Korunma Haberleri

Korunma Haberleri

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden Larva İle Mücadele

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilkbahar aylarının gelmesiyle birlikte halk sağlığının korunması amacıyla kent genelinde larva ile mücadele çalışmalarına yoğunluk verdi.

Açık, Okul döneminde çocuklarda görülen hastalıklara karşı uyarıda bulundu 

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, 11 Eylül’de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul çağındaki çocukların bulaşıcı hastalıklar ile kazalardan korunması ve sağlıklı yaşama yönelik davranışlar edinmeleri için önemli uyarılarda bulundu. 

Başkan Şerifoğulları: İstikbalimizin korunması ve güçlü bir gelecek için her şeyden önce sağlam bir duruş ve güçlü bir lider diyoruz

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Seçimleri'ne sayılı günler kala milletvekili adayları ile birlikte ziyaretlerine devam ediyor.

Elazığ'da polis, üniversite öğrencilerini bilgilendirdi

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, üniversite öğrencilerine 'ruh sağlığının korunması ve psikolojik dayanıklılığının arttırılmasına' yönelik konularda bilgilendirdi.

Kış aylarının vazgeçilmezi ıhlamura talep arttı

Havaların soğumasıyla birlikte gripten ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tuttu. En çok tercih edilen ürünlerin başında ise bağışıklık sistemini güçlendiren ıhlamur ve kış çayı yer aldı.

Elazığ Belediyesinden beton mikserlerine denetim

Elazığ Belediyesi, çevrenin korunmasına yönelik çalışmalarını şehrin dört bir yanında artırarak sürdürüyor.

Uzmanlar uyardı, sahte güneş gözlükleri katarakt yapabilir

Elazığ'da havaların ısınmasıyla birlikte güneş ışınlarından korunmak için gözlüklere yönelen vatandaşlara uyarılarda bulunan uzamanlar, çarşı-pazarda satılan kalitesiz ve markasız gözlüklerin tercih edilmesinin ileride büyük sağlık sorunlarına neden olabileceğini ve hatta katarakt bile yapabileceğini belirtti.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Ortaya konulan bu mücadelenin tek gayesi şehrimizin menfaatlerinin korunmasıdır'

Maden ilçesinde rezervde ortaya konulan mücadelenin tek gayesinin şehrin menfaatlerinin korunması olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kişilerle ve kurumlarla polemik ve söz düellosu yapacak vaktimiz yok. Kaldı ki ilimizin ve halkımızın ihtiyaç ve beklentileri açıktır dedi.

Valilik zarar gören ağaçlar için kayıtsız kalmadı, inşaat çalışmaları durduruldu

Elazığ Polis Okulu inşaat sahasında ağaçların korunması konusunda sosyal medyada gösterilen tepkiye valilik kayıtsız kalmadı. Ağaçlandırılmış bölgeye denk gelen kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin inşaat faaliyetleri durdurulurken, inşaat alanına isabet eden 80-100 kadar ağacın uygun boş alanlara söküm aracıyla tekniğine uygun bir şekilde nakledilmesine karar verildi bildirildi.

F.Ü Hastanesinde radyasyondan korunma eğitimi verildi

Fırat Üniversitesi Hastanesi çalışanlarının ve halkın radyasyon güvenliğini sağlamak amacıyla sağlık çalışanlarına yönelik radyasyondan korunma eğitimi verildi. 

Ayhan: Süt ineklerinin kontrolsüz kesiminin önüne geçilmeli

Mühendis, Teknik Ziraat Danışmanı, Bitki Koruma, Besleme Uzmanı Ramazan Ayhan, hayvan varlığının korunması ve sürdürülebilir hayvancılığın tesis edilebilmesi amacıyla gebe veya damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların kesimlerinin önlenmesi gerektiğini söyledi.

Jandarmadan 'çocukların suçtan korunma yöntemleri' etkinliği

Elazığ İl Jandarma Komutanlığınca, Altınçevre Ortaokulunda eğitim gören 83 öğrenciye kadın astsubaylar tarafından 'çocukların suçtan korunma yöntemleri' konulu eğitim verildi.

Diyetisyen Kübra Tekay: 'Yağlar ölçülü tüketilirse kilo aldırmaz, kilonun korunmasına yardımcı olur'

Günlük alınan enerjinin yaklaşık yüzde 30'unun yağ olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Karbonhidratlarda olduğu gibi ölçülü ve doğru kaynaklardan alınan yağlar kilo yapmaz, aksine iştah kontrolünü sağladıkları için kilo kontrolüne yardımcı olurlar. Ayrıca yağlar, vitaminleri eriterek vücut tarafından emilmelerini sağladıklarından çok önemlidir dedi.

