Kış Haberleri

Kış Haberleri

Güllü’nün Elazığ potporisi beğeni topladı

Elazığlı Sevilen Sanatçı Emrah Güllü seslendirdiği Elazığ Potporisi ile beğeni topladı. Sanatçı son dönemde seslendirdiği eserlerle Elazığ ve Harput musikisinin tanıtımı yapmayı amaçlıyor.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 167 bin kişi olarak belirlendi.

Başkan Koca’dan idam çıkışı

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Ekim ayında TBMM’ye sunacağı 9’uncu Yargı Paketi’nde çocuk ve kadın cinayetlerine yönelik ceza maddelerinin yeniden revize edilmesini beklediklerini belirtti.

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Şehitlerimiz Elazığ’dan uğurlanacak

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Köyü Mevkisinde zırhlı askeri aracın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz yarın sabah Elazığ Havalimanından memleketlerine uğurlanacak.

Bir sigara grubuna daha zam geldi

Eylül ayında yapılan zamların ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Özel Tüketim Vergisi'ndeki (ÖTV) artışın etkisiyle sigara paketlerinin fiyatı önemli ölçüde yükseldi.

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

Olası afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilme hedefi ile Elazığ Belediyesi bünyesinde gönüllü belediye personelleri tarafından kurulan 38 kişilik Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK); teorik, tatbikat ve uygulamalı saha eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı.

Başkan Ulaş: Alışverişini yerel esnaftan yap şehrin kazansın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ilk ve orta dereceli okulların açılmasına kısa süre kala açıklamalarda bulundu. Ulaş, “herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla ve Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile birlikte, Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde hayata geçirilen ve 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan Kur’an Kursunda incelemelerde bulundu.

İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek.

Milletvekili Erol'dan sığınmacı çıkışı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sığınmacı ve düzensiz göç sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yurt dışı çıkış harcı zamlandı

Yurt dışı çıkış harç ücreti bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 150 liradan 500 liraya yükseldi.

Haniye’nin vasiyeti Elazığ’da yerine getirildi

Hamas Lideri İsmail Haniyeni’nin vasiyetini yerine getirmek için tüm Türkiye genelinde STK’ların düzenlediği programla binlerce kişi sokaklara döküldü. Elâzığ’da da El Aksa Platformu tarafından program düzenlendi.

Japon konuklar Harput’a hayran kaldı

Elazığ’ın geleneksel ipek iğne oyasına merak salan ve Elazığ’a gelen Ikumi Nonaka, Mika Tokisugi, Riko Tokoro, Naomi Shiratori ve Junko Orihara isimli Japon kadınlar, kadim medeniyetler merkezi Harput’ta unutulmaz bir gün geçirdi. Elazığ Belediyesi’nin Harput’ta gerçekleştirdiği çalışmalara hayran kalan Japon kadınlar, Harput musikisinin en güzel örneklerinin seslendirildiği Kürsübaşı programını ilgi ile izledi.

PROF. DR. YASEMİN AÇIK:  BU BİR KARALAMA KAMPANYASIDIR, HUKUKA AYKIRI HİÇBİR İŞ YAPILMAMIŞTIR

Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ’da 10 bin kişinin hayatına dokunan çimento fabrikasıyla ilgili olarak son dönemde çıkan haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Bu iftira kampanyasının kardeşi ve daha önce bünyelerinde çalışan bazı kişilerin de içinde olduğu bir grup tarafından yürütüldüğünü söyleyen Prof. Dr. Açık, “Bugüne kadar kıymetli babamın hatırasını incitmemek, annemi, ağabeylerimi, tüm ailemi bu gündemden uzak tutmak ve saygınlığımızı zedelememek için sessiz kaldım” dedi. Fabrikanın kuruluş aşamasından günümüze kadar yapılan tüm iş ve işlemlerin yasalara uygun olarak yapıldığını, karalama kampanyasını yürütenler ile ilgili hukuki sürecin başlatıldığını, tüm bilgi ve belgelerin de ilgili mercilerle paylaşıldığını belirten Prof. Dr. Açık, açıklamasında şunları söyledi: 

İlk hacı kafilesi Elazığ’a döndü

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getiren hacılar, yurda dönmeye başladı. Suudi Arabistan'da hac vazifelerini yerine getiren 359 kişilik ilk hacı kafilesi, Cidde'den Elazığ’a geldi.

