Kışa Haberleri

Kışa Haberleri

Başkan Ulaş: Alışverişini yerel esnaftan yap şehrin kazansın

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mitat Ulaş ilk ve orta dereceli okulların açılmasına kısa süre kala açıklamalarda bulundu. Ulaş, “herkes alışverişini yerel esnafımızdan yapsın” dedi.

En büyük TOKİ ihalesini hangi firma aldı?

2024 yılının Elazığ’da yapılan en büyük TOKİ ihalesini Çetin İnşaat aldı. 809 adet deprem konutunun yapımını üstlenen Çetin İnşaatın kısa süre içerisinde konut inşaatına başlaması bekleniyor.

Necip Güngör Kısaparmak MTAL öğrencilerinden konser

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Öğrenci Korosu tarafından konser düzenlendi.

AK Parti ve kabinede değişik olacak mı? 

Yerel seçimlerin ardından AK Parti ve kabinede değişiklik yapılacağı atacağı adımlara çevrildi. AK Parti kulislerinde "Cumhurbaşkanı bu değişimi yapacaksa bile, bekler konu gündemden düşünce adım atardı. Şimdi durum biraz farklı ama yine de çok kısa sürede parti yönetiminde veya kabinede bir değişiklik beklenmiyor. Değişim olursa, sürpriz olur." değerlendirmesi yapılıyor.

Başkan Adayı Septioğlu: Elazığ’da depremin izlerini sileceğiz

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, “31 Mart seçimleriyle hemşehrilerimizden alacağımız destekle göreve başlayarak şehrimizi kısa sürede yeniden ayağa kaldıracak adımları atacağız. Elazığ’da depremin izlerini sileceğiz. Hemşehrilerimizi huzur ve güven içerisinde yaşayacakları konutlara kavuşturacağız.” Dedi.

Açıkkapı: Kısa çalışma ödeneği gün sayısı 450’ye düşecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı,  bütçe komisyonunda görüşmeleri tamamlanarak genel kurula sevk edilen işsizlik sigortası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun Teklifi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıkkapı, kısa çalışma ödeneği asgari prim ödeme gün sayısının 450’ye düşürüleceğini söyledi. 

Millet-vekil buluşması programına vatandaşlardan yoğun ilgi

MHP Elazığ İl Başkanlığının koordine ettiği Millet-Vekil Buluşması vatandaşların yoğun ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirildi. Onlarca Vatandaşın sorun ve taleplerini bir bir dinleyen ve not alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yerelde çözülebilecek hususlarla ilgili anında ilgili kurumlarla iletişim sağlarken, Bakanlıklar ve Genel Müdürlükler düzeyindeki taleplerle ilgili olarak gerekli girişimlerin en kısa sürede yapılacağını ifade etti…

Elazığ’da eğitim camiasının acı günü 

Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Ahmet Torgut hayatını kaybetti. Merhum Torgut’un ailesi taziyeleri Polatlar Camisinde kabul edecek. 

Bakan Işıkhan'dan flaş açıklamalar! Memur zammı ne kadar olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de konuştu. Zamlı asgari ücretin herkesi memnun edeceğini belirten Işıkhan, emekli alıklarının da iyileştirileceği sözü verdi. Memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin de karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra yapılacağını duyurdu.

Depoları fulleyin! Gece zam var

Araç sahiplerinin motorinde indirim sevinci kısa sürdü. Salı günü indirim gelen motorine bu gece yarısı yeniden zam geliyor. 

ELAZIĞSPOR’DAN PROF. DR. YASEMİN AÇIK’A TEŞEKKÜR 

Kısa adı ELİKAD olan Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, bordo beyazlı takımımızın Karşıyaka ile oynayacağı müsabakanın konaklama giderlerini üstlendi. Elazığspor kulübü, Prof. Dr. Açık’a vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti. 

Taksimetre ücretlerine zam 

Elazığ’da taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte taksimetrelerde kısa mesafe ücreti 60 TL oldu. 

MEB'den ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ortak sınavlara ilişkin yeni açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, ortak sınavlarda da açık uçlu sorular kullanılabilecek. Bunun dışında kalan tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Küçük: 30 Ağustos milletimizin kahramanlık destanıdır

Kısa adı TÜRBEP olan Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Elazığ İl Başkanı İhsan Küçük, milletimizin 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere ağır ve unutamayacakları bir ders verdiğini bildirdi.

