Kas Haberleri

Kas Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, eylül ayına ait bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı kararı belli oldu.

YRP’de şok istifa!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini açıkladı. Gülpınar, siyasi hayatına bağımsız olarak devam edeceğini söyledi.

Erol: Fetö'nün arkasındaki siyasi irade açığa çıkarılmalıdır

Terörle ve Terörizmle Mücadele ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Terörle mücadele bir devlet politikası haline getirilmelidir” dedi.

Arpa: Yılmadan, yorulmadan emek mücadelemize devam ediyoruz

Hizmet İş Sendikası Elazığ Şubesi 2. Başkanı Gökhan Arpa, çalışanların maaş ve özlük haklarında iyileştirmeleri kapsayan Belediyelerle yaptıkları Toplu İş Sözleşmeleri ile birlikte üye ziyaretlerine de devam ediyor.

Alan: Şarap Fabrikası üretime devam edecek

Depremde hasar aldığı gerekçesiyle başka şehre taşınması gündeme gelen Elazığ Şarap Fabrikası ile ilgili görüşmeler yapan ETSO Başkanı İdris Alan fabrikanın Elazığ’da faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Erol: Şarap Fabrikası, kararını yeniden gözden geçirmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

Alan: Şarap Fabrikasının kapatılması hem çalışanları hem de üreticileri mağdur edecektir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’da uzun süreden beri hizmet veren Şarap Fabrikası’nın kapatılmasının büyük bir yanlış olduğu gibi Elazığ ekonomisi ve üreticileri mağdur edeceğini ifade etti.

Demirtaş: Gürsel Erol’u 108 gündür çay içmeye bekliyoruz

Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı İrfan Demirtaş, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’dan kendilerini ziyaret için söz aldıklarını fakat aradan geçen 108 gün içinde bu sözün yerine getirilmediğini iddia etti.

Keleş: Gezin atık su arıtma tesisi için ödenek sağlandı

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Hazar Gölü’nün doğu yakasında bulunan “Gezin Atık su Arıtma Tesisi” için ödenek sağlandığını duyurdu.

Başkan Küçük: Emekliler harçlık değil, hakkını istiyor

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, en düşük emekli maaşına yapılan zam ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “3 milyon 200 bin emeklimizin kök aylıklarını etkilemeyecek olan bu artış, asla kabul edilemez” dedi.

MHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ IŞIKVER: 15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN YENİDEN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞ DESTANIDIR

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Gününün 8. Yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda, “Devletimizin ve milletimizin bekası uğruna, bu toprakları canları pahasına ve her türlü fedakârlığı göstererek, bize vatan kılan Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Söğüt’te, Malazgirt’te, Kut’ül Amare’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de ne cevap verildiyse 15 Temmuz’da aynı cevap verilmiş ve tüm dünyaya Türk’ün istikbal aşkı ilan edilmiştir.” İfadelerinde bulundu.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

Işıkver, Çimento Fabrikası ve Maden’deki sorunları meclise taşıdı

TBMM’de söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Çimento Fabrikası ve Maden İlçesinde yaşanan sorunlara değindi.

Başkan Küçük: İnsanca bir yaşam istiyoruz

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, emeklilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaştı.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası açıklamasında "Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır" dedi.

Işıkver: Çimento fabrikasının şehrin geleceğini ve sağlığını tehdit etmesine seyirci kalmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Çimento Fabrikası’nın çevre ve insan sağlığına olan etkilerini gündeme taşıdı.

Play – Off müsabakası için ayrılan taraftar sayıları belli oldu!

Elazığspor’umuzun İstanbul’da karşılaşacağı 52 Orduspor maçı için her iki takıma ayrılan taraftar sayıları belli oldu.

Keleş, kurum ziyaretlerini sürdürüyor

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, şehrin çeşitli kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerini sürdürüyor.

Orhan, Hanönü kaymakamlığına atandı

Elazığlı hemşehrimiz Abdulmelih Orhan, Kastamonu Hanönü Kaymakamlığına atandı. Elazığlı hemşehrimiz Abdulmelih Orhan’a önemli görev.

Gazze Direniş Plaftormu çalışmalarına devam ediyor

Gazze Direniş Platformunun, Şehit Gazi Eğitim Sendikası ile organize ettiği, 22. çalışma olan "Vatan İçin Yaşayıp Şehit Oldunuz, Toprağa Değil, Kalplere Gömüldünüz, Şehit Gazi Eğitim Sendikası Gazze'nin Yanında" yardım kampanyası gerçekleştirildi.

İki yılda 6 bin 500 girişimci kadına destek verilecek

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilk döneminde de 5 binden fazla girişimci kadına ulaşılmıştı.

Septioğlu: Çelik Fabrikasının Elazığ’a kazandırılması için söz aldık

Seçim çalışmalarına devam eden Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, seçilmesi halinde partisinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’dan paslanmaz çelik fabrikasının Elâzığ’a kazandırılması için söz aldıklarını söyledi. Septioğlu; “seçimlerde Elâzığ, en doğru kararı verecektir”

Avrupa Elazığlılar İftarında Birlik Mesajları

Merkezi Almanya’nın Wiesbaden kentinde bulunan Avrupa Elazığlılar Derneği (AED) Hofheim am Taunus kasabasında bir iftar yemeği verdi.

Akaryakıta çifte zam pompaya yansıdı! 

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Bugün itibarıyla Benzine 1 lira 37 kuruş, motorine ise 1 lira 13 kuruş zam geldi. Yeni fiyatlar pompaya yansırken, motorinin litresi 43,45 liradan, benzinin litresi ise ortalama 43,03 liradan satışa sunuldu.

Elazığ’da Hizmet İçi Eğitim Düzenlendi

 Öz Sağlık İş Sendikası Elazığ Şubesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde hizmet içi eğitim düzenledi. 

Ocak ayında konut fiyatı artışında Elazığ ilk 20’de!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından açıklanan ocak ayı konut fiyat artışı verilerine göre Elâzığ, yüzde 93 artış oranıyla ilk 20 il içerisinde yer aldı

Et fiyatlarına Ramazan öncesi bir zam daha!

Son dönemde et fiyatlarına gelen zam sofraları vurdu. Art arda gelen artışların ardından 1 haftada kuzu etine 40 lira daha zam geldi. Fiyatlar karkasta 450 ile 460 liraya yükselirken, sektör temsilcileri önümüzdeki haftalarda indirimlerin geleceğini duyurdu.

TOGG B-SUV tavan fiyatı belli oldu 

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 1.8 milyar Euro’luk yatırımla 2023 yılında üretime başlayan şirketin 2027 yılı gibi kâra geçmesini beklediklerini söyledi. Karakaş, ayrıca "Üçüncü aracımız (B-SUV) ilk ikisinden daha küçük olacak ve daha ucuz olacak ancak fiyatı 20 bin Euro olmayacak” dedi.

Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli ikramiyesi zammı ne kadar olacak? Cevabı milyonlarca emekliyi ilgilendiren soruya ilişkin AK Parti kulislerinde dolaşan son bilgileri SGK uzmanı İsa Karakaş yazdı.

Emekliler düşük zammı protesto etti

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şubesi, emeklilere yapılan düşük zamları protesto etti.