Kula Haberleri

Kula Haberleri

İlk ders zili çaldı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı. Kırklareli'nde öğrenciler okula geldi.

Gazze’ye El Ayak Ol, Gazze’ye Göz Kulak Ol destek programı

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde, Şehrül Aziz Elaziz Sesimi Duyan Var Mı Derneği ile “ Gazze’ye El Ayak Ol, Gazze’ye Göz Kulak Ol “ destek programı düzenledi.

Muzaffer Ertürk, kulakların pasını sildi

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği tarafından düzenlenen bayram özel konserinde Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Elazığlı Muzaffer Ertürk sahne aldı.

Öğretmelerin gözü kulağı burada! 

Son olarak 6 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi gündemdeki gelişmeleri değerlendirme üzere bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir kez daha bir araya gelecek. Toplantıda ekonominin seyri, kamuda tasarruf önlemleri masaya yatırılacak, TBMM tatile girmeden önce yasalaşması öngörülen yasal düzenlemeler ele alınacak.

İYİ Parti’den ayrılanlarla ilgili açıklama 

İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığından, Partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçen isimlerle ilgili açıklama yaparak, “Grupta bulunan ve aynı zamanda yaklaşık iki sene önce il başkanlığı yapmış şahıs ve beraberindekiler, spekülatif yönetim tarzları sebebiyle genel merkezimizce görevden el çektirilmiştir” denildi.

Harput Türküleri kulakların pasını sildi 

Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu, seslendirdiği Harput Türküleri Konseri ile kulakların pasını sildi. 

Emekliye ek zam verilecek mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Maliye ve Çalıma Bakanlıklarının yaptığı emekliye ek zam çalışmaları masaya yatırılacak ve son karar verilecek. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıklayacak. İşte masadaki zam formülleri...

AK Parti'den flaş açıklama! 

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kulağı Temmuz ayında yapılacak maaş zammında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En düşüm memur maaşı 22 bin TL olacak" vaadi nedeniyle umutlu bekleyiş sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yeni dönemde Meclis'e verecekleri ilk kanun teklifinin en düşük memur maaşının 22 bin TL olarak düzenlenmesi olacağını duyurdu.

Raife babaannenin çağrısına Başkan Şerifoğulları kulak verdi 

Yöresel şivesiyle Elazığlı fenomen Raife Babaanne’nin Elazığspor için yaptığı çağrıya Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları kulak verdi. Başkan Şerifoğulları Elazığspor’a 200 adet kombine bilet alarak destek oldu. 

Bakan Kirişci, söylediği türküyle kulakların pasını sildi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Elazığ'da, İlk oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan'a Gençlik Buluşmaları programına katıldı. Bakan Kirişci, gençler için söylediği Elazığ türküsüyle kulakların pasını sildi.

Elazığ'da fıkra gibi olay: Haber alınamayan çocuğun evinde kulaklıkla uyduğu ortaya çıktı

Elazığ'da bir çocuk için kendisinden haber alınamadığı ihbarını alan güvenlik güçleri, eve girince çocuğun kulaklık ile uyuya kaldığını belirledi.

Evden gelen kötü kokular ekipleri harekete geçirdi, gerçek bambaşka çıktı

Elazığ'da bir evden gelen kötü kokulardan rahatsız olan işletme sahibi, ev sahibinin öldüğünü düşünerek durumu ekiplere bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, balkondan girdiği evde kokmuş etlerle karşılaştı.

Öldüğü 5 gün sonra fark edildi, özel tabut ile taşındı

Elazığ'da 69 yaşındaki şahıs yalnız yaşadığı evde ölü bulundu. Yaşlı adamın ölümü, gelen kokular üzerine komşularının polise haber vermesiyle ortaya çıktı. 300 kiloluk şahsın cansız bedeni, özel hazırlanan tabut ile morgdan çıkarıldı ve pikap ile mezarlığa taşındı.

KBB Uzmanı Op. Dr. Özer: 'Dış kulak yolunun nemli kalması mantar ve bakterilere neden oluyor'

Sıcak havaların etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşların kendilerini sulara bıraktığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Necdet Özer, ''Bundan dolayı dış kulak yolu sürekli nemli kalır dış kulak yolu da nemli kaldığı zaman mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar, çok yaygın bir şekilde bu mevsimlerde görülür' dedi.

Halk Eğitim Merkezi korosu, kürsübaşı konserinde seslendirdikleri eserlerle kulakların pasını sildi

Elazığ'da 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi korosu tarafından kürsübaşı konseri verildi.

Elazığ Belediyesi Musiki Topluluğu Kulakların Pasını Sildi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında, sahne alan Elazığ Belediyesi Musiki Topluluğu muhteşem bir konser verdi.

Kağıt toplayıcıları mahalleyi atık toplama merkezine çevirdi, yayılan kokular vatandaşı bezdirdi

Elazığ'da depremin ardında bir mahalle adeta kağıt toplayıcısı ve hurdacıların merkezi haline geldi. Mahallede kötü kokunun yayıldığını dile getiren vatandaşlar, artık dışarı çıkamadıklarını ve imkanı olanın mahalleden taşındığını söyledi.

