Kiralık Ev Haberleri

Kiralık Ev Haberleri

Elazığlı bunu yapmamalı!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,6 şiddetindeki depremin etkisi sürerken, Elazığ'da kiralık ev arayışında olan vatandaşlar fahiş rakamlardan dertli.

Elazığ'da kira fiyatları el yakıyor

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası fırsatçıların fahiş oranda arttırdığı kiralık ev fiyatları, kentte 1 yıl içinde binlerce konutun yapılmasına rağmen hala düşmedi. Elazığ'da bazı mahallelerde kiralık ev fiyatları 4 bin lirayı aşarken, yüksek fiyatlar kiracıları kara kara düşündürmeye başladı.

Deprem fırsatçılarının kursağında kaldı

Elazığ'da geçtiğimiz yıl meydana gelen deprem sonrası fırsatçıların fahiş oranda arttırdığı kiralık ev fiyatları, kentte 1 yıl içinde binlerce konutun yapılmasıyla hızla düştü. Daha önce bin 500-2 bin TL arasında değişen kira fiyatları 800 ile bin TL'ye kadar geriledi.

İçişleri Bakanı Soylu'dan kira tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bazı yerler var kiralık ev bulabilmek mümkün değil. Hadi gitsin de bir polisimiz Bodrum'da kiralık ev bulsun parayla bakalım' dedi.

Elazığ'da böyle insanlar var, ücretsiz ev taşıyorlar

Deprem nedeniyle yok denilecek kadar az sayıda bulunan kiralık evlerin fiyatlarının fırsatçılar tarafından 2'ye katlandığı gündeme gelen Elazığ'da, bazı ev taşıma şirketleri ücretsiz hizmet vermeye başlayarak duyarlılık gösterdi. Emlakçılar ise kiralık ve satılık evlerin fiyatlarını yükseltenlere tepki gösterdi.