Başkan Alan: Bayramlar, birliğimizi pekiştiren özel günlerdir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Elazığ’ın Mayıs Ayı trafik bilançosu belli oldu

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı tarafından yayımlanan Trafik istatistik verilerine göre Elazığ’da Mayıs ayında meydana gelen 114 Trafik kazasında 181 kişinin yaralandığı açıklandı.

Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri sergi açtı

Halk Eğitim Merkezi tarafından Rızaiye Mahallesinde yıl sonu sergisi açıldı. Dikiş nakış kursunda eğitim gören kursiyerlerin yıl boyu hazırladığı ürünler beğeniye sunuldu.

Teknoloji meraklıları bu haber size! 

iOS 18'in çıkış tarihi ve destekleyeceği iPhone modelleri hakkında önemli bilgiler açıklandı.

Mayıs ayı enflasyonu rakamları açıklandı! 

Mayıs ayı enflasyonu belli oldu. Enflasyon mayıs ayında aylık bazda yüzde 3,37 artış kaydetti. Yıllık enflasyon yüzde 75,45'e yükseldi. Enflasyonda doğalgaz desteğinin sona ermesi ve giyim kaleminin etkisi hissedildi.

Hicret Mahallesi’ne yeni imar yolu

Eser, hizmet ve gönül belediyeciliği ilkesi ile Elazığ’ın gelecek on yıllarını planlayarak projeleri yatırıma dönüştürmeyi ve şehri emin adımlarla geleceğe taşımayı sürdüren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin doğu ve batı aksının trafik akışını rahatlatarak Protokol Yolu ile Hicret ve Aksaray Mahallelerini birbirine bağlayacak yeni imar yolu çalışmalarını yerinde inceledi.

Süre doluyor! 

Yeni tip ehliyete geçiş için süre yıl sonunda dolacak olmasına rağmen 7 milyonun üzerinde kişi ehliyet yenileme başvurusunda bulunmadı.

Kan donduran cinayette gözaltına alınanlar adliyeye sevk edildi

Geçtiğimiz günlerde kaybolan ve 8 gün sonra toprağa gömülü halde bulunan bir çocuk annesi Dilara Günana cinayetine ilişkin gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

AFAD Müdürü Giyik açıkladı! Elazığ’daki konutların yüzde kaçı tamamlandı? 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Elazığ'da, toplu konut idaresi başkanlığınca temeli atılan konutların bir kısmı tamamlandı bir kısmında da çalışmalar sürüyor.

En büyük TOKİ ihalesini hangi firma aldı?

2024 yılının Elazığ’da yapılan en büyük TOKİ ihalesini Çetin İnşaat aldı. 809 adet deprem konutunun yapımını üstlenen Çetin İnşaatın kısa süre içerisinde konut inşaatına başlaması bekleniyor.

Alkışlar, Haluk Levent’e!

Şarkıcı Haluk Levent, AHBAP faaliyetleriyle ilgili konuşmak için bulunduğu BM toplantısında İsrail'i protesto etti.

Necip Güngör Kısaparmak MTAL öğrencilerinden konser

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Öğrenci Korosu tarafından konser düzenlendi.

Rekorların ve ilklerin siyasetçisi Erol, TBMM’de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Elazığ’dan seçildiği günden bugüne kadar şehrin sesi olma görevini üstlenen, kentte oluşması muhtemel mağduriyetlerin, hak kayıplarının, yanlış ve hataları uygulamaların, plansızlığın, bir kişi veya kesime uygulanacak ayrıcalıkların ve mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla gece gündüz demeden görev yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  28. Dönemde de Meclis’e damga vurmaya devam ediyor.

MÜSİAD’da gündem, dış ticaret

MÜSİAD Dost Meclisi’nin konuğu Fırat Üniversitesi Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zülfükar Aytaç Kişman oldu.