Kısa Çalışma Ödeneği Haberleri

Kısa Çalışma Ödeneği Haberleri

Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450’ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye düşürüleceğini söyledi. 

Deprem bölgesi için iki önemli karar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.

Elazığ TSO Başkanı Arslan:' KSÖ'nün 3 ay daha devam etmesi doğru ve yerinde bir karardır'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Kısa Çalışma Ödeneğinin (KSÖ) 3 ay daha devam ettirilmesinin doğru ve yerinde bir karar olduğunu belirtti.

Arslan: Kısa çalışma ödeneği, iş dünyası için çok önemli bir destek

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay daha uzatılmasının iş dünyası için önemli bir destek olduğunu söyledi.

Kısa Çalışma Ödeneği 2 Ay Uzatıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemi sürecinden etkilenen işyerlerinden 30/6/2020 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunan ve bu uygulamadan yararlanan işyerlerinde kısa çalışma süresinin 2 ay süreyle uzatıldığını bildirdi.

Ödemeler 3 Eylül'den itibaren yapılacak

Ağustos ayı işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 3 Eylül'den itibaren yapılacağı açıklandı.

Arslan’dan çağrı: Vergi Ödemeleri 2021 Yılına Yayılsın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, özel sektörün Ekim ayından itibaren ödeme süresi gelecek olan ertelenmiş SGK primi, KDV, Stopaj ve Kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021’de makul bir ödeme takvimi oluşturulması ve Kısa Çalışma Ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasının iş dünyasına çok önemli destek sağlayacağını belirterek bu taleplerinin TOBB öncülüğünde ilgili Bakanlıklara ulaştırıldığını ifade etti. 

Ödemeler 29 Haziran’da Başlıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, haziran ayına ilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin 29 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.