Kayısı Haberleri

Kayısı Haberleri

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Erol: Fındığa uygulanan alan bazlı destek kayısı ve üzüme de uygulanmalı

Tarım politikaları üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Fındık üreticilerimize uygulanan alan bazlı destek modeli, Elazığ’daki üzüm ve kayısı üreticilerimiz için de devreye sokulmalıdır” dedi.

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25 Temmuz’da başlıyor

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

'Sarı altın' hasadında çiftçinin yüzü gülüyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçinin en önemli gelir kaynağı, mevsimlik işçilere de iş kapısı olan kayısıda 100 bin dekar alanda hasat mesaisi devam ediyor. Bölgeye önemli bir gelir sağladığı için kentte 'Sarı altın' olarak değerlendirilen kayısıda bu yıl verimin iyi olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Elazığ'da serinlemek için baraja giren 2 arkadaş boğuldu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kayısı kasalarını yıkarken serinlemek için baraj gölüne giren 2 arkadaş, boğularak hayatını kaybetti.

Kayısı ağacına atmaca yuva yapınca hasat yapmadı

Elazığ'da bir vatandaş kayısı hasadı yaparken ağacında atmaca yuvası gördü. Yuva zarar görmesin diye duyarlı bir davranış sergileyen vatandaş, ağaçtaki kayısı hasadını durdurdu.

Elazığ'da kayısı ve elma entegre bahçeleri kontrol edildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından kayısı ve elma entegre bahçelerinde Akdeniz meyve sineği ve drosophilia suzukii zararlısına karşı tuzak kontrolleri yapıldı.

Elazığ'da kayısıyı dolu vurdu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde etkili olan dolu yağışı, kayısı bahçelerine zarar verdi.

Kayısıyı don vurdu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçinin en önemli gelir kaynağı olan kayısı, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle yandı.

Elazığ'da çiçek açan kaysı ağaçlarını don vurdu

Elazığ'da, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyretmesi nedeni ile çiçek açan kayısı ağaçlarını don vurdu.

Diyetisyen Tekay: 'Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin yolu iftar ve sahur arasında yeterli sıvı tüketmekten geçiyor'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Ramazan ayında kayısı çayı, keten tohumu, yoğurt gibi besin gruplarının tüketilmesinin sindirim probleminin giderilmesine yardımcı olacağını belirterek, 'Hazımsızlık, kabızlık, sindirim problemleri, halsizlik veya uyku halini giderecek olan temel nokta iftar ve sahur arasında tükettiğimiz sıvı grubudur. Başta su olmak üzere ev yapımı limonatalar, meyve suları, çorba, ayran, süt gibi sıvı gıdalar da sıvı ihtiyacınızın giderilmesine yardımcı olacaktır dedi.

Elazığ'da badem ve kayısı ağaçları çiçek açtı

Kış mevsiminin yerini bahara bıraktığı Elazığ'da badem ve kayısı ağaçları çiçek açmaya başladı.

Ağaçların arasında kalan elektrik telleri tehlike saçıyor, vatandaşlar çözüm bekliyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kayısı ağaçlarının arasında kalan elektrik telleri tehlike saçıyor. Mahalle muhtarı ve vatandaşlar defalarca bildirilmesine rağmen bölgeye elektrik sağlayan şirketin konuyla ilgili çalışma yapmadığını iddia etti.

Elazığ'da 'altın yaprakların' sonbahar güzelliği

Türkiye'de aroması ve kalitesiyle ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan kayısı ağaçları, sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü.

Birlik Başkanlığına İhsan Akmurat seçildi

Baskil Kayısı Birliği Başkanlığına Baskil Belediye Başkanı Av. İhsan Akmurat seçildi

Elazığ'da ağaçlar beyaz gelinliğini giydi, muhteşem görüntü ortaya çıktı

Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda dikili bulunan yaklaşık 1 milyon kayısı ağacı çiçek açtı, ortaya görsel şölen çıktı.

17 bin TL harcadı, ağaçlarını keseni fotokapanla yakaladı

Elazığ'da bir kişi kayısı bahçesindeki ağaçları kesip, kıran kişiyi yakalamak için 17 bin TL masraf edip foto kapan yerleştirdi. Şahıs ağaçlara zarar verirken görüntülenip, yakalandı hakkında yasal işlem yapıldı.

Kayısı fiyatları açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, kayısı fiyatlarını açıkladı.

Pilotluğu bıraktı, devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu

Elazığ'da 62 yaşındaki Metin Yeli, 3 yıl önce 43 yıllık pilotluk kariyerinden istifa edip devletten aldığı destek ile ilçesine Kayısı Entegre Tesisi kurarak hayalini gerçekleştirdi.

ELİKAD, Kadın Kooperatifi Kuracak

Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, kadın kooperatifi kurmayı planladıklarını belirterek, 'Kadınların toplumsal statülerini iyileştirmek ve kadınları çok yönlü güçlendirmek istiyorsak kadın kooperatifleri kurmalıyız' dedi.

Elazığ'da 'altın yaprakların' görsel şöleni

Türkiye'de aroması ve kalitesi ile ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda dikili bulunan yaklaşık 1 milyon kayısı ağacında sonbaharın son günlerinde ayrı bir görsel şölen yaşanıyor. Yöre sakinleri ağaçlardaki renk cümbüşünü altın yapraklar olarak adlandırıyor.

İlçeyi kalkındıran 1 milyon ağaçta 'kayısı hasadı'

20 bin nüfuslu Elazığ'ın Baskil ilçesinde 100 bin dekar alanda yaklaşık 1 milyon ağaçta üretilen kayısının hasadı başladı. Başta ilçe olmak üzere çevre iller dahil bir çok kişiye ekonomik kazanç sağlayan Baskil Kayısısı aroması ve kalitesi ile ilk sırada olması nedeniyle hem ülke içinde hem de ihracatta önemli bir yer alıyor.

17. Uluslararası Kayısı Sempozyumu başladı

17. Uluslararası Kayısı Islahı ve Yetiştiriciliği Sempozyumu 25 ayrı ülkeden akademisyenlerin katılımı Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Kayısı Araştırma Enstitüsü’nün ev sahipliğinde Malatya’da başladı.

Kayısıda 'Malatya' aldatmacası

Kayısı Araştırma ve Proje Geliştirme Derneği Başkanı Erhan Soğukpınar, bir çok şehirde tezgahlarda satılan kayısıların Malatya kayısısı olarak satışa sunulduğunu söyleyerek, Henüz kayısı hasat edilmedi bir çok şehirde Malatya kayısısı etiketiyle ürünler tüketiciye sunulmakta' dedi.

15 Yıl önce kurduğu hayalini gerçekleştirdi

Elazığ’ın Baskil ilçesinde yaşayan Ahmet Yeli, 15 yıl önce hayalini kurduğu kayısı işleme ve paketleme tesisini faaliyete geçirdi.