Elazığ Belediyesinden Haftanın Yedi Günü İlaçlama Çalışması

Elazığ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı şehir genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Personeline KBRN Eğitimi Verildi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Türkiye’de Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi dolayısıyla Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Elazığ İl Müdürlüğü işbirliği ile başlatılan çalışma kapsamında Elazığ Belediyesi çalışanlarına 'KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyoaktif ve Nükleer) Risklerden Korunma Yönetimi, Yangın ile Şüpheli Posta' eğitimi verildi.

Elazığ'da sokak hayvanlarını korumak için uyarı tabelası

Elazığ'da sokak hayvanlarının korunmasına katkı sağlanması amacıyla belediye tarafından şehrin belirli noktalarına özellikle sürücülerin farkındalığını arttırma adına uyarı tabelaları yerleştirildi.

Elazığ'da arkeolojik yapılar foto kapanla korunabilir

Elazığ'da bazı arkeolojik yapıların zarar görmesi üzerine, bu tür alanların foto kapanla korunması için çağrıda bulunularak, çeşitli ziyaretler yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Polat,'Sırası gelenin aşıya gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz'

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini,mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir dedi.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Polat uyardı: 'Her şey biranda tersine dönebilir'

Koronavirüs ile mücadelede orta risk grubunda yer alan Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat, vatandaşları uyararak,Şehrimizin bulunduğu risk konumu bizi sevindirse de nihai hedefimiz Elazığ'ı mavi ile kodlandırılan düşük risk grubundaki iller arasına taşımak ve orada kalıcı kılmaktır. Düşük risk olarak adlandırılan mavi gruptaki illerde bile her şey bir anda tersine dönebilir. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu olan maske, mesafe ve hijyen kurallarını elden bırakmayalımdedi.

Gripten korunurken kansere yakalanabilirsiniz

Gripten ve koronavirüsten korunmak amacıyla vitamin ilaçlarının kullanımının artmasının özellikle sigara içen bireylerde ciddi sıkıntılar doğurabileceğini söyleyen Prof. Dr. Berrin Pehlivan, “A ve B vitamin takviyesi alanlarda akciğer kanseri riskinin arttığına dair araştırmalar bulunmakta” dedi.

Grip ve zatürreden korunmanın en etkili yolu

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kapsamında zatürre ve grip aşısı hakkında bilgilendirmede bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Taner Kaya, 'Aşı, bulaşıcı hastalıkları önleme ve toplum sağlığını korumada en etkili ve güvenilir koruyucu sağlık hizmetidir' dedi.

Polonya’da bakanlık çatısında eylem yapan çevreci aktivistlere gözaltı

Polonya'daki yaşlı ormanların daha iyi korunması için Polonya Çevre Bakanlığı binasının çatısında eylem yapan çevreci 15 aktivist gözaltına alındı.

Çevrenin Korunmasında Gerekli Hassasiyeti Göstermeliyiz

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Pirinçci, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklama yaptı. 

Elazığ Belediyesinden ilaçlama çalışması

Elazığ Belediyesi, halk sağlığının korunması ve rahat bir yaz dönemi için sinek, sivrisinek, ağaç ve bitki zararlılarına karşı ilaçlama çalışmalarını şehrin dört bir yanında sürdürüyor.

Elazığ’da Salgının Yayılma Hızı Kontrol Altına Alındı Mı?

Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de salgının yayılma hızının kontrol altına alınmaya başlandığını belirterek, baş gösteren iyileşme ve bugün başlayacak olan normalleşme sürecinde vatandaşlarımızın rehavete kapılmadan ve tedbirlerini elden bırakmadan koronavirüsten korunma kurallarına harfiyen uymaları konusunda uyardı. 

Siperlik Maske Üreten Personele Teşekkür Belgesi Verildi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Koronavirüs salgını sürecinde kamu personellerinin sağlığının korunmasına destek olmak amacıyla ihtiyaç duyulan siperlik maske üreten Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli ile gönüllü öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

Diyanet'ten Koronavirüsle İlgili Yeni Açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, dünya genelinde görülen yeni koronavirüsün ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek amacıyla süreç içerisinde alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştı.

Koronavirüse karşı nasıl önlem alınmalı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, koronavirüse karşı alınması gereken önlemler konusunda vatandaşları bilgilendirdi. 

Depremzedelere 50 ton odun dağıtıldı

Elazığ'da depremden hasar gören evlerine giremedikleri için AFAD ile Kızılay tarafından kurulan çadırlarda kalan depremzedelere soğuktan korunmaları için 50 ton odun dağıtıldı.