Köprü Haberleri

Köprü Haberleri

Pertek Köprüsü proje ihalesi imzalandı

Uzun süredir gündemde olan Pertek Köprüsü'nde yeni bir gelişme yaşandı Pertek Köprüsü proje ihalesi imzalandı.

Milletvekili Keleş: Pertek Köprüsü tasarruf sağlayacak 

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Pertek Köprüsü yapım işi ihalesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yapılacak köprünün yalnızca ulaşım projesi olmadığını aynı zamanda şehrin bölgesel ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacağını vurguladı. 

YRP’nin Pertek Köprüsü kanun teklifi imzaya açıldı

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş, 18 Ağustos’ta "Pertek Köprüsü - Şanlıurfa arası bağlantı yolları, köprü ve viyadüklerin yapımı" kanun Teklifinin Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Fatih Erbakan ve 5 milletvekili tarafından imzaya açıldığını söyledi.

Işıkver: Pertek Köprüsü’nün yapımı kaçınılmaz hale gelmiştir 

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 Bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver konuşmasında Pertek Köprüsü, Kuzey Çevre Yolu ve Hazardağlı Kavşağı ile ilgili konularına değindi.

Milletvekili Işıkver: Yaparsa Cumhur İttifakı yapar

Genel seçim öncesi yürütmüş olduğu seçim kampanyasında Çemizgezek- Pertek köprüsünü ısrarla dile getiren, projeleri arasında önemli bir yere koyan ve Milletvekili olduğu günden itibaren konunun peşini bırakmayan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, son olarak birkaç gün önce meclis kürsüsünde konuyu detaylı ve kararlı bir şekilde haykırmıştı.

Işıkver’den Pertek Köprüsüyle ilgili önerge 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Pertek Köprüsü ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. 

YRP, Pertek Köprüsü için kanun teklifi vermeye hazırlanıyor 

Yeniden Refah Partisi Elazığ il başkanlığı, Elazığ’ın en önemli problemlerinden olan Pertek Köprüsü’nün yapımını meclise taşımaya hazırlanıyor. Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ateş yaptığı açıklamada, “22 yıldan beri söz verildiği halde yapılamayan Pertek Köprüsünün yapılacağına dair açıklamalar kamuoyunda karşılık bulmamıştır” dedi. 

Emine Erdoğan, Elazığ Belediyesi standını ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi, Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından düzenlenen "Deprem Bölgesi Gönülden Gönüle Kardeşlik Köprüsü Hayır Çarşısı" etkinliğinde Elazığ Belediyesi standını ziyaret etti.

Erol: Köprü artık yapılmalı!

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Pertek Feribot İskelesi’nde oluşan araç yoğunluğuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu…

Kömürhan Köprüsü'nden 7,25 milyon araç geçti 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Malatya ile Elazığ arasına yapılan Kömürhan Köprüsü'ndem bugüne kadar 7,25 milyon aracı ağırladığını duyurdu. 

Tribünlerden Işıkver’e sevgi seli 

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Semih Işıkver Es Elazığspor-Karaköprü Belediye Spor Maçını Elazığspor taraftarları ile izledi. 

Yıldırım ve milletvekili adaylarından stadyum açıklaması

AK Parti Hükümetinin Elazığ’da yeni bir projesi daha tamamlanarak hizmete sunuldu. Avrupa standartlarında inşa edilen Yeni Stadyum, Elazığspor’un Karaköprü Belediyesiyle bugün oynadığı karşılaşma ile hizmete açıldı.

MHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Işıkver: Çemişgezek-Pertek Köprüsü sözüm olsun

Elazığ’da yaşayan Pertek ve Çemişgezeklilerle buluşan MHP Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver salonu dolduran yüzlerce coşkulu vatandaşa seslendi; “23 madden oluşan Halk Sözleşmemizde yer alan Çemişgezek-Pertek Köprüsü’nü 14 mayıs sonrasında bu şehre kazandırmak benim bu salonda sizlere sözüm olsun. Sizler bu şehirde bir vekil çıkaracak nüfusa sahipken, siyasi ve bürokrasideki yalnızlığınıza son vereceğim” ifadelerinde bulundu.

Milletvekili Adayı Işıkver’den Elazığspor taraftarına 18 bin 500 bilet desteği

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Bordo-Beyazlı temsilcimiz ES Elazığspor’un 07 Mayıs 2023 Pazar günü Elazığ’da karşılaşacağı Karaköprü Belediye SK karşılaşması için Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Semih Işıkver 18 bin 500 bilet alarak tüm taraftarları Bordo-Beyazlı takımımızı desteklemeye davet etti…

CHP’li Erol’dan Pertek Köprüsü çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Karadeniz Bölgesini Doğuya, Tunceli ile  Elazığ’ı en kısa yoldan bağlayacak Pertek köprüsünün bazı rant çevreleri nedeni ile 50 yıldır yapılmadığını belirterek, köprüyü yapmanın kendi iktidarlarına nasip olacağını söyledi.

