birlikte Elazığ'da da 14 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan El-Aksa platformu, bugüne kadar ilimizde birçok faaliyet gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Başkan Dilek: Elazığ'da dahil edilmelidir

Elazığ Mobilyacılar Dernek Başkanı Muhammed Fethi Dilek, yerinde dönüşümün Elazığ için acil olduğunu vurgulayarak, şehrin deprem tehlikesine karşı hızlı bir şekilde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Elazığ'da işçiler geçinemiyoruz dedi!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması çerçevesinde yaptığı açıklamada 'Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız.' dedi.

Açık: Deprem açısından riskli bölgede olduğumuz gerçeğiyle yüzleşmeliyiz

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan deprem felaketinin 25'inci yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, faaliyetlerini sürdürdükleri Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinin birinci ya da ikinci derece riskli bölgede yer aldığını hatırlatarak deprem gerçeğiyle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Açık, 'Bilimin ışığında depremin yıkıcı etkilerine karşı dayanıklı yapılar, güvenli şehirler inşa etmeliyiz' dedi.

Başkan Kavaklı, muhtar ve vatandaşları dinledi

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı beraberindeki heyetle, Doğukent Mahalle Muhtarı Mürsel Koç, Kırklar Mahalle Muhtarı Mehmet Ayan, Ulukent Mahalle Muhtarı Mustafa Taş'ı ve Çatalçeşme Mahallesi'nde vatandaşları ziyaret etti. Bu mahallelerde vatandaşların karşılaştığı sorunları yerinde dinlenildi ve tespitlerde bulunuldu. Yasin Kavaklı yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulundu.

Tarihi direnişin 8. yılı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ve bu girişime karşı milletin direnişinin üzerinden 8 yıl geçti.

YRP Genel Başkan Yrd. Gül: Maden işçilerimizin yanındayız

YRP Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül Alacakaya’da grevde bulunan maden işçilerinin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini ve konun takipçisi olacaklarını söyledi.

Milyonlar tek yürek!

EURO 2024 son 16 turu maçında Türkiye, Avusturya ile mücadele edecek. A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Avusturya ile karşı karşıya gelecek.

İl Özel İdaresi’nden dolandırıcılık olaylarına karşı uyarı

Elazığ İl Özel İdaresi dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Çekya karşısında Arda Güler sahada olacak mı?

Portekiz maçında yedek kalan Arda Güler, Çekya maçında sahada olacak. Bireysel antrenmanlarını tamamlayan yıldız oyuncu, takımla çalışmalara başladı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Elazığ Valiliği uyardı! Risk en yüksek seviyede

Elazığ Valiliği meteoroloji durumu bildirerek Elazığ için orman yangını uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada 14 Haziran Cuma gününe kadar vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olunması istenildi.

Açıkkapı: Bu soykırım karşısında sessiz kalanlar, bu suça ortak olmaktadır

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Filistin’deki katliamlara, Elazığspor’un 2. Lig’e yükselişine ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarına değindi.

Elazığspor’un kutlama programı belli oldu

Elazığspor’da şampiyonluk kutlamaları çarşamba günü gerçekleştirilecek. İstanbul Rams Park stadyumunda oynanan final karşılaşmasında 52 Orduspor’u 3-0’lık net sonuçla geçerek adını 2. Lige yazdıran bordo beyazlı takımımıza müsabakanın ardından izin verilmişti.

Elazığ’da somun ekmeğin fiyatı yine değişti!

Geçtiğimiz günlerde ekmeğe gelen zamma Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman karşı çıkmıştı ve zam geri çekilmişti. Bugün ise Elazığ’da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram somun ekmeğin fiyatı 8 liradan 10 liraya çıkartıldığını açıkladı.

Tarihi Maden Hükümet Konağı, vatandaşın hizmetine açıldı

Maden’de Türkiye’nin en eski mülki idare binası, yapılan restorasyon sonrasında, Maden Hükümet Konağı olarak vatandaşlara hizmete başladı. 262 yıllık binanın vatandaşın hizmetine açılması, ilçede memnuniyetle karşılandı.

Elazığspor için karşılama töreni yapılacak

Şampiyon Elazığspor’un ilimizde görkemli bir şekilde karşılanması ve kutlamalarının yapılması için hazırlıklar başladı.

Ve Şampiyon Elazığspor

TFF 3.lig 2.grup Play-Off finalinde Elazığspor, 52 Orduspor ile karşı karşıya geldi.

Başkan Şerifoğulları’ndan taraftarlara 5 otobüs

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’ndan taraftarlara bir jest daha… Başkan Şerifoğulları, Elazığspor’un Final karşılaşmasını izleyecek taraftarlar için 5 adet otobüs tahsis etti

Play – Off müsabakası için ayrılan taraftar sayıları belli oldu!

Elazığspor’umuzun İstanbul’da karşılaşacağı 52 Orduspor maçı için her iki takıma ayrılan taraftar sayıları belli oldu.

Gülyüz: Nerde olursa olsun takımımızı yalnız bırakmayız

Emlakçılar Derneği Başkanı ve iş insanı Nuri Gülyüz, Cumartesi günü final karşılaşmasına çıkacak olan Elazığspor'a başarılar dileyerek “Elazığ’ımızı bu kadar kenetlenmesinin çok güzel inşallah takımımızı çok güzel yerlerde göreceğiz” dedi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki kritik görüşme AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Özel’i genel merkez kapısında AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş karşıladı.

Elazığ’da yeşil alanlar ilaçlanıyor

Elazığ’da genelindeki yeşil alanlar, haşerelere karşın ekipler tarafından ilaçlanıyor.

Fırat Üniversitesi’nden anlamlı program

Fırat Üniversitesi tarafından Gazze’deki soykırıma karşı Amerikan Üniversitelerindeki barışçıl eylemlere destek açıklaması yapılacak.

Bahar şarkıları konseri düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 26 Nisan Cuma Günü Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde “ Bahar Şarkıları” konseri ile Elazığlıların karşısında olacak

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

EKİDER, Gazze ve Doğu Türkistan için program düzenledi

Evrensel Kur'an İlimleri Derneği tarafından Gazze ve Doğu Türkistan’da hayatını kaybedenler için program düzenledi. Gazze ve Doğu Türkistan için tek yürek diyerek toplanan kalabalık, İsrail’e karşı boykot çağrısı yaptı.