Koruma Haberleri

Koruma Haberleri

Vali Toraman, Saklıkapı Kanyonu için müjdeyi verdi

Elazığ ve Türkiye için dünya turizmi açısından da önemli bir kazanım olan Saklıkapı Kanyonu’nun kaderini değiştirecek adım atıldı. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Saklıkapı Kanyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Gerçekleşecek devir işlemi ile Saklıkapı Kanyonu tabiat parkı statüsüne kavuşacak.

Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne Ziyaret

“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü” kapsamında Elazığ Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ziyaret düzenlendi.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! 

TCMB, bankalara uygulama talimatı göndererek TL'yi cazip kılacak yeni, güçlü kararlar aldı. Buna göre, Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

Bayram öncesi zincir marketler ve AVM’ler denetlendi

Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşların sağlığını korumak için şehir genelinde gıda satışı yapan zincir marketler ve AVM’lerde denetimleri sıklaştırdı.

Çevre Haftası etkinlikleri başlıyor 

Elazığ Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası kapsamında doğayı korumak ve vatandaşlarda çevre bilinci oluşturmak üzere bir dizi kutlama etkinlikleri gerçekleştirecek. 

Elazığ'da yaralı kızıl şahin koruma altına alındı

Elazığ'da bir kişi tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahin, Doğu Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı.

İpe bağlayıp aracın arkasından koşturdukları köpeğe eziyet ettiler

Elazığ'da bir kişi, araçtan sarkıttığı ipe bağladığı köpeğe eziyet etti. HAYDİ ekipleri tarafından şahsa trafiği tehlikeye atmak ve hayvan koruma kanununa muhalefetten 2 bin 239 lira para cezası kesildi.

Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Yasadışı avcılık yapan 3 şahsa ceza

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan 3 şahsa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi tarafından idari işlem uygulandı.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan şahsa idari işlem uygulandı

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan bir şahsa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi tarafından idari işlem uygulandı. El konulan canlı keklik ise doğaya salındı.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan şahsa ceza

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan bir şahsa Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi tarafından idari işlem uygulandı.

Elazığ Doğa Koruma Şube Müdürlüğünden jandarma ekiplerine bilgilendirme

Doğa Koruma Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından jandarma ekiplerine eğitm verildi.

Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan 3 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 3 kişiye idari işlem uyguladı.

Kovancılar'da avcı adaylarına yönelik sınav

Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Kovancılar ilçesinde avcılara yönelik gerçekleştirilen eğitim kursu sona erdi.

Elazığ'da yasa dışı avcılık yapan 6 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 6 kişiye idari işlem uyguladı. 6 adet ölü kekliğe ve 1adet otomatik tüfeğe el konuldu.

Elazığ'da yasadışı avcılık yapan 1 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 1 kişiye idari işlem uyguladı.

Elazığ'da Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri

Elazığ'da 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde etkinlik düzenlendi.

Elazığ'da sokak hayvanları için ev yapıldı

Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla, sokak hayvanları için kedi evleri yapıp içlerine mama bıraktı.

Elazığ'da jandarmadan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde sokak hayvanları beslendi.

Elazığ'da koruma altındaki dağ keçileri Harput'a indi

Elazığ'da koruma altında olan dağ keçileri tarihi Harput Mahallesi'nde görüntülendi.

Elazığ'da öğrencilere yönelik tabiat eğitimi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik tabiat eğitimi verildi.

Elazığ'da yasa dışı avcılık yapan 1 kişiye idari işlem uygulandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili yaptığı denetimlerde 1 kişiye idari işlem uyguladı.

Elazığ'da jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, HAYDİ uygulaması ve 'Elinle Yaktığın Ormanı Gözyaşınla Söndüremezsin' Projesi çerçevesinde okullarda öğrencileri bilgilendirdi.

Elazığ'da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak avlanma ile ilgili denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Elazığ'da Arap tavşanı görüntülendi

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin 'kırmızı' listesinde bulunan Arap tavşanı görüntülendi.

Prof. Dr. Kobat: 'Kalp problemi olan kişilerin sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir'

Kalp hastalıklarının sıcak havalardan ciddi manada etkilenen hastalık gurubu olduğunu belirten Fırat Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Kobat, 'Kalp problemi olan kişilerin bu sıcaklardan kendilerini korumaları gerekmektedir. Çok ihtiyaç olmadığı durumlarda saat 10.00 ile 17.00 arasında mümkün oldukça dışarı çıkmamaları istenmektedir' dedi.

Bitkin halde bulunan kızıl akbaba, ekiplere teslim edildi

Elazığ'da bitkin halde bulunan kızıl akbaba, Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Müdürlüğü ekiplerine teslime edildi.

Elazığ Hazar Gölü Tabiat Parkının Sanal Tur Çekimi eğitimleri başladı

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü personellerine Hazar Gölü Tabiat Parkının Sanal Tur Çekiminin yapılması ile ilgili eğitim verildi.

Elazığ'da IUCN'nin 'kırmızı' listesinde bulunan Arap tavşanı görüntülendi

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kırmızı listeye alınan Arap tavşanı Elazığ'ın Sivrice ilçesinde görüntülendi.