Kosgeb Haberleri

Kosgeb Haberleri

Gürkan: Girişimcilik desteğinin 2 milyona çıkarılması memnuniyet verici

MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, KOSGEB girişimcilik desteğinin 2 milyona çıkarılması memnuniyet verici” dedi.

KOSGEB’den işletmelere destek 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, deprem bölgesindeki küçük ve orta ölçekli işletmelere toplam 12 milyar lira destek vereceklerini açıkladı. 

Elazığ dahil 11 ile destek verilecek 

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesindeki KOBİ'lere yeni inşa edilecek iş yerleri için 1 milyon liraya kadar destek sağlanacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. 

Başkan Alan: Depremde zarar gören KOBİ’lerimizin içi rahat olsun

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ile bir araya gelerek, Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren KOBİ statüsündeki işletmelerden depremde malları zarar görenler için verilecek devlet destekleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

ETSO Ocak ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi 

ETSO Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa kurumun destekleri ile ilgili oda üyelerini bilgilendirdi. 

Bileziklerini satıp atölye açtı, kendi işinin patronu oldu

Elazığ'da yaşayan Fethiye Yıldız, evliliğinden kalan 4 bileziğini satıp Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) destek alarak çömlek atölyesi kurdu. Zamanla atölyesini büyüten Yıldız, ailesiyle birlikle 30'a yakın ürün çıkarıp talepleri karşılamaya başladı.

Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformunu kurdu

KOSGEB'den aldığı bir bilgisayarla işe başlayan ve zamanla büyük bir Ar-Ge merkezi kuran Öğr. Üyesi Doç. Dr. Selçuk Beşir Demir, Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformu olan Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi'ni (AYEUM) geliştirdi. 50 üniversite ve 20 bin kişinin üye olduğu AYEUM, 20 milyon TL'lik bir ithalat çıktısının da Türkiye'de kalmasını sağladı.

ETSO'dan, Acil Destek Kredisi ve Kapsamın Genişletilmesi Talebi

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Sanayi ve Tekonoloji Bakanlığı ile KOSGEB Başkanlığından, Acil Destek Kredisi’nin kapsamının genişletilmesi, sürenin uzatılması ve destek miktarının artırılarak, sektör ayrımı yapılmaksızın deprem bölgesine pozitif ayrımcılık yapılması talebinde bulundu…

KOBİ Gelişim Destek Programı Yürürlüğe Girdi

Ülkemizin ulusal ve uluslararası hedefleri doğrultusunda, KOBİ'lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla KOSGEB tarafından KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı yürürlüğe konuldu.

Vali Kaldırım'dan İş Dünyası ve Bankalara Çağrı

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Esnaf Odaları, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifleri, Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Banka Bölge Müdürleri ile bir araya geldi. Vali Kaldırım, toplantıda yaptığı konuşmada, "Gelin hep birlikte seferberlik ilan edelim. Şehri kalkındırma seferberliği. Bunu başarırsak Elazığımız yaralarını hızlı sarar, hızlı kalkınır, esnafımız, iş dünyamız ve vatandaşımız mutlu olur." dedi.

KOSGEB'den Kobilerine 100 bin lira faizsiz destek kredisi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez ve KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ının belirttiği Kobilere destek programıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Girişimcilik kursunu tamamlayanlar esnaflığa başlıyor

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası ve KOSGEB işbirliğinde 'Uygulamalı Girişimcilik' kurslarını tamamlayan girişimciler esnaflığa başlıyor.

Elazığ'da uygulamalı girişimcilik eğitimleri

Elazığ'da KOSGEB uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı.