Kırım Haberleri

Kırım Haberleri

Açıkkapı: Bu soykırım karşısında sessiz kalanlar, bu suça ortak olmaktadır

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Filistin’deki katliamlara, Elazığspor’un 2. Lig’e yükselişine ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarına değindi.

Fırat Üniversitesi’nden anlamlı program

Fırat Üniversitesi tarafından Gazze’deki soykırıma karşı Amerikan Üniversitelerindeki barışçıl eylemlere destek açıklaması yapılacak.

SOYKIRIMLA YÜZLEŞMEK: GAZETECİLER SALDIRI ALTINDA PANELİ DÜZENLENECEK

Fırat Üniversitesi Sinema Topluluğu (SİNEFİ) Anadolu Ajansı’nın katkılarıyla “Soykırımla Yüzleşmek: Gazeteciler Saldırı Altında” konulu panel gerçekleştirilecek.

Av. Gök, İsrail’e suç duyurusunda bulundu

Avukat İbrahim Gök, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcılığına suç duyurunda bulundu.

Gazze için imza seferberliği

Filistin’de devam eden soykırıma Elazığ’dan bir destek daha geldi. 

Başkan Kılıç: Gazze’de soykırım yapılıyor 

Sağlık-Sen, 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği basın açıklaması ile İsrail’in Filistin’e saldırılarını kınadı. Elazığ’da seslerin yükseldiği nokta fethi sekin şehir hastanesi önü oldu. 

Kırmızı Montlular Derneği’nden Girişimci Kadınlar için toplantı

Kırımızı Montlular Derneği girişimci kadınlar için bir toplantı düzenledi. Toplantıda kadınlar hayata geçirmek istedikleri projeler üzerine konuştu. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, girişimci kadınların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Avukat Gök'ten HDP'li vekil Paylan hakkında suç duyurusu

Elazığ'da avukat İbrahim Gök, HDP'li vekil Garo Paylan'ın sözde 'Ermeni soykırımının' tanınması için TBMM'ye sunduğu kanun teklifine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden gençlere 3 müjde

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yatırım envanterine Fırat Üniversitesi Genç Ofis, eskirim salonu ve bocce sahasını da dahil etti.

11 şehit Elazığ'dan törenle Ankara'ya uğurlandı

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen aralarında 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın da bulunduğu 11 askerin naaşı, törenle Elazığ'dan Ankara'ya uğurlandı.

Şehitlerin naaşı Elazığ'a getirildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit düşen 11 askerin naaşı Elazığ'a getirildi.

Bakan Akar: 'Kazanın ani değişim gösteren hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'

Helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin açıklama da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,'İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir'dedi.

Putin, Kırım Tatar liderleriyle bir araya geldi

Kırım Tatarlarının sürgün edilişinin 70. Yılı münasebetiyle Kırım liderleriyle bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Tatarlarının kimse tarafından pazarlık konusu edilemeyeceğini söyledi.

Elazığ Belediyesi Temizlik İhalesinde Rekor Kırım

Elazığ Belediyesinden yapılan açıklamada, kentsel temizlik hizmetlerinde kullanılmak üzere sürücüsüz araç kiralama hizmeti alımı ihalesinde yüzde 21’lik kırım yapıldığı, rekor düzeydeki bu oranla birlikte Elazığ Belediyesinin yaklaşık 13 Milyon TL kazanç elde ettiği belirtildi.

Uzmanlardan kene uyarısı

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Kırım Kongo Kanamalı Ateşine (KKKA) neden olan keneler konusunda uyarıda bulundu.

Almanya’da Ermeni anıtı dikilmesine Türklerden tepki

Almanya'nın Frankfurt şehri yakınlarındaki Pohlheim kasabası meclisinin 1915 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun sözde Ermeni soykırımı anısına anıt yaptırma kararı alması, Hessen Türk Dernekleri İnisiyatif Platformu (HTDIP) tarafından protesto edildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan KKKA uyarısı

Sağlık Bakanlığı, kene ile bulaşan ve tehlikeli bir enfeksiyon hastalığı olan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ile ilgili uyarı yayınladı.