Konteyner Ken Haberleri

Konteyner Ken Haberleri

Milletvekili Erol’dan, Konteyner Kent açıklaması

Konteyner kentlerin kaldırılması kararı ile ilgili konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, hak sahibi vatandaşların evlerini teslim almadan konteyner kentlerin kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Şahin, Konteyner Kenti ziyaret etti

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcı Mahmut Şahin ve beraberindeki heyet konteyner kentte kalan depremzedeleri ziyaret ettiler. 

Elazığ Belediyesi’nden Konteyner Kent kurulumuna destek 

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde AFAD öncülüğünde kurulacak olan konteyner kent çalışmalarında Elazığ Belediyesi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Depremzedelerin konakladığı alanlar dezenfekte edildi  

Elazığ Belediyesi, Ahmet Kabaklı Öğrenci Yurdu'nda ve Kırklar Mahallesi Konteyner Kent'te kalan depremzedelerin sağlığı için tüm yaşam alanlarında hijyen ve dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. 

Elazığ’da bin 921 depremzedenin barınma ihtiyacı karşılandı 

Elazığ Valiliği, konteyner kentlere yerleştirilen depremzede sayısını açıkladı. Elazığ Valiliği, Elazığ’da evinde ağır hasar olan 70 Aile toplamda 227 kişinin Kırklar Geçici Konaklama Merkezine, diğer illerden Elazığ’a gelen 1694 depremzedenin Gençlik Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda yerleştirildiğini açıkladı. 

Elazığ Belediyesi, Ahıska Türkü Çocuklara Psiko-Sosyal Desteklerini Sürdürüyor

Elazığ Belediyesi, Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen ve Elazığ'daki konteyner kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine psiko-sosyal desteklerini sürdürüyor.

Elazığ Belediyesi'nden Ahıska Türklerine psiko-sosyal destek

Elazığ Belediyesi, Rusya ile savaşın devam ettiği Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen ve Elazığ'daki konteyner kentlere yerleştirilen Ahıska Türklerine psiko-sosyal desteklerini sürdürmeye devam ediyor.

Ahıska Türklerinin bulunduğu bölgede Mevlid-i Nebi programı

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Ahıska Türklerinin bulunduğu konteyner kentte Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Savaştan kurtarılan Ahıska Türkü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kaldıkları alana davet etti

Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkü Azize Hatemova, kendilerini savaştan kurtaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kaldıkları konteyner kente davet etti.

Berberler, depremzede çocuklara hizmet vermek için sıraya girdi

Elazığ depreminden sonra geçici barınma merkezi olarak hazırlanan konteyner kentlerde aileleri ile yaşayan çocuklar için aynı anda 13 berber ücretsiz olarak hizmet verdi. Çocukların saçlarını kesen berberler, isteklerine göre de şekillendirmeyi ihmal etmedi.

Depremzede çocuklar sinema keyfi yaşadı

Elazığ'da yaşanan depremin ardından kurulan konteyner kentte yaşayan çocuklar pandemi tedbirleri çerçevesinde sinemaya götürüldü.

Konteyner kentte kalan bin 23 depremzede çocuğa kışlık hediye

Elazığ'da konteyner kentlerde kalan bin 23 çocuğa içerisinde mont, bot, atkı, bere ve çorap gibi kışlık eşyalardan oluşan set hediye edildi.

Konteyner kentteki depremzedelere destek

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından geçici barınma merkezi olarak kurulan konteyner kentlerde kalan ailelere battaniye, maske ve internet kartı gibi çeşitli desteklerde bulunuldu.

Elazığ'da depremzede çocuklara jandarmadan moral ziyareti

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından jandarma ekipleri konteyner kentte kalan çocukları ziyaret ederek psikososyal destek verdi.

Elazığlı depremzedelere Kızılay'dan battaniye desteği

Türk Kızılay, Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrası konteyner kentlerde kalan depremzedelere bin adet battaniye, yatak ve yastık yardımı yaptı.

Elazığ'dan İzmir'e içleri ısıtan depremzede kardeşliği

Elazığ'da depremi yaşayan ve konteyner kentlerde aileleri ile kalan çocuklar, İzmir'deki depremzede akranları için kendi çabalarıyla kıyafet, kırtasiye malzemesi ve oyuncaklar topladı.

Elazığ'da depremzede çocuklardan, İzmirli akranlarına 'sessiz' destek

Elazığ'da depremi yaşayan ve aileleri ile birlikte konteyner kentte kalan çocuklar, öğrendikleri işaret dili ile İzmirli çocuklara 'Sizi en iyi bir anlarız, Geçmiş olsun İzmir, Kalbimiz sizinle' diyerek manevi destek verdi.

Elazığ'da Mevlid-i Nebi Haftası etkinliği

Elazığ'da Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında konteyner kentte kalan depremzedelere yemek ikram edildi.

Elazığlı depremzedelerden İzmir'e manevi destek

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen depremde evlerini ve yakınlarını kaybederek geçici barınma merkezi olan konteyner kentlerde kalan depremzedeler, İzmir'e destek verdi. İzmirle birlikte aynı acıyı bir kez daha yaşadıklarını ve devletin kendilerine olduğu gibi İzmir'e de her türlü yardımı yapacağını dile getiren depremzedeler, her zaman İzmir'li vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Mehmetçik konteyner kentte kalan ailelere aşure dağıttı

Elazığ'da Mehmetçik, deprem sonrası konteyner evlerden oluşan geçici barınma merkezlerine kalan ailelere aşure ikram etti.

Depremzede öğrenciler için konteyner kentte EBA destek noktası

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da uzaktan başlayan eğitim öğretim nedeniyle konteyner kentlerde kalan depremzede öğrenciler için EBA destek noktası kurularak hizmet vermeye başladı.

Genç Kızılay Minik Yüreklere Dokunuyor

Genç Kızılay Elazığ Şubesi, konteyner kentlerde kalan depremzede minikleri yalnız bırakmıyor.

Depremzedelere Vantilatör Verildi

Elazığ'da konteyner kentte yaşamlarını sürdüren depremzedelere vantilatör dağıtıldı.

Şehir Meclisi Depremzedelerin Problemlerini Gündeme Getirdi

Elazığ Şehir Meclisi Dönem Sözcüsü Turan Yıldız, 24 Ocak'ta yaşanan depremde evleri hasar gördüğü için konteyner kentte yaşamlarını sürdüren vatandaşların problemlerini ve taleplerini gündeme getirdi. 

Müftü Aydın, Konteyner Kentleri Ziyaret Etti

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Doğukent ve Kırklar Mahallesi’nde bulunan konteyner kentleri ziyaret etti.

Konteyner Kentlerde 1919 Fidan Dikildi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Elazığ'da coşkuyla kutlandı. 

Jandarma ve Kızılay, bir kamyon şişe su dağıttı

Elazığ'da Jandarma ve Kızılay konteyner kentlerde kalan depremzedelere bir kamyon şişe su dağıttı.

Gürtürk, Konteyner Kentte Öğrencilere Kitap Hediye Etti

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında düzenlediği Şiir ve Kompozisyon yarışmasına konteyner kentten katılan öğrencilere kitap hediye edildi. 

Hayır Çarşısı Ramazan Ayında Yüzleri Güldürüyor

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı, tarafından 24 Ocak’ta yaşanan deprem sonrası konteyner kentlerde yaşamlarını sürdüren vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Konteyner Kentlerde Dezenfeksiyon Gerçekleştirdi

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Korona virüs salgınının önüne geçmek amacıyla yürüttüğü dezenfekte çalışmaları kapsamında konteyner kentlerde de dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.