Erkan, güven tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi merkez ilçe başkanlığı kongresi yapıldı. Kongrede kısa süre önce başkanlığa atanan Vahit Erkan, başkanlığa seçildi. 

Işıkver: TOKİ konutlarımızın her bir sorunu kısa sürede çözülecek 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TOKİ konutları ile ilgili eksiklerin giderilmesi ve vatandaşların taleplerinin karşılanması için girişimlerde bulundu. TOKİ heyeti Işıkver’in talebi üzerine Elâzığ’a gelerek incelemelerde bulundu. 

CHP Elazığ İl Başkanı Duran’ın makam aracına silahlı saldırı

Elazığ’da kimliği belirsiz kişilerce CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran’ın makam aracının önünden havaya 7 el ateş edildi. Güvenlik güçlerince yapılan çalışmaların ardından olayı gerçekleştiren zanlılar kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.

Elazığ, liderini bekliyor!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan Elazığ’a geliyor. 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala ülke genelindeki mitinglerini sürdüren Erbakan, 5 Mayıs Cuma günü saat 17’de Hünkar Mahfili Elazığ’da düzenlenecek olan mitinge katılacak.

CHP’li Erol’dan Pertek Köprüsü çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Karadeniz Bölgesini Doğuya, Tunceli ile  Elazığ’ı en kısa yoldan bağlayacak Pertek köprüsünün bazı rant çevreleri nedeni ile 50 yıldır yapılmadığını belirterek, köprüyü yapmanın kendi iktidarlarına nasip olacağını söyledi.

Prof. Dr. Yasemin Açık'a esnaftan ve vatandaştan tam destek

Seçim çalışmalarına büyük bir hızla başlayan Prof. Dr. Yasemin Açık, esnafla buluştu. Kuyumcular Çarşı'nda esnafları tek tek dolaşan ve el sıkışan Prof. Yasemin Açık'a büyük bir destek geldi.

Partililer Genel Merkez önüne çağrıldı!

Meral Akşener'in ayrıldığı Millet İttifakı bugün CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamaya hazırlanıyor. Saadet Partisi'ndeki toplantının ardından kapıda adaylığının açıklanması beklenen Kılıçdaroğlu için CHP Genel Merkezi'nde de hummalı bir çalışma başladı. Partililer kısa mesajla Genel Merkez önüne çağrıldı.

Deprem bölgesi için iki önemli karar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.

Demirbağ, Palu’da vatandaşlarla bir araya geldi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, geçtiğimiz günlerde kısa sürede üst üste 4’ün üzerinde büyüklüğe sahip depremler yaşayan Palu ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Milletvekili Demirbağ, Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi ve Palu Belediyesi Hizmet Binası hakkında açıklamalarda bulundu. 

Whatsapp yeni özelliği duyurdu 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliğini duyurdu. Kısa süre önce topluluklar adı altında yeni bir seçenek getiren WhatsApp 5 bin kişilik duyuru gruplarına izin verecek. Kullanıcılar artık grup mesajlarında diğer kişilerin de profil fotoğraflarını görebilecek. 

Elazığ Belediyesi’nden su kesintileriyle ilgili açıklama

Elazığ Belediyesi tarafından şehirde kısa süreli yaşanan su kesintilerine ilişkin bir açıklama yapıldı.

Elazığ’da park halindeki araç alev alev yandı 

Elazığ Belediyesi otoparkında bir araç aniden alev aldı. Yangın kısa sürede söndürüldü. 

AK Parti'de üst üste istifalar! 30 AK Parti İl Başkanı istifa ediyor

AK Parti'de Aksaray, Aydın ve Düzce il başkanları istifa etti. Kısa sürede istifa eden il başkanı sayısının 30'a kadar çıkması bekleniyor...

Sözleşmeliye kadroda gözler Melis’te 

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçişine ilişkin düzenlemenin kısa süre içinde Meclis'e sevk edilmesi ve yeni yılda yasalaşması bekleniyor. 

Jandarma hırsızlara geçit vermiyor

Elazığ'da jandarma ekipleri, bir ikametten hırsızlık yapan şahsı kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı.

Elazığ'da kafası ağaca sıkışan inek kurtarıldı

Elazığ'da başı iki ağacın arasına sıkışan inek, Elazığ İl Özel İdaresi ekipleri tarafından kurtarıldı.