Keşfedildi Haberleri

Keşfedildi Haberleri

Doç. Dr. Tartar , 'Antibiyotikler, ağrı kesici ve ateş düşürücü değildir'

Antibiyotiklerin keşfedildiğinden bu güne enfeksiyon hastalıklarında modern tıbbın yapı taşı olarak görev yaptığını dile getiren Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Sağmak Tartar 'Antibiyotikler, ağrı kesici ve ateş düşürücü değil. Her hastalığı tedavi etmiyor. Gereksiz antibiyotik kullanımı hem yan etki oluşturacak hem de direnç gelişimini olumsuz etkileyecektir' dedi.

Elazığ'da heyecanlandıran keşif, Gümüşçay Kanyonu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 8 kilometrelik yeni bir kanyon keşfedildi. Fotoğraflanan, rota ve konumlandırma çalışmaları yapılarak dilekçeleri kurumlara verilen kanyonun, turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Elazığ'da 17'si yeni 38 arkeolojik alan keşfedildi

Elazığ'da 50 yıl sonra ilk defa yapılan Prehistorik Dönem Yüzey Araştırmalarında 12 kişilik ekip 20 günde 4 belde ve 50 köy gezerek, 17'si yeni olmak üzere 38 arkeolojik alan keşfetti. 25 tarihi eserin de bulunduğu araştırmalarda, 8 bin yıl öncesine dayanan yerleşim yerleri belirlendi.

Suudi Arabistan'da iki petrol ve gaz sahası keşfedildi

Suudi Arabistan, ülkenin kuzey bölgelerinde iki petrol ve gaz sahasının keşfedildiğini duyurdu.

Yeni keşif 'Kara Leylek Kanyonu'

Elazığ'da Keban ve Karaya Barajı'nın bağlantısında gözden uzak yaşayan kara leyleklerin bulunduğu kanyon keşfedildi. Vali Çetin Oktay Kaldırım da bölgeyi ziyaret ederek kanyonun ismini 'Kara Leylek' koydu. Bölgede yaşamlarını devam ettiren bazı kara leylekler ve yavruları görüntülendi.