Koyun Haberleri

Koyun Haberleri

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Elçemder (Elazığ Çemişgezekliler Derneği) Başkanı Gürkan Öztürk 9 Eylül 1994 tarihinde Çemişgezek’in Ulukale Köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönüm de açıklamada bulundu.

Elazığ’da bu köyde taziyelerdeki yemek ikramı kaldırıldı!

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt köyünde alınan kararla, taziyelerde verilen yemek ikramı kaldırıldı.

Açıkkapı ve Nazırlı'dan maden kazasıyla ilgili ortak açıklama 

Elazığ’ın Palu ilçesi, Kayaönü köyündeki özel bir işletmeye ait maden ocağında geçtiğimiz gün çökme meydana geldi. Olayın ardından TBMM'deki yasama faaliyetleri için Ankara'ya dönen AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı ortak açıklama yaptı. 

Vali Akkoyun’un babaannesi son yolculuğuna uğurlandı 

Mardin Valisi Hemşehrimiz Tuncay Akkoyun’un Babaannesi Fatma Koyun vefat etti. Merhume kılınan Cenaze Namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 

Elazığ İl Özel İdaresi, Baskil Doğancık Köyünde Güneş Enerjisi Sistemli Sulama Projesini Tamamladı

Elazığ İl Özel İdaresi, şehrimizde tarımsal üretimi desteklemek amacıyla sulama projelerini tamamlayarak hizmete açmaya devam ediyor.

Işık Yolu Köyü’nde muhtarlar ile istişare toplantısı yapıldı

Elazığ AK Parti Merkez İlçe Başkanlığının Muhtar Buluşmaları toplantıları ışık yolu köyünde yapıldı.

Hemşehrimiz Tuncay Akkoyun Mardin Valiliğine atandı 

Son yayımlanan Valiler Kararnamesiyle Elazığlı hemşehrilerimiz Tuncay Akkoyun’un görev yeri değişti. 

Akkoyun, STK temsilcileriyle bir araya geldi 

Elazığlı hemşehrimiz Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası ev sahipliğinde düzenlenen bayramlaşma ve istişare toplantısına katıldı. 

Elazığlı iş adamı, Erdoğan için 20 adak kurbanı kesti 

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçiminde vatandaşların güvenini tazeleyerek yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Elazığlı iş adamı Hakan Fırdolaş, 20 koyunu keserek sevinç kutlaması yaptı.   

Milletvekili Demirbağ, Baskil Demirlibahçe köyünü ziyaret etti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Baskil’e bağlı Demirlibahçe Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi. “Milletvekilimiz Demirbağ, kalbimizde…” diyen Demirlibahçe Köy Muhtarı Şevki Ceylan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekili Demirbağ’a teşekkür etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ise; “Baskil için üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” ifadesinde bulundu. 

Milletvekili Demirbağ: Devletimiz bütün birimleriyle vatandaşının yanında 

Elazığ’da etkili olan yoğun kar yağışından dolayı kapanan köy yollarını ulaşıma açma çalışmaları, Elazığ İl Özel İdare ekipleri tarafından devam ediyor. Gece yarısı Sivrice’nin Üçlerce köyünden gelen 112 ihbarını değerlendiren ekiplere, Elazığ İl Özel İdare ekipleri öncü olarak köy yolunu ulaşıma açtı ve hastaya ulaşılarak müdahale edildi. AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ekiplere teşekkür ederek; “Devletimiz, bütün birimleriyle vatandaşının yanında ve hizmetinde” dedi. 

Kaymakam öncülük etti, aile barıştı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Gedikyurt köyünde yaşayan ve aralarında arazi davası yüzünden yaklaşın 5 yıldır birbirleriyle küs olan 'Çimen' ailesi Kaymakam Mustafa Dilekli'nin araya girmesiyle barıştırıldı.

HÜDA Par il teşkilatı ziyaretlerini sürdürüyor 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hasan Şahin ve İl Başkanı Yasin Kavaklı il teşkilatı ile birlikte Yenice köyünü ziyaret etti. 

Elazığ'ın 2 köyünde sulama projeleri tamamlandı

Elazığ'ın 2 köyünde sulama projeleri tamamlandı. Projeler ile toplam sulanabilen alan 200 dekara çıkarılmış oldu.

Köpeklerin saldırısına uğrayan 2 koyun telef oldu

Elazığ'da köpeklerin saldırısına uğrayan 2 koyun telef oldu.

Köpeklerin saldırısına uğrayan 3 koyun telef oldu

Elazığ'da köpeklerin saldırısına uğrayan 3 koyun telef oldu, çoban ise canını zor kurtardı.

Elazığ'da bağ bozumu etkinliği

Elazığ'ın Hoş köyünde düzenlenen bağ bozumu etkinliğinde dereceye giren üzüm yetiştiricilerine hediyeler verildi.

İHA'nın haberi ses getirdi, Feride okuluna kavuştu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamamıştı. Yapılan haberin ardından harekete geçen yetkililerin sorunu gidermesiyle Uçar, okuluna kavuştu.

3 kilometrelik fark bir kızın eğitim hayatına mal oldu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Elazığ İl Özel İdaresi alt yapı çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Kovancılar ilçesine bağlı Akmezra köyünde yapılan içme suyu drenaj ve boru hattı döşeme çalışması tamamlandı.

Elazığ'ın 2 köyünde kanalizasyon çalışması tamamlandı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan 2 köyde, kanalizasyon çalışmaları tamamlandı.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Sürüden ayrılan koyunlar vatandaş ve jandarma iş birliği ile bulundu

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde başıboş şekilde 10 koyun olduğunu gören vatandaş durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma ekipleri, koyunları sahibine teslim etti.

Köyden çıkmadığı traktörüne İstanbul ve Erzincan'dan 6 ceza geldi

Elazığ'da merkeze bağlı Muratçık köyünde yaşayan İsmail Özel, köyden dışarı çıkmamasına rağmen, şahsına ait traktöre Erzincan'da 1 ve İstanbul Avrasya Tünelinden ise 5 ceza kesildi. Durumu fark eden Özel, soluğu adliyede aldı.

Otomobil sürüye daldı: 12 koyun telef oldu

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bir otomobil koyun sürüsüne daldı. Araçta bulunanlar kazayı yara almadan atlatırken sürüde bulunan 12 koyun telef oldu.

Elazığ'da vahşet: Köpeği yakıp cansız bedenini tarlaya attılar

Elazığ merkeze bağlı Yalnız köyünde kimliği belirsiz kişi veya kişiler yaktıkları köpeği tarlaya attı.

Elazığ'daki depremde bazı binalarda çatlaklar oluştu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremde Yoncalıbayır köyündeki bir evde çatlaklar oluştu.

Bu kıraathaneye erkekler giremiyor

Elazığ'ın Hal köyünde yaşayan 55 yaşındaki Ayşe Günay, babasından kalan kıraathaneyi restore ederek sadece kadınların girebildiği kahvehaneye çevirdi.

Elazığ'da suların çekilmesiyle Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları ortaya çıktı

Elazığ'ın Baskil ilçesine bağlı Şeyh Hasan köyünde bulunan Selçuklu ve Osmanlı mezarlıkları, suların çekilmesiyle gün yüzüne çıktı.

Elazığ'da hırsızlar gece camiye girdi

Elazığ'ın Bahçedere köyündeki camiye giren hırsızlar 2 klima ile birlikte elektrikli süpürge ve semaveri çaldı. Jandarma ekipleri hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.