Komşu Haberleri

Komşu Haberleri

Naci Hoca’dan komşu ilimiz için çok net uyarı! 

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde kritik bir uyarıda bulundu. Görür katıldığı televizyon programında Kahramanmaraş için yaptığı uyarıları hatırlatarak "Şimdiden bağırıyorum Tunceli tarafına dikkat edin" dedi. 

Kızamık vakalarının en çok görüldüğü iller açıklandı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kırşehir Valiliğini ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Kızamık vakalarıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Bakan Koca komşu şehrimiz Diyarbakır’da da ağırlıklı olarak görüldüğünü söyledi. 

Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor 

Umut Kervanı Vakfı Elazığ Şubesi, Elazığ’a yerleşen depremzede ailelere ve komşu şehir Malatya’da yardım faaliyetlerine, kadın ve erkek tüm gönüllüleri ile birlikte Ramazan Ayında da faaliyetlerine devam ediyor. 

Komşu 2 Şehrimiz Afet Bölgesi ilan edildi 

AFAD, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'da hasar meydana gelen yerleşim yerlerinin, 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' olarak kabul edildiğini açıkladı. 

Evinin bodrumunda kendini ateşe veren kadını komşuları söndürdü

Elazığ'da evinin bodrum katında kendini yakan kadın, komşuları tarafından söndürüldü. Yaralanan kadın, tedavi altına alındı.

3 gündür haber alınmayan yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Elazığ'da komşularının 3 gündür haber alamadığı yaşlı kadın, eve gelen sağlık ve jandarma ekipleri tarafından salonda ölü bulundu.

Öldüğü 5 gün sonra fark edildi, özel tabut ile taşındı

Elazığ'da 69 yaşındaki şahıs yalnız yaşadığı evde ölü bulundu. Yaşlı adamın ölümü, gelen kokular üzerine komşularının polise haber vermesiyle ortaya çıktı. 300 kiloluk şahsın cansız bedeni, özel hazırlanan tabut ile morgdan çıkarıldı ve pikap ile mezarlığa taşındı.

Fransa'dan geldiği Elazığ'da Müslüman oldu

Eşini kaybettikten sonra Fransa'da yaşayan Elazığlı komşularıyla Elazığ'a gelen Emile Zehnder, Türkiye'de gördüğü birlik ve beraberlikten dolayı kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

3 gündür odada mahsur kalan yaşlı adamın imdadına önce komşusu sonra ekipler yetişti

Elazığ'da evinin bir odasında mahsur kalan, komşusunun su ve ekmek vermesi ile hayatta kalan yaşlı adam, ekiplerin müdahalesi ile kurtuldu.

Doktor sevgilisinin evinde dehşeti yaşayan genç kadın 2 saat boyunca darp edildi, 5 yerinden bıçaklandı

Elazığ'da doktor sevgilisi tarafından 2 saat boyunca öldürülesiye darp edilen ve 5 yerinden bıçaklanan genç kadın, ölümden döndü. Sırtına aldığı bıçak darbesi ile akciğeri sönen ve makine bağlı şekilde nefes alan kadın hastanede tedavi altına alındı. Kadınlara cesaret vermek için konuştuğunu belirten talihsiz kadın, Beni darp ede ede yorulmuştu. Bir fırsatını bulup kaçtım, komşuya sığındım dedi. Olayın ardından yakalanıp mahkemeye sevk edilen cani doktor tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elazığ'da kar kalınlığı 2 buçuk metreyi buldu, komşularına gitmek için tünel açtılar

Elazığ'da hayatı olumsuz etkileyen ve kalınlığı yer yer 2 buçuk metreye ulaşan kar nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Bazı köylerde vatandaşlar komşularına gidebilmek için kar tünelleri açtı.

Elazığ'da geçtiğimiz ay 933 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre geçtiğimiz ay Elazığ'da 933 konut satışı yapıldı, komşu illerden Bingöl'de 273 Tunceli'de ise 96 konut alıcı buldu.