ES Elazığspor'da Hasan Ekici seferberliği

ES Elazığspor'da, hafta sonu oynanacak olan Karaköprü Belediyespor maçı öncesi sol bek Hasan Ekici maça yetiştirilmeye çalışılıyor.

Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Yıldız: 'En büyük yatırım insana olan yatırımdır'

Elazığ'da eğitimcilerle bir araya gelen Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, En büyük yatırımın yol, su, köprü, elektrik, enerji ve ulaşımdan daha önce insanımıza yatırım olduğunu hepimiz biliyoruz dedi.

Baharda karların erimesi ile coşan Dipni Çayı üzerine köprü yapıldı

Elazığ'ın Arıcak ilçesi Üçocak beldesinde bir çok üzücü olayın yaşandığı ve çiftçilerin büyük zorluk yaşadığı Dipni Çayı üzerine köprü yapıldı. İhale sonrası yapımı tamamlanan köprü hizmete açıldı.

Elazığspor kaybetti, Karakoçlar kazandı

Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum'da devam eden Elazığspor son hazırlık maçında Karaköprü Belediyespor'a yenilirken, Elazığ Karakoçan FK ikinci hazırlık maçında Azerbaycan ekibi Nahçivan'ı yendi.

Elazığ'da Şorşor Deresi üzerine yeni köprü inşa ediyor

Elazığ'da Güney Çevre Yolu Aksaray Mahallesi bağlantı noktasında bulunan Şorşor Deresi üzerine köprü yapımına başlandı.

FÜ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında arsa takası

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasının bulunduğu 13 bin 700 metrekare alan ile Malatya yolu üzerinde Kesikköprü mevkiinde bulunan Harput Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750 bin metrekare alanın takası gerçekleşti.

Türkiye'nin en uzun demir yolu köprüsü Elazığ'da

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan yapıldığı dönemde dünyanın 3., Türkiye'nin ise en uzunu olan Fırat Demiryolu Köprüsü, Elazığ ile Malatya illerini birbirine bağlarken, aynı zamanda geçiş yolu olarak kullanılıyor.

Elazığ'da sel suları altında kalan köprü ulaşıma kapatıldı

Elazığ'da eriyen karlar ve aralıksız süren yağışlar nedeniyle dereler taştı. Sel sularının altında kalan bir köprü ise ulaşıma kapatıldı.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü ışıklandırmasıyla görsel şölen sunuyor

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü, gece ışıklandırmasıyla görsel şölen sunuyor. Dünyada orta açıklığı ile 4. sırada yer alan Kömürhan Köprüsü, rengarenk ışıklardırmasıyla eşsiz görüntüler oluşturuyor.

Çelik miktarı ile Eyfel'e eşdeğer Kömürhan Köprüsü'nde günbatımı güzelliği

16 şehri birbirine bağlayan, Eyfel Kulesi'nde kullanılan çelik miktarına eşit olan 7 bin ton çelik kullanılan ve aynı zamanda dünyada orta açıklığı ile 4. sırada yer alan Kömürhan Köprüsü, günbatımı ile eşsiz görüntüler oluşturdu.

Elazığ'da 2 yapı tescillendi

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Seteran Menfezi ve Kalhane Köprüsü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kurullar Dairesi Başkanlığı-Koruma Yüksek Kurulu tarafından tescillendi.

Başkan Arslan Goart uygulamasını test etti

GoArt Metaverse uygulamasında dijital evrende inşa edilen Harput, TRT1 Pelin Çift'le Gündem Ötesi programında dünyanın ilk metaverse kenti olarak tescillendi. Uygulamanın ilk testini Harput'ta gerçekleştiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 'Harput’a ilk metaverse kent ünvanını getiren GoArt, çağlar boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Harput ‘un mimarisini, kültürünü gelecek nesillere aktarmak için bir köprü görevi görecektir.' dedi.

Kömürhan Köprüsünün iki yakasına 55 bin adet fidan dikilecek

Kömürhan Köprüsünün her iki yakasında ağaçlandırma çalışmalarına start verildi. Bu kapsamda 180 hektarlık alanda 55 bin adet fidan toprakla buluşacak.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü sürücülere kolaylık sağlıyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsü, açıldığı 2 Ocak'tan bu yana sürücülere güvenli yol imkanı sunarak mesafe ve konfor kolaylığı sağlıyor.

Dağ keçilerini gören sürücüden güldüren seslenme

Dağ keçilerinin, Elazığ'da 16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü mevkiinde taşlarla oluşturulan Türk bayrağı ile bir kareye girmesi güzel görüntü oluşturdu. Bu sırada bölgeden geçen bir bir sürücünün keçilere seslenmesi gülüşmelere neden oldu.