Karşılama Haberleri

Karşılama Haberleri

Elazığspor için karşılama töreni yapılacak

Şampiyon Elazığspor’un ilimizde görkemli bir şekilde karşılanması ve kutlamalarının yapılması için hazırlıklar başladı.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Alan: Oto Galericiler Sitesi’ndeki esnaflarımızın taleplerini karşıladık 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Galericiler Sitesindeki esnafların taleplerini karşılamak için 6. Noter’in Güneykent Mahallesine kurulacağını açıkladı. 

Soğuk havada sıcak karşılama

31 Mart yerel seçimleri için çalışmalarına yoğun bir tempo ile devam eden MHP Elazığ Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Murat Aygen ve yine seçim çalışmalarını sahada yürüten CHP Elazığ Belediye Başkan adayı Av. Coşkun Çağlar Duran bugün sahada karşılaştılar.

Septioğlu için karşılama programı düzenlendi

Yeniden Refah Partisi'nden Elazığ Belediye Başkan Adayı gösterilen Faruk Septioğlu için Elazığ Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları’na Elazığ Havalimanı’nda coşkulu karşılama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı yeniden aday göstermesinin ardından Başkan Şerifoğulları için Elazığ Havalimanı’nda karşılama töreni düzenlendi.

Doğa Aşığı Gezginlerin Gözdesi Saklıkapı Kanyonu

İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Saklıkapı Kanyonu ziyaretçi karşılama merkezi kanyonları gezmeye giden vatandaşların birçok ihtiyacına cevap verecek.

Yüzde 120’lik zamma davullu karşılama

Akçakiraz Belediye Başkanı Sabahattin Kaya, çalışanlarına yüzde 120 zam yapınca, personeli de davullu ve klanertli kutlama düzenledi.

Eğitim Sendikalarından ihaleye tepki 

Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin maaş, ek ders, fazla mesai, ikramiye ve diğer özlük haklarının banka ile ödenmesi hususunda yapılan promosyonlu maaş ödeme protokolü katılımcı bankaların eğitim çalışanlarının haklarını karşılamayan düşük teklif ile sonuçlanmasından dolayı Elazığ’daki eğitim sendikaları sonuçlanan düşük teklife tepki göstererek ortak basın açıklaması düzenledi. 

Elazığ Altınova Çimento Fabrikası ve Elazığ siyasetçileri

Elazığ ve çevresinin çimento ihtiyacını karşılamak amacıyla 12 Nisan 1954 tarihinde Elazığ Altınova Çimento Sanayi Ticaret A.Ş kurulmuştur.1959 tarihinde şirket tarafından faaliyete geçmiştir. Şirketin, 12 Haziran 1996 tarihinde OYAK-GAMA gurubu tarafından Özelleştirme Kurulu'ndan satın alınmıştır. Fabrikayı şu an Çimentaş adlı bir firma işletmektedir. Bölgesinde en fazla üretim yapan fabrikalar arasındadır. Fabrika bir yılda yaklaşık 160 bin ton çimento ihracatı gerçekleştirmektedir. Fabrika çimentoyu özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimize göndermektedir. Malatya, Bingöl, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Diyarbakır illerine satış yapmaktadır.

Başkan Çoban: TOKİ konutları yapım sürecinde daha hassas olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

Bankur: Seyyanen zam istiyoruz 

Türk Büro Sen Elazığ Şube Başkanı Tarkan Ömer Bankur yaptığı açıklamada memur ve emeklilere yapılan %5 ilave artışın beklentilerini karşılamadığını belirtti. 

Rusya sınırından tahliye edilen ve 4 çocuğuna kavuşan Ahıska Türkü anne: 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun'

Ukrayna'nın Herson şehrinden Türkiye'ye gelmek için 31 Ekim'den beri Rusya sınırında bekleyen 88 Ahıska Türkü Elazığ'a getirildi. Elazığ'da konaklayan diğer Ahıska Türkleri, akrabalarını davul, zurna eşliğinde karşıladı. Gözyaşlarının sel olduğu karşılamada 4 çocuğuna kavuşan bir anne, 'Erdoğan babamdan Allah razı olsun' dedi.

Bölgeye dev yatırım

Elazığ'da bölge ziyaretleri yapan Alptekin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Karaağaç, 'Tesislerimizi modernizasyonu maksimize ederek ve kapasitemizi arttırarak bölgemizin hem bugününü hem de yarınlarını kapsayacak biçimde, su ihtiyacını karşılamak adına çalışma ve yatırımlarımıza bütün gayretimizle devam ediyoruz' dedi.

