Kriz Haberleri

Kriz Haberleri

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Bekir Yunus Uçar vefat etti

Merhum Timurtaş Hoca’nın oğlu olan Bekir Yunus Uçar, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden zorunlu açıklama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi iştiraki olan İZBETON’un Elazığ’da yapımını üstlendiği okulun ödenek krizi yüzünden durdurulduğu ve yüklenici firma tarafından haciz işleminin başlatıldığına ilişkin iddia ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Motorine kallavi zam geliyor! 

Kızıl Deniz'deki kriz nedeniyle brent petrol fiyatlarındaki artış benzin ve motorin fiyatlarına zam olarak yansımaya başladı. Bu gece yarısı benzine 1 lira 46 kuruş zam geldi. Sıra motorinde Motorinin litre fiyatı 1 lira 50 kirş zam geliyor. 120 Aralık 2023 benzin, motorin ve LPG fiyatları...

Erol’dan Bakan Şimşek’e soru önergesi 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, “Elazığ’daki ekonomik kriz nedeniyle KOBİ ve esnaflarımızın kira, stopaj, vergi, elektrik, su, doğalgaz ve iş gücü gibi temel girdi maliyetlerini arttırmıştır. Yüksek maliyet ve düşük kazanç ve ekonomik kriz sonucu esnafımız kepenk kapatmış, bankalara ve toptancılara olan borçlarını ödeyemez hale getirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Milletvekili Tahir Öztürk Hayatını Kaybetti

23. ve 26. dönem Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk Ankara'da kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Tahir Öztürk'ün hayatını kaybettiği öğrenildi.

Prof. Dr. Yasemin Açık:  Tütün Kullananlar Çevrelerindeki Kişilerin Yaşam Hakkını Ellerinden Alıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla açıklamada bulundu. Dünyada her yıl 1,2 milyon kişinin ‘pasif içicilik’ veya ‘pasif etkilenim’ olarak adlandırılan tütün dumanına maruz kalma nedeniyle hayatını kaybettiğini söyleyen Açık, “Tütün dumanında bulunan dört binden fazla kimyasal, çocukluk çağı kanserlerinden kalp krizine uzanan hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Tütün kullananlar, kullanmayanların da yaşam hakkının ellerinden alınmasına yol açabiliyor” dedi.  

Can Kaybımız 24 bin 617'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AFAD kriz merkezinde düzenlediği toplantıda açıklamalarda bulundu.

YRP Elazığ teşkilatı deprem bölgesinde!

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin ardından kriz merkezi oluşturan Yeniden Refah Partisi Elazığ teşkilatı afetzedelere yardım eli uzatıyor.

Sevilen sanatçı Burhan Çaçan hayatını kaybetti 

Türk Halk Müziği sanatçısı Burhan Çaçan (62), evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Vali Yardımcısı Abbasoğlu’na ödül

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrasında oluşturulan afet yönetimi başta olmak üzere, birçok kriz yönetiminde başarılı çalışmalar yürüten Elazığ Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, afet yönetimi üstün başarı ödülüne layık görüldü. Abdulkerem Abbasoğlu’na ödülü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi.  

Kalp krizi geçiren yaşlı adamı otobüsle hastaneye yetiştirdiler

Elazığ'da belediye otobüsü içerisinde kalp krizi geçiren ve ilk müdahalesi vatandaşlar tarafından yapılan yaşlı adam, otobüsle hastaneye yetiştirildi.

Kalp masajı ile hayatta tutmuştu, şimdi bir araya geldiler

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren yaşlı adam, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtulmuştu. Mahmut Demir, hayatını kurtardığı 80 yaşındaki Nahit Aygün'ü ziyaret ederek bir araya geldi.

Kalp krizi geçiren vatandaşı kalp masajı ile hayatta tutan belediye personeli İHA'ya konuştu

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren kişi, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtuldu. Kalp masajı yaparak bir kişinin hayata tutunmasını sağlayan Mahmut Demir, 'Bir hayat kurtarmak, bir dünyaya bedeldir' dedi.

