Köyler Haberleri

Köyler Haberleri

İl Özel İdaresi’nin çalışmaları takdir topluyor

Elazığ merkez, ilçe ve köylerinde yaptığı çalışmalarla takdir toplayan kurumların başında gelen İl Özel İdaresi başlattığı GES Projeleri ile İçme suyu çalışmalarına son süratle devam ediyor...

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Keleş ve Can’dan karayollarına ziyaret

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve AK parti Keban İl Genel Meclisi Üyesi Nadir Can, Keban ve köylerinin ulaşım sorunlarına çözüm getirmek amacıyla Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş ile bir araya geldi.

Keleş, Mollakendi’de muhtarlarla buluştu

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Mollakendi’de düzenlenen toplantıda merkez ve çevre köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Keleş, Arıcak İlçesi’nde ve köylerinde temaslarda bulundu

İlçe ziyaretlerini sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Arıcak ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Özel İdare Elazığ'ın her yerinde

Elazığ merkez başta olmak üzere ilçe ve köylerinin dört bir tarafına gerçekleştirdiği hizmetlerle büyük takdir toplayan Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş ve ekibi hafta sonunda dur durak bilmeyerek, çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam etti...

Milletvekili Keleş, Maden’de temaslarda bulundu

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Maden ilçesi programı kapsamında Gezin ve çevre köylerin muhtarları ve vatandaşları ile bir araya geldi.

Yeşildere Köyü’nde ışkın şenliği

Birçok Hastalığa iyi geldiği söyleyen ışkının çıkarıldığı köylerden biri olan Kovancılar İlçesi’ne bağlı Yeşildere Köyü’nde adına şenlik düzenlendi.

Köy yollarında reglaj çalışmaları devam ediyor

İlimizde meydana gelen ve metrekareye mevsim normallerinin üzerinde düşen yağışlarla birlikte, Baskil ilçemizde bazı köyler, oluşan selden olumsuz etkilendi.

Elazığ İl Özel İdaresi asfalt sezonunu açtı

Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte İl Özel İdaresi de asfaltlama çalışmalarına başladı. Ekipler bu kapsamda 2024 yılı faaliyet programında bulunan ortaçalı-küllük köylerinin bağlantı yolunda finisherle asfalt serimi yaptı.

İl Genel Meclisinde tartışma yaşandı!

İl Genel Meclisi Şubat Ayı toplantısının beşinci birleşimine iptal edilen ve başka köylere aktarılan hizmetleri içeren gündem maddesi damga vurdu. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Elâzığ GölKöy, Koparuşağı, Yolçatı, Çallıca ve Badempınarı Köylerinde toplu alandaki afetzedelerin konutlarının anahtar teslimleri 04 Aralık 2023 ve 17 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Sivrice ilçesi Güney, Dedeyolu, Bekçitepe, Kavallı, Günbalı ve Mollaali Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 31 Ağustos 2023– 16 Ekim 2023 tarihleri arasında, Sivrice ve Maden İlçesi Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday ve Yoncapınarı Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 01 Eylül 2023– 15 Ekim 2023 tarihleri arasında anahtar teslimleri yapılacak. 

Köylerdeki 43 hak sahibi için kura çekimi yapıldı 

Sivrice ve Maden’de yapımı tamamlanan 43 konut için kura çekimi yapıldı.

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Kovancılar İlçesi Fahribey, Şekerci, Topağaç, Avlağı, Gülçatı, Çelebi, Taşöran ve Bağgülü Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 06.06.2023– 21.07.2023 tarihleri arasında teslim edilecek. 

Eski Bakan Yardımcısı Tunç’tan Karakoçan ve Köylerine Ziyaret

14 Mayıs seçimleri öncesi memleketi Elazığ’a gelen Tarım ve Orman eski Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, esnaf ve vatandaş ziyareti yaparak, sorun ve talepleri dinledi. 

Milletvekili Adayı Öz: Elazığ’ımızda yeni iş alanları açacağız

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Hasan Murat Öz, seçim çalışmalarını şehir merkezi ve köylere yaptığı ziyaretlerle aralıksız sürdürüyor.

Yanılmaz: Birlik ve beraberlik içerisinde 14 Mayıs zaferimize hazırlanıyoruz

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, ilçe, belde, mahalle ve köylerde AK Parti’ye büyük bir teveccüh olduğunu belirterek; “AK Kadrolarımızla birlikte sahada güzel, anlamlı ve yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde 14 Mayıs zaferimize hazırlanıyoruz.” dedi.

Köylerdeki 84 hak sahibi için kura çekimi tamamlandı

Elazığ’ın köylerindeki 84 hak sahibi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

HÜDA Par’dan depremzedelere ziyaret

HÜDA PAR Elazığ Merkez İlçe Başkanı Ferit Çeliköz ve beraberindeki heyet, Elazığ merkez köylerine yerleşmiş depremzedeleri ziyaret etti. 

Milletvekili Bulut ve Başkan Yıldırım, Palu, Arıcak ve Alacakaya’da 

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut beraberinde AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve parti teşkilatı ile birlikte depremden etkilenen Palu, Arıcak ve Alacakaya’da ve ilçelere bağlı köylerde incelemelerde bulundu. 

SP İl Teşkilatı Merkez Köyleri Muhtarları Derneği’ni ziyaret etti

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve beraberindeki heyet Merkez Köyler Muhtarları Derneği ve muhtarlarıyla bir araya geldiler.

Vatandaşlar yetkililere seslendi

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı İbrahim Güngören ve beraberindeki heyet ziyaret ettikleri köylerde, domuz sürülerinin tarlalara zarar verdiğini söyleyen köy sakinlerinin sorunun halledilmesi için yetkililere seslendi.

İstanbul’da yaşayan Elazığlılar bir araya geldi 

Keban Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği etkinlikte üyeler bir araya gelerek hasret giderdi. 

Başkan Sarıkaya: Köyler 700 konuttan faydalanmalı 

Genç Sivanlılar Derneği üyeleri bir araya gelerek, Bingöl Sivan bölgesine yapılması planlanan fabrikadan köylerin olumsuz etkileneceğini belirterek, çözüm önerilerini paylaştılar. 

Çiftçilere tarımda tasarruflu su kullanma eğitimi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin, köylerde çiftçilere ve üreticilere yönelik eğitimleri sürüyor.

Elazığ'ın köylerinde alt yapı çalışmaları sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi, köylerdeki alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ'ın köy yollarında asfaltlama çalışması sürüyor

Elazığ'da merkez ve ilçelere bağlı köylerde BSK asfaltlama çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da çilek hasadı sürüyor

Elazığ'ın köylerinde çilek hasadı devam ediyor.

Elazığ'da yol bakım ve onarım çalışmaları sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi, yatırım programı çerçevesinde başlattığı asfaltlama ve yol bakım onarım çalışmalarını merkez ile ilçelere bağlı köylerde sürdürüyor.