Keban Haberleri

Keban Haberleri

Keleş: Yüzer GES Projesi ile yıllık 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilecek

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Keban Baraj Gölü üzerinde kurulan Yüzer GES Projesi’nin önemine değinerek haziran ayında başlanacak elektrik üretimi ile yılda 1 milyon 806 bin kilovatsaat enerji elde edilmesi hedeflendiğini söyledi.

Keban Belediyesinin borcu açıklandı!

Kanal Fırat Ekranlarında Canan Gedik Ay’ın Sunduğu Fırat’ta gündemin konuğu olan MHP’li Keban Belediye Başkanı Yücel Doğan belediyenin borcunu açıkladı.

Keban'da 4. Sultan Sinemilli etkinliği 

Elazığ'ın Keban ilçesinde Sultan Sinemilli Derneği tarafından 4. Sultan Sinemilli etkinliği düzenlendi. 

Nazırlı, alabalık üreticileriyle bir araya geldi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, Keban'da alabalık üreticileriyle bir araya geldi. 

STK Platformu’ndan anlamlı etkinlik

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Çevre Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Kuzova Dernek Başkanı Erol Aslan başkanlığında çevresel farkındalık oluşturmak amacıyla, Cip Baraj Göleti, Hazar Gölü ve Keban Baraj Gölü etrafında çevre temizliği gerçekleştirdi.

Nazırlı, Keban ilçesini ziyaret etti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın "Elazığ için nöbetteyim" programının bu defaki durağı Keban ilçesi oldu. İlçe halkıyla bir araya gelen Milletvekili Nazırlı vatandaşlarla çay eşliğinde hasbihal edip, taleplerini dinledi. 

Ercan: Kovancılar, Palu Ve Beyhan’ın Atık Suları Keban Baraj Gölünü tehdit ediyor

İyi Parti Elazığ Milletvekili Adayı Yüksel Ercan, seçim gezilerini sürdürüyor.

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Işıkver: Keban’ı karanlıkta bırakan zihniyet gidecek

Seçim kampanyasını kapsamında Keban ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan ve vatandaşlarla bir araya gelen MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver “İlimizin ve ülkemizin gurur kaynağı Keban Barajı’nı bünyesinde bulunduran Keban ilçemizi ne yazık ki siyasi irade ve bu iradenin oluşturduğu statüko karanlıkta bırakmıştır. 14 Mayıs sonrası kurulan bu masayı yerle yeksan etmek benim boynum borcudur ” dedi.

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Bilal Çoban, Ağın ve Keban ilçelerini ziyaret etti

Elazığ bağımsız milletvekili adayı Prof. Dr. Bilal ÇOBAN, seçim gezileri kapsamın Ağın ve Keban ilçelerini ziyaret etti. 

Başkan Fethiye Atlı’nın acı günü

Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı’nın eşi Bekir Atlı tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

İstanbul’da yaşayan Elazığlılar bir araya geldi 

Keban Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği etkinlikte üyeler bir araya gelerek hasret giderdi. 

Keban Devlet Hastanesi ve lojmanlarının yapımına başlanıldı 

Keban ilçesinde 25 yataklı Devlet Hastanesi ve 10 daireli lojman binasının yapımına başlandı. 

Keban’da doğalgaz hattı çalışmaları başladı 

Elazığ'ın Keban İlçesinde doğalgaz hattı çalışmalarına başlanıldı. Keban İlçe merkezinde başlanılan doğalgaz hattı çalışmalarının Haziran 2023'te bitmesi hedefleniyor. 

İyi Parti Milletvekili Adayı Yüksel Ercan: Keban, ülkeyi aydınlatırken kendisi hizmet almada karanlıkta kalmış

Pazar günü il kongresini gerçekleştirecek olan İyi Parti, ilçe gezilerine devam ediyor. 

Vali Toraman, Keban’da muhtarlarla bir araya geldi 

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Keban ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Toraman, Kaymakamlığa yaptığı ziyarette bir süre önce göreve başlayan Kaymakam Yasin Ardıç'a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi. 

Elazığ'da yangın: 1 yaralı

Elazığ'ın Keban ilçesinde çıkan ev yangınında bir kişi yaralandı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

İHA'nın haberi ses getirdi, Feride okuluna kavuştu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamamıştı. Yapılan haberin ardından harekete geçen yetkililerin sorunu gidermesiyle Uçar, okuluna kavuştu.

Elazığ'da İlk Evim İlk İşyerim Projesi

Elazığ'ın Keban ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı İlk Evim-İlk İşyerim Projesi çerçevesinde 88 konut için temel atma töreni yapıldı.

3 kilometrelik fark bir kızın eğitim hayatına mal oldu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Keban Barajındaki su seviyesi, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre daha yüksek

Keban Baraj Gölündeki su seviyesinin, geçen yılın aynı dönemine göre daha yüksek olduğu öğrenildi.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahsın cansız bedeni sudan çıkarıldı

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen ve bugün su altı arama cihazı ROW ile yeri tespit edilen şahsın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahıs bulundu

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen şahıs arama çalışmalarının 5'inci gününde bulundu. Yeri tespit edilen şahsın çıkarılması için çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahıs 4 gündür aranıyor

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları 4'üncü gününde su altında ve üzerinde sürüyor.

Elazığ'da tekneyle birlikte suda kaybolan şahıs 'ROW' ile aranıyor

Elazığ'da Keban Barajında tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları sürüyor. Derinliğin yer yer 70 metreyi bulmasından dolayı arama çalışmalarının bölgeye gönderilen su altı arama cihazı 'ROW' ile yapıldığı öğrenildi.

Elazığ'da tekneyle birlikte suda kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Keban Barajında tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da tekne battı: Tekneyle birlikte suda kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Keban Barajında balıkçı teknesi battı. Bir kişi kendi çabalarıyla kurtulurken tekneye beraber suya gömülen diğer şahsı kurtarma çalışmaları sürüyor.

19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde Keban ilçesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenlendi. Bu çerçevede Elazığ dahil 19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı.

Elazığ'da orman yangınına müdahale sürüyor

Elazığ'ın Keban ilçesine ormanlık alanda çıkan yangına müdahale sürüyor.

Sıcaktan bunaldılar, baraj ortasına masa sandalye atıp oturdular

Elazığ'da sıcak havadan bunalan bir gurup vatandaş, Keban Barajı ortasına masa sandalye atıp oturdu. Pertek Kalesi manzarası eşliğinde keyif yapan ve serinleyen gurubu görenler şaşırdı.