Kira Yardımı Haberleri

Kira Yardımı Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kira desteği açıklaması 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ev sahibi olanlara 5 bin lira, kiracı olanlara 2 bin lira kira yardımı yapacağız” dedi. 

Kira yardımı ödemeleri yeniden başladı

Elazığ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), depremzedeler için verilen kira ödemelerinin 6 Bin TL’lik kalan kısmının ödemelerinin başladığını duyurdu.

Kira ve Taşınma Yardımı Talepleri E-Dilekçe İle Yapılacak

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan kira yardımı, taşınma yardımı ve konteyner yerleştirme başvurularının E-Dilekçe yöntemiyle yapılabileceği açıklandı.

Elazığ'da kira yardımı ödemeleri başladı, sadece nüfus cüzdanı yeterli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Elazığ'da depremden etkilenen vatandaşlara yönelik kira yardımı ödemelerine başladı. Bakanlık ilk etapta iki mahallede 797 hak sahibine, 2 milyon 935 bin TL yardımda bulundu. Kira yardımı almak isteyen depremzedelerin sadece nüfus cüzdanları ile bakanlığın açtığı 'İletişim ve İrtibat Ofislerine' başvurmasının yeterli olduğu bildirildi.

Depremde evleri hasar görenler Açıkkapı'ya başvuruyor

Elazığ Valiliği içinde bulunan Açıkkapı birimine, çok sayıda depremzede kira yardımı için başvuru yoğun olarak başvuru yapmaya başladı.

İçişleri Bakanı Soylu: 'Kira yardımı bugün gönderilecek'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk yıkılan 58 binanın acil kira yardımının bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderileceğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, 10 bin konutluk uydukent kurulacağını söyledi.