Bileziklerini satıp atölye açtı, kendi işinin patronu oldu

Elazığ'da yaşayan Fethiye Yıldız, evliliğinden kalan 4 bileziğini satıp Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) destek alarak çömlek atölyesi kurdu. Zamanla atölyesini büyüten Yıldız, ailesiyle birlikle 30'a yakın ürün çıkarıp talepleri karşılamaya başladı.

18 kırmızı kartın çıktığı karşılamada tekme ve yumruklar havada uçuştu

Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 3. Grup 16. haftasında lider Fırat Üniversitesi GSK ile Bismil 1936 Gençlik maçı, çıkan olaylardan dolayı tamamlanamadı. Futbolcuların tekme ve yumruklarla adeta birbirine girdiği karşılaşmada 18 kırmızı kart gösterildi.

Gizem Özer'e Elazığ'da coşkulu karşılama

Hırvatistan'da yapılan U22 Avrupa Boks Şampiyonası'nda 63,5 kiloda 2. olarak gümüş madalya kazanan Elazığ Belediyespor Kulübü boksörü Gizem Özer, coşkuyla karşılandı.

Arslan: Süre uzatımı çok değerli olmuştur ancak beklentimizi karşılamamıştır

29 Aralık 2021 tarih ve 31704 sayılı Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı kararı ile Elazığ’ında içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldı.

Gençlik Meclisi Üyelerinden sevimli dostlara destek

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Elazığ Belediyesi Gençlik Meclisi kış aylarında sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Fırat Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan açık alanlara beslenme otomatları bıraktı.

Elazığ'da açık hava etkinlikleri 15 süreyle yasaklandı

Elazığ'da 15 gün süreyle her türlü açık hava toplantısı, yürüyüş, miting, basın açıklaması, stant açma, anma töreni, toplu karşılama ve uğurlama gibi eylem ve etkinlikler yasaklandı.

FÜ'de öğrencilere müzikli ve hediyeli karşılama

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime başlanan Fırat Üniversitesinde öğrenciler müzik dinletisi ve hediyelerle karşılandı.

Süt için aldığı keçiler, çift çift kuzulayınca sürü sahibi oldu

Elazığ'da evlerinin süt ihtiyacının karşılamak için Halep keçisi alan Fatih Mehmet Turgut, keçilerin 8 ayda çift çift oğlak vermesiyle sürü sahibi oldu. Bu yıl şu ana kadar 30 kuzu alan ve hayvanlarının sayısı 80'e ulaşan Turgut, herkese bu keçileri tavsiye etti.

Elazığ Belediyesi Atölyelerinde Üretim Sürüyor

Elazığ Belediyesi, şehrin ihtiyaçlarını karşılamak ve kent estetiğine değer katmak amacıyla kendi atölyelerinde ürettiği otobüs durağı, bank ve kent mobilyalarını şehrin dört bir yanında hizmete sunuyor.

Plazma bağışları için çağrı merkezi açıldı

Türkiye'de ilk kez Elazığ'da Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) bünyesinde açılan 'Çağrı Merkezi', tüm dünyayı etkisi alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşın imnün plazma tedavisi için gerekli kan ihtiyacını karşılamada yardımcı olarak hastaların umudu oluyor.

Müftülük ve Diyanet Vakfından Gıda Yardımı

Elazığ İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi Koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

52 Bin 999 Vatandaşın talebi karşılandı

Elazığ Valiliği Vefa Destek Grubu, 65 yaş ve üzeri vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

İHH’dan Vefa Sosyal Destek Projesine Destek

İHH İnsani Yardım Derneği Koronavirüs sonrası ülkemiz genelinde Vefa Sosyal Destek Hareketi adıyla evde kalan 65 yaş üstü yaşlı ve muhtaç ailelere ihtiyaçlarını karşılama seferberliği kapsamında Elazığ’da 256 aileye ihtiyaçlarını ulaştırdı.

Dördüncü kuyuda çalışmalar sürüyor

Elazığ Belediyesi şehrin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Ataşehir Mahalle sınırları kapsamında yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Şeker Fabrikasına 93 İşçi alınacak

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş, şeker fabrikalarındaki personel ihtiyacını karşılamak için İŞKUR aracılığı meslek lisesi, lise ve dengi okul mezunu 1090, MYO/Ön Lisans Mezunu 260, Mühendislik Fakültesi ve Lisans Mezunu 150 olmak üzere toplam 1500 işçi alacak.

Elazığ'da silajlık mısır hasadı başladı

Elazığ'da hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak için ekilen silajlık mısır hasadına başlandı.