Kulak Burun Boğaz Haberleri

Kulak Burun Boğaz Haberleri

KBB Uzmanı Op. Dr. Özer: 'Dış kulak yolunun nemli kalması mantar ve bakterilere neden oluyor'

Sıcak havaların etkisini göstermesiyle birlikte vatandaşların kendilerini sulara bıraktığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Necdet Özer, ''Bundan dolayı dış kulak yolu sürekli nemli kalır dış kulak yolu da nemli kaldığı zaman mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar, çok yaygın bir şekilde bu mevsimlerde görülür' dedi.

Seste meydana gelen değişiklikler gırtlak kanseri belirtisi olabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Zafer Çiftçi, seste meydana gelen değişikliklerin gırtlak kanserinin belirtisi olabileceğini söylerken, en önemli risk faktörünün sigara ve diğer tütün ürünlerinin olduğunu vurguladı.

Alerji testinde sonucun negatif çıkması, sizi aldatmasın

Mevsim geçişlerinde en sık görülen alerjilere karşı nasıl önlemler alınacağına dair tavsiyelerde bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik aynı zamanda 'Kişilerin hangi maddeye karşı alerjen olduğunu ortaya çıkarmak için yapılan tüm testlere rağmen alerjen maddenin tespit edilememesi durumu söz konusu olabilmektedir' dedi.

Sağlıklı bir yaşam için burundan nefes alın

Sağlıklı bir solunum fonksiyonu ve vücut için burundan soluk alıp vermenin esas olduğu söyleyen Özel Medicana Bursa Hastanesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karaaslan, burnundan nefes alamayan kişilerin yaşadığı sağlık sorunları ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Sağlık Müdürü Cahit Polat Görevinden Ayrıldı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Cahit Polat, görevinden ayrıldı. 

Prof. Dr. Erol Keleş, F.Ü Rektörlüğüne Aday

Fırat Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Keleş'in, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday olacağı öğrenildi.

Burun ameliyatı, sinüziti azaltıyor

Burun ameliyatları sonrası nefes almada, dış ve iç eğriliklerin düzeltilmesinde büyük ölçüde başarı sağlandığını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Evin Daş Şahin,  'Burnun düzeltilmesi, sık sinüzit geçiren kişilerin sinüzit geçirme oranlarını da azaltmaktadır' dedi.