Kıbrıs Haberleri

Kıbrıs Haberleri

Vali Hatipoğlu: KKTC’nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutluyorum

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Kıbrıs Barış Harekatının 50’nci yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Keleş: Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin davasını güçlü şekilde savunacağız 

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, cumhuriyetimizin ikinci asrı Türkiye yüzyılı olacağı gibi Türk devletlerinin ve Türk dünyasının da asrı olacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de Türkiye yüzyılında daha da güçlenerek varlığını sürdürecektir” dedi. 

Yeniden Refah Partisi Mkyk Üyesi Mehmet Gül: “Chp’nin Milliyetçliği Demirtaş’ı Serbest Bırakmak”

Yeniden Refah Partisi MKYK Üyesi Mehmet Gül, CHP milletvekili Gürsel Erol’un milliyetçilik değerlendirmesine örnek olarak verdiği Kıbrıs Barış harekâtının gerçek kahramanı olan merhum başbakan Prof. Necmettin Erbakan’ı anmamasına tepki gösterdi.

Vali Toraman, Şehit İlhanlar’ın kabrini ziyaret etti

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığlı Şehit İlhanlar ailesinin kabrini ziyaret etti.

Eski TBMM Meclis Başkanı Çiçek: 'Vakıflar olmasaydı Kıbrıs'ın bize ait olduğunu ispat edecek belge veya vesikamız yoktu'

Türkiye Büyük Millet Meclisi geçmiş dönem Başkanı Cemil Çiçek, Vakıflar olmasaydı Kıbrıs'ın bize ait olduğunu ispat edecek elimizde belge veya vesika yoktur anlamı çıkar. Onun için vakıf deyip geçmeyelim bu coğrafyanın ebedi vatan olduğunun en önemli teminatı biz siz değil bu vakıflardır' dedi.

Kanlı Noel'de şehit edilen İlhan ailesi dualarla anıldı

Kıbrıs'ta kanlı Noel olarak bilinen saldırıda şehit edilen İlhan ailesi, Elazığ'daki kabirleri başında dualarla anıldı.

Babası Kıbrıs Harekatını başlatmıştı, oğlu Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi

'Ayşe tatile çıksın' parolasıyla Kıbrıs Barış Harekatını başlatan dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş'in oğlu Prof. Dr. Hurşit Güneş, Elazığ'da Kıbrıs gazileriyle bir araya geldi.

Hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da hayatını kaybeden Kıbrıs gazisi emekli hakim albay Mustafa Güzel son yolculuğuna uğurlandı.

Kanlı Noel'de üç kuzeni EOKA tarafından şehit edilen Necip İlhan'dan TMT hakkındaki sözlere tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üç amca çocuğu 'Kanlı Noel' olayları olarak bilinen 1963 yılında EOKA terör örgütü tarafından şehit edilen FÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Necip İlhan, Ayşenur İlhan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Dışişleri’nden AB’ye tepki

Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi Toplantısı'nda Türkiye'ye ilişkin alınan kararlar açıklandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'Zirve kararlarında yine Kıbrıs Türklerine hiçbir atıfta bulunulmaması ve iki taraf arasında hidrokarbon kaynaklarına ilişkin hakça gelir paylaşımından bahsedilmemesi, AB'nin Kıbrıs Türklerini yok sayan zihniyetinin devam ettiğini göstermektedir' denildi.

KKTC'den AB Konseyi Başkanı Michel'e sert tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in Doğu Akdeniz’deki gerilimin de ele alınacağı 'AB Konseyi Zirvesi' öncesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında Rum tarafına 'yalnız sözle değil eylemle destek sözü' vermesini endişeyle karşıladıklarını bildirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AP’de konuştu: AB’nin sınırları Yunanistan’dan değil Türkiye’den başlar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu'nda video konferans yoluyla konuştu. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerdeki duruşunu anlatan Çavuşoğlu, Yunanistan'a gözü kapalı destek veren AB'yi eleştirerek, 'AB'nin sınırları Yunanistan'dan değil Türkiye'den başlar' dedi.

ABD'nin ambargo kararına AK Parti'den sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir' dedi.

Bolu’da, şarampole uçan benzin yüklü tanker alev alev yandı

Bolu'nun Kıbrıscık ilçesinde seyir halindeyken kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanan benzin yüklü tanker alev alev yandı. Kazada, yaralı kurtulan sürücü hastaneye kaldırıldı.

Fuat Oktay: 'Fransa, Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramasın'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 'Fransa’nın Kıbrıs ile ilgili meselelerde macera aramaması, çok daha sorumlu davranması esastır' açıklamasında bulundu.

Deprem bölgesine 'Yavru Vatan'dan duygulandıran mektup

Elazığ'da meydan gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yavru vatan Kıbrıs'tan yardım tırları ile birlikte harçlıklarını biriktirip gönderen 2 kardeşin mektubu okuyanları duygulandırdı.

Yavru vatan Kıbrıs'tan depremzedelere 2 tır yardım

24 Ocak'ta meydana gelen Elazığ depremine yavru vatan Kıbrıs'tan 2 tır yardım geldi.

MHP İl Başkanından Akıncı'ya Sert Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Planı Harekatına ilişkin yaptığı skandal açıklamaya sert tepki gösterdi.

4 gün sonra cansız bedeni bulunan Kıbrıs Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'ın Maden ilçesinde bir köyde 4 gün önce kaybolan ve bugün cansız bedeni bulunan Kıbrıs Gazisi Aziz Gündüz'ün Türk bayrağına sarılı naaşı ailesine teslim edildi. Gündüz'ün ölüm haberinin ardından kalp krizi geçiren dayıoğlunun da hayatını kaybettiğini öğrenildi.

Kaybolan Kıbrıs Gazisi Gündüz'ün cansız bedeni bulundu

Elazığ'ın Maden ilçesinde bir köyde 4 gün önce bahçe sulamak için evden çıkan ve haber alınamayan Kıbrıs Gazisi Aziz Gündüz'ün cansız bedeni bulundu.

Bahçe sulamaya çıkan Kıbrıs Gazisi 3 gündür kayıp

Elazığ'ın Maden ilçesinde bahçe sulamak için 3 gün önce evde çıkan Kıbrıs gazisi Aziz Gündüz'den haber alınamaması üzerine arama çalışması başlatıldı.

Ekmeğini taştan çıkaran anne

Elazığ'ın Keban ilçesinde 2 çocuk annesi 47 yaşındaki ev hanımı Canan Öztürk, baraj kenarından topladığı taşları sanata dönüştürerek hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı, hemde boş vakitlerini doldurdu. Sosyal medyadan aldığı sipariş üzerine Kıbrıs ve Almanya'ya kadar ürünlerini gönderen Öztürk'ün ekmeğini taştan çıkarması ise çevresindeki herkese örnek oldu.

Kaderine terk edilen o gemi turizme hizmet edecek

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda 46 yıl hizmet eden ve Kıbrıs Barış Harekatında da görev alan çıkarma gemisinin, Elazığ'da 6 yıl önce kaderine terk edildiği yerden alınarak hem turizme hem de ilçedeki 50 kadına istihdam sağlaması için proje başlatıldı.

Elazığ'da Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası verildi

Elazığ'da 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'nda görev alan 30 gaziye Milli Mücadele Madalyası verildi.