Servis aracı önce pikapla çarpıştı ardından yan yattı

Elazığ'da taşımalı eğitim veren okula yemek götüren servis aracı, kar yağışından dolayı oluşan buzlanma sebebiyle pikapla çarpıştı ardından yan yattı. Ölen ya da yaralananın olmadığı kazada araçlarda maddi hasar meydana geldi.

Tavşan Adası'nın uzun kulaklı sakinleri jandarma tarafından besleniyor

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü ortasında yer alan Tavşan Adası'nın sevimli sakinleri, kış aylarında jandarma tarafından besleniyor.

Öğrenim yıllarında dalga geçtiler, o yılmadan çalıştı hayalini kurduğu öğretmenlik mesleğini yapmaya başladı

Elazığ'da yaşayan ve 1 buçuk yaşında tandıra düşerek ayak parmaklarının tamamını kaybeden Savaş Apak, azmi ile birçok kişiye örnek oldu. Çocukluk yıllarında engelinden dolayı kendisi ile alay edilen Apak, konuşmalara kulak tıkayarak çalışmaya devam etti. Şimdilerde çok sevdiği öğretmenlik mesleğini icra eden Savaş öğretmen, çocukların geleceğine yön veriyor.

O bir öğretmen daha fazlası, engelli öğrencisini her teneffüs kucağında gezdiriyor

Elazığ'da bir beldede sınıf öğretmenliği yapan Erhan Arslanbaş, fiziksel engelli öğrencisini her teneffüs kucağında gezdiriyor. Ailesi getiremediği zaman öğrencisini evinden alarak kucağında okula getiren Arslanbaş, onunla çocuğu gibi ilgileniyor.

Liselere Yerleştirmede Adres Düzenbazlığı

Elazığ'da bazı uyanıklar mahallelerindeki okulları beğenmeyerek, çocuğunu istedikleri okula kayıt ettirmek için düzenbazlık örneği sergileyerek adres değişikliği yapıyor. Bu durum, diğer öğrencilerin hakkının yenmesine neden oluyor. Milli Eğitim Müdürlüğü ise bu durum karşısında çaresizliğini itiraf ediyor.

Vurulan kulaklı orman baykuşu bulundu, tedavi altına alındı

Elazığ'da ateşli silahla kanadı ve gözünden vurulduğu için uçamayan kulaklı orman baykuşu, vatandaşlar tarafından bulunarak tedavi altına alındı.

Bağımlılık, felç ve parkinsona karşı ağrısız tedavi

Hastalık tespit edilen beyin bölgesine manyetik frekans verilerek o bölgenin elektrik iletimini ve hormon aktivitesi düzenleyen TMS tedavisi Elazığ'da da uygulanmaya başlandı. Sigara, alkol gibi bağımlılıkların yanı sıra felç, parkinson ve kulak çınlaması gibi hastalıklarda da da tedavinin etkin olduğu bildirildi.

Kulaklı Orman Baykuşu' tedavi altına alındı

Elazığ'da kanadında yumuşak doku zedelenmesi nedeniyle uçamaz halde vatandaşlar tarafından bulunan nesli tükenme tehlikesi altında olduğu öğrenilen Kulaklı Orman Baykuşu bulunarak, tedavi altına alındı.

Elazığ'da devasa görünümlü 'Kulaklı Orman Baykuşu' bulundu

Elazığ'da bir bahçede devasa görüntüsü ve heybetli kanatları ile dikkat çeken nesli tükenme tehlikesi altında olan Kulaklı Orman Baykuşu bulunarak, tedavi altına alındı. Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han, Bu büyüklükte olmuyorlar, ilk defa bu kadar büyük bir 'Kulaklı Baykuş' geldi dedi.

Hem azimli, hem vefalı Mahmut Hoca'dan büyük fedakarlık

Elazığ'da 13 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye ile hayatını sürdüren ve azmiyle en büyük hayalini gerçekleştirerek sınıf öğretmeni olan Mahmut Ataş, idari izinli olmasın rağmen her fırsatta okula giderek engeli bulunan öğrencilerine hem canlı ders veriyor hem de materyaller hazırlayarak evlerine ulaştırıyor.

Elazığ'da 44 okula 'Okulum Temiz' belgesi verildi

Elazığ'da tüm şartları yerine getiren 44 okula Okulum Temiz belgesi verildi.

Seste meydana gelen değişiklikler gırtlak kanseri belirtisi olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Zafer Çiftçi, seste meydana gelen değişikliklerin gırtlak kanserinin belirtisi olabileceğini söylerken, en önemli risk faktörünün sigara ve diğer tütün ürünlerinin olduğunu vurguladı.

Zayıflamak için önce uykunuzu düzenleyin

Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekır Külah, 'Obezite, uyku apnesinin hem nedeni hem de sonucu olarak ortaya çıkabilir. Yetersiz uyku, leptin hormonunun düşmesine neden olarak, vücudumuzun daha fazla kaloriye ihtiyacı olmadığı durumlarda bile beyne yemek yeme sinyali gönderir. O nedenle öncelikle bu döngüyü kırmak gerekiyor. Uyku apnesi etkin bir şekilde tedavi edildikten sonra kişi kilolarından kalıcı bir şekilde kurtulabilmektedir' dedi.