Köyü Haberleri

Köyü Haberleri

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Keleş, Koruk Köyü’nü ziyaret etti

AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Koruk Köyü’nü ziyaret etti. Keleş, ziyareti sırasında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Şerifoğulları: Vatandaşlarımızın yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz

Spor Köyü’nün tamamlamak üzere olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Spor Köyü'müzün hizmete açılmasıyla birlikte aziz şehrimiz çok modern, çok üst düzey bir tesis daha kazanmış olacak. Elazığ’ımızın ve kıymetli hemşehrilerimizin yüzünü, spor yatırımlarımızla da güldürmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Elçemder (Elazığ Çemişgezekliler Derneği) Başkanı Gürkan Öztürk 9 Eylül 1994 tarihinde Çemişgezek’in Ulukale Köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönüm de açıklamada bulundu.

Karakuş: İdam cezası kaçınılmaz olmuştur

Diyarbakır’da 8 yaşındaki masum kızımız Narin’in hunharca katledilip bir çuvala koyularak bulunmayacak şekilde dere içine saklanması sonrasında özellikle çocuk ve kadınların taciz ve öldürülmesine yönelik suçlarla ilgili idam cezası yeniden gündeme geldi.

Şehitlerimiz Elazığ’dan uğurlanacak

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Köyü Mevkisinde zırhlı askeri aracın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz yarın sabah Elazığ Havalimanından memleketlerine uğurlanacak.

Akuşağı Köyü ve 6 mezrasının su sorunu giderildi

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, Baskil ilçesine bağlı Akuşağı Köyü’nde içme ve şebeke suyu tesisi ile GES yapım işi tamamlandı.

Alayağmur Köyü’nde yol çalışmaları tamamlandı

Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerince Karakoçan ilçesine bağlı Alayağmur Köyü’nde sathi kaplama uygulaması tamamlandı.

Başkan Şerifoğulları: Bu iki eserimizi de Elazığ’ımıza kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz

Toplumun her kesimine spor yapabilme olanağı sağlamak amacıyla spor yatırımlarına yoğun bir şekilde devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, geleceğin sporcularının da yetişebileceği donanıma sahip olacak şekilde inşa çalışmaları süren Spor ve Yaşam Kompleksi ve Spor Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Baskil Çavuşlu Köyü bağlantı yolunda çalışmalar devam ediyor

Yol bakım-onarım ve asfalt çalışmalarını sürdüren Elazığ İl Özel İdaresi, kırsalda yaşayan vatandaşların daha konforlu yollarda seyahat edebilmeleri adına şehrin her noktasına ulaşmayı hedefliyor. Bu kapsamda 2024 yılı yatırım programında bulunan Baskil İlçesi Çavuşlu Köy yolunda çalışmalar hızla devam ediyor.

Başkan Şerifoğulları, sahada incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehir kimliğine değer kazandıran Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı ve Doğukent Spor Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Yeşildere Köyü’nde ışkın şenliği

Birçok Hastalığa iyi geldiği söyleyen ışkının çıkarıldığı köylerden biri olan Kovancılar İlçesi’ne bağlı Yeşildere Köyü’nde adına şenlik düzenlendi.

Elazığ’da bu köyde taziyelerdeki yemek ikramı kaldırıldı!

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt köyünde alınan kararla, taziyelerde verilen yemek ikramı kaldırıldı.

Açıkkapı ve Nazırlı'dan maden kazasıyla ilgili ortak açıklama 

Elazığ’ın Palu ilçesi, Kayaönü köyündeki özel bir işletmeye ait maden ocağında geçtiğimiz gün çökme meydana geldi. Olayın ardından TBMM'deki yasama faaliyetleri için Ankara'ya dönen AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ortak açıklama yaptı. 