Belediye personelinden hayat kurtaran müdahale

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura ödemek isteyen 80 yaşındaki bir kişi kalp krizi geçirdi. İki kez kalbi duran adam, burada çalışan personelin kalp masajı sayesinde hayata tutundu.

Halay çekerken kalp krizi geçirip öldü, o anlar kameraya yansıdı

Elazığ'da düzenlenen şenlikte halay çekerken aniden fenalaşarak kalp krizi geçiren biri kişi hayatını kaybetti. O anlara cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ayhan'dan gübre fiyatlarına ilişkin açıklama

Dünyada devam eden gübre krizi, Türkiye'yi de olumsuz etkiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası Türk Lirası mevduat hesaplarının getirisinin döviz getirisi altında kalması durumunda aradaki farkın ödeneceğini açıklamasının ardından, kurda hızlı bir düşüş yaşanırken, gözler düşecek yem ve gübre fiyatlarına çevrildi.

Kalp krizi geçiren öğretmen hayatını kaybetti

Elazığ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Aydın Turan, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Namaz esnasında kalp krizi geçiren imam hayatını kaybetti

Elazığ merkez Ataşehir Mahallesi Hacı Hasanpolat camii İmam Hatibi Muhittin Karaman geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

OSB Başkanı Öztürk: 'Deprem ve pandemiye rağmen yatırımlar devam etti'

Elazığ'da yaşanan deprem ve pandemiye rağmen yatırımların ve üretimlerin devam ettiğini, işletmelerin büyümeye çalıştığını belirten Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (Elazığ OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, Krize rağmen hem devam eden yatırımlar, hem de yeni açılacak 7 bin 500 kişi önümüzdeki yılın sonuna kadar istihdam edilecek dedi.

Direksiyon başında kalp krizi geçirdi

Elazığ'da direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücü, aracının kontrolünü kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Sürücünün yardımına önce vatandaşlar ardından sağlık ekipleri yetişti.

Elazığspor'un yardımcı antrenörü kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti

Elazığspor yardımcı antrenörü Yılmaz Dağ (53) geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Bükardi Belediye Başkanı Açmaz son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Elazığ'ın Bükardi Belde Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz son yolculuğuna uğurlandı.

El emeği ürünler, e-ticaretle Amerika'ya kadar satılmaya başladı

Elazığ'da 12 yıl önce eğitim almadan el sanatları bünyesindeki bir çok meslek dalını öğrenen, Elazığ depremi ve sonrasında devam eden pandemi sürecinde 'porselen dekorlama' mesleğini devam ettiren 2 çocuk annesi, krizi fırsata çevirerek porselen ve seramik ürünlerin üzerine işlediği desenlerle e-ticaret yoluyla yurtiçi başta olmak üzere Amerika'ya da satış yapmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönderdiği mektup 22 yıl sonra ortaya çıktı

Elazığ'da kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türk Edebiyatı Şairi Dr.Ahmet Tevfik Ozan'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cezaevinden gönderdiği mektup 22 yıl sonra ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mektupta, Geçici bir mekandayız. Bunun bizler için anlamlı veya farklı süreç olmasını Rabbimden niyaz ediyorum ifadeleri dikkat çekti.

Kalp krizi geçiren Astsubay son yolcuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Astsubay Başçavuş Mustafa Erkan Bankur (43), memleketi Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı.

Ozan, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Türk Edebiyatı Şairi Dr. Ahmet Tevfik Ozan geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşındaki hayatını kaybetti. Ozan, bugün son yolcuğuna uğurlandı.

Kalp krizi geçiren Şehit Fethi Sekin'in babası anjiyo oldu

Şehit polis memuru Fethi Sekin'in babası Mehmet Zeki Sekin,geçirdiği kalp krizi sonrası anjiyo oldu,kendisi durumunun iyi olduğunu bildirdi.

29 yaşında kalp krizine yenildi

Elazığ'da kalp krizi geçiren 29 yaşındaki Murat Başak hayatını kaybetti.

Elazığ'da 3 çocuk babası, 29 yaşında kalp krizine yenildi

Elazığ'da kalp krizi geçiren 3 çocuk babası 29 yaşındaki Murat Başak hayatını kaybetti.