Diş implantı, hayat kalitesini artırıyor

Diş Hekimi Mehmet Güçlü, 'İmplant tedavisinin diğer tedavilere avantajı; komşu dişlere zarar verilmez. Yani komşu dişlerin kesilmesi gerekmez. İmplant diş kök görevi görür ve doğal diş gibi rahatlıkla yemek yiyebilir, konuşabilir ve gülebilirsiniz’ dedi.

Suriye meselesinin çözümünde Türkiye masada olmalıdır

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye meselesinin çözümünde Türkiye'nin rolüne ilişkin, 'Türkiye, merkezi konumdadır. Türkiye, Suriye veya Irak'ın komşusu. 2014'te DEAŞ’ın Suriye'de ortaya çıkmasıyla Irak'a ne olduğuna bakın. Bu çatışmanın çözümünde, Türkiye masada olmalıdır' dedi.

Cinnet getiren amca av tüfeğiyle dehşet saçtı: 2 ölü, 3 yaralı

Antalya'da bir kişi, aralarında arsa yüzünden anlaşmazlık yaşadığı iddia edilen yeğenini ve o esnada olay yerinde bulunan bir komşusunu av tüfeğiyle vurarak öldürdü, silah sesini duyup çıkan yengesi ve yeğeninin eşini de yaraladı. Olay esnasında saçmaların isabet ettiği bir genç kız da yaralandı.

Sakarya’da komşu dehşeti: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde 74 yaşındaki şüpheli, komşusu olan iki kardeşi silahla vurarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan ağabey hayatını kaybederken, kardeşinin ise durumu ağır.

Tekirdağ’da komşu kavgası kanlı bitti: 3 Yaralı

Tekirdağ'da komşular arasında çıkan yapı tartışması kanlı bitti. Çıkan kavgada 2'si ağır 3 kişi yaralandı.

Site Bahçesinde Yapılan Türk Bayrağı Hayran Bıraktı

Elazığ'da bir site yöneticisi, komşularının yardımıyla site bahçesinde 15 metrekarelik beton üzerine Türk Bayrağı yaptı. Dikkatleri üzerine çeken dev Türk Bayrağı, görenleri hayran bıraktı.

Haber alınamayan yaşlı kadın bulundu

Elazığ'da bir köyde öğlen saatlerinde evden çıkan ve haber alınamayan 88 yaşındaki kadın komşu köyde bulundu.

Komşuları aradı, itfaiye pencereden girip yaşlı hastayı kurtardı

Elazığ'da evinde rahatsızlanıp hareket edemeyen yaşlı kadın, komşularının aradığı itfaiye ekiplerinin pencereden eve girmesiyle kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Elazığ'da bir kişi babasını ve komşularını bıçakladı

Elazığ'da eve sarhoş gelen kişi önce tartıştığı babasını bıçakladı, ardından kaçan annesinin komşularına saklandığını düşünerek ikametin kapısını kırıp içeri girdi. Saldırgan burada iki komşunu yaraladı.

3 gündür evinin ışıkları sönmeyen adam ölü bulundu

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde evinin ışıkları 3 gün boyunca açık kalan 61 yaşındaki Yaşar Kaya Ertem, komşularının durumdan şüphelenmesi sonucunda ölü bulundu.

Komşu illerden Başkan Şerifoğulları'na ziyaret

Komşu illerin valileri ve protokol üyeleri Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı ziyaret etti.

Emekli oldu, hobisi için atölye kurdu

Elazığ'ın Keban ilçesinde emekli olmadan önce boş zamanlarında hobi olarak oymacılık sanatı ile uğraşan 65 yaşındaki Hikmet Akturan, şimdi komşusunun odunluğunda kurduğu atölyede minyatür araba, saz, hayvan figürleri ile çeşitli aletler yaparak yakınları ve dostlarına hediye ediyor.

Depreme namazda yakalanan Eco nineyi komşuları çıkardı

Elazığ’da en çok evin hasar gördüğü Doğanbağı köyünde namaz kıldığı anda depreme yakalanan ve evinden çıkamayan Eco Erbay’ı komşularının kurtardığı öğrenildi.