Vali Akkoyun’un babaannesi son yolculuğuna uğurlandı 

Mardin Valisi Hemşehrimiz Tuncay Akkoyun’un Babaannesi Fatma Koyun vefat etti. Merhume kılınan Cenaze Namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri Resmi Gazete’de yayımlandı 

Kamuoyunun merakla beklediği ve Çamyatağı Köyü mevkiinde yapılacak olan yeni sanayi sitesiyle ilgili tespit edilen bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Elazığ’da Cip köyü 2. No’lu toplu alandan hak sahibi olan afetzedelerin konutları 06 Kasım 2023– 21 Aralık 2023 Ortaçalı Köyü toplu alanda hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 08 Kasım 2023– 25 Aralık 2023 tarihleri arasında teslimleri yapılacak.

Karakoçan Yukarıovacık Göleti’nin ihalesi 30 Kasım’da yapılacak

Karakoçan İlçesi Altıyaka Köyü Seyfan Deresi üzerinde yapılacak olan Yukarıovacık Göleti’nin yapım ihalesi 30 Kasım’da yapılacak.

Pelte ve Güneyçayır Köy Konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Elazığ merkeze bağlı Pelte ve Güneyçayır Köyü’nden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 27 Ekim– 11 Aralık tarihleri arasında teslim edilecek. 

Elazığ İl Özel İdaresi, Baskil Doğancık Köyünde Güneş Enerjisi Sistemli Sulama Projesini Tamamladı

Elazığ İl Özel İdaresi, şehrimizde tarımsal üretimi desteklemek amacıyla sulama projelerini tamamlayarak hizmete açmaya devam ediyor.

Gürkan: Yeni sanayi sitesi süreci başlamıştır

MÜSİAD Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, Yeni Sanayi Sitesi’nin Çamyatağı köyü sınırları içerisinde yapılmasının kararlaştırılmasıyla birlikte sürecin başladığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri netleşti

AK Parti Elazığ Milletvekilleri tarafından yapılan duyuruya göre Yeni Sanayi Sitesi’nin Merkez Camyatağı köyü sınırları içerisinde yapılması Tarım ve Orman Bakanlığı MERA komisyonunca uygun görüldü.

Başkan Şerifoğulları, Spor Köyü inşa çalışmalarını inceledi

Eser, hizmet ve gönül belediyeciliği ilkesiyle başladığı hizmet yolculuğuna devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Doğukent Mahallesi’ne cazibe kazandıracak Spor Köyü inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Özel İdaresinden güneş enerjisi sistemli içme suyu tesisi 

Elazığ İl Özel İdaresi, merkez Sarıkamış Köyü’nde Güneş Enerjisi Sistemli içme suyu tesisi kurma çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı. 

Işık Yolu Köyü’nde muhtarlar ile istişare toplantısı yapıldı

Elazığ AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının Muhtar Buluşmaları toplantıları ışık yolu köyünde yapıldı.

Alacakaya’da köy yolları asfaltlanıyor 

İl Özel İdaresi, Alacakaya ilçesine bağlı Kayranlı Köyü'nde altyapı ve yol kalitesini artırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. 

Hemşehrimiz Tuncay Akkoyun Mardin Valiliğine atandı 

Son yayımlanan Valiler Kararnamesiyle Elazığlı hemşehrilerimiz Tuncay Akkoyun’un görev yeri değişti. 

Akkoyun, STK temsilcileriyle bir araya geldi 

Elazığlı hemşehrimiz Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası ev sahipliğinde düzenlenen bayramlaşma ve istişare toplantısına katıldı. 

Elazığlı iş adamı, Erdoğan için 20 adak kurbanı kesti 

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşların güvenini tazeleyerek yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Elazığlı iş adamı Hakan Fırdolaş, 20 koyunu keserek sevinç kutlaması yaptı.   

Milletvekili Demirbağ, Baskil Demirlibahçe köyünü ziyaret etti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Baskil’e bağlı Demirlibahçe Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. “Milletvekilimiz Demirbağ, kalbimizde…” diyen Demirlibahçe Köy Muhtarı Şevki Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekili Demirbağ’a teşekkür etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ise; “Baskil için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadesinde bulundu.