Kültür Haberleri

Kültür Haberleri

Erol, Kahramankazan’da hemşehrileriyle buluştu

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde, 15 Eylül 2024 Pazar günü düzenlenen Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali kapsamında, Milletvekili Gürsel Erol Elazığlı hemşehrileriyle bir araya geldi. Festival, Elazığ Kültür Derneği Genel Merkezi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenleniyor ve Elazığ’ın kültürel zenginliklerini Ankaralılarla buluşturmayı amaçlıyor.

THY Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim’de Elazığ’da yapılacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim perşembe günü Elâzığ’da yapılacak. Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın öncülüğünde gerçekleşecek toplantıyla Elâzığ’ın kültür, turizm ve gastronomisinin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali yapılacak

Ankara’da Elâzığ Kültür Derneği Genel Merkezi, Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali düzenleyecek.

Palu tanıtım kitabı çıktı

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ilçenin tanıtımına katkı sunacak olan 'Palu Tanıtım Kitabı' çıktı.

Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi

Elazığ Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerini etkin ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırırken, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Kur’an Kursları ile 60 çocuğu Kur’an-ı Kerim ile buluşturdu. Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları, "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Engel tanımayan bireyler, maharetlerini sergilediler

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde eğitimlere katılan özel gereksinimli bireyler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alaattin Meydanoğlu ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çeşitli sportif faaliyetlerde performanslarını sergilediler.

Balıkesir'de Elazığlılar gecesi düzenlendi

Körfez Elazığlılar Kültür Ve Dayanışma Derneği tarafından Elazığlılar Gecesi düzenlendi. 

Bursa’da 24. peynirli ekmek festivali düzenlendi

Bursa Elazığ Kültür Ve Dayanışma Derneği, Bursa’da 24. peynirli ekmek festivali düzenledi. Bursa’da Elazığ kültürünü yaşatmak adına kurulan Bursa Elazığ Kültür ve Dayanışma Derneği Geleneksel olarak düzenlediği Peynirli Ekmek Festivali’nin bu yıl 24.sünü düzenledi.

Elazığ Belediyesi’nden ücretsiz satranç ve ney kursları

Elazığ Belediyesi, vatandaşların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli yaş gruplarında yaz kursları düzenlemeye devam ediyor.

Yasemin Açık Vakfı’nın web sitesi açıldı

Eğitim, sağlık, çevre, ekonomi, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteren Yasemin Açık Vakfı’nın WEB sitesi yayına başladı. WWW.YASEMİNACİKVAKFİ.NET Adresli WEB Sitesinde Vakfın Kurumsal bilgilerinin yanı sıra misyonu, vizyonu, faaliyet alanları hakkında da detaylı bilgi sunuluyor.

Keleş, Elazığ için hazırlanan projeleri Bakan Ersoy’a iletti

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

Muzaffer Ertürk, kulakların pasını sildi

Elazığ Kültür ve Musiki Derneği tarafından düzenlenen bayram özel konserinde Türk Halk Müziği'nin sevilen isimlerinden TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Elazığlı Muzaffer Ertürk sahne aldı.

Kudüs konulu konferans ve bilgi-kültür yarışması ödül töreni

Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından Prof. Dr. Mehmet Akbaş’ın konuşmacı olduğu “Kudüs” konulu konferans ve bilgi-kültür yarışması ödül töreni düzenlendi

Elazığlılar peynirli ekmek şöleninde buluştu

İzmir Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Peynirli Ekmek şöleninde Elazığlılar gönüllerince eğlenip hasret giderdi.

TBB meclis üyesi seçimi yapıldı

Türkiye Belediyeler Birliği’ne Meclis Üyesi seçimi yapıldı. Seçim Belediye Kültür Merkezinde, ilde görev yapan İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Belediye Meclis Üyelerinin katılımlarıyla yapıldı.

Gazze’de gönüllü hekimlik yapan kamacı yaşadıklarını anlattı

Gazze'de gönüllü hekim olarak Çalışan Dr. Taner Kamacı, Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen programda yaşadıklarını anlattı.

Şerifoğulları, Kent Müzesi’nde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer olarak hayata geçirilecek olan Kent Müzesi’nin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Bahar şarkıları konseri düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 26 Nisan Cuma Günü Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde “ Bahar Şarkıları” konseri ile Elazığlıların karşısında olacak

Başkan Alan: Elazığ, kültür ve sanatta önemli bir konumda

Elazığ’a gelen sinema oyuncuları Serkan Şengül ve Orhan Aydın, ETSO Başkanı İdris Alan’ı makamında ziyaret ettiler.

Milletvekili Erol: Bu durum Elazığ’a yapılan bir haksızlıktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmamasının bu şehre haksızlık olduğunu dile getirerek sorunu TBMM’ye taşıdı.

Muhtar Adayı Altaş’tan mahalle sakinlerine çağrı!

Kültür Mahallesi Muhtar Adayı Gazeteci Gülşah Altaş, 31 Mart’ta gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi mahalle sakinlerine önemli çağrıda bulundu.

Kültür Mahallesine; neden kadın muhtar?

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek amacıyla muhtar adayı olan Gazeteci – Yazar Gülşah Altaş seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını tamamladığını ve bir kadın olarak neden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

Manas Kültür Evi’nden Şükrü Kacar için taziye programı 

Manas Kültür Evi, Şükrü Kacar’ın vefatı dolayısı ile taziye programı düzenledi. 

Kültür Park Mamurat'ül Aziz Salonunda iftar sofrası kurulacak

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Elazığ’da Kültür Park Mamurat'ül Aziz salonunda iftar sofrası kurulacak. Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı,"Ramazan ayı boyunca iftar sofralarıyla vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız" dedi.

İlahi Aşkın Sesi konseri verilecek 

Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu, 16 Şubat Cuma Günü saat 20.00’de Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Konserde Merhum Hafız Abdullah Nazırlı’nın şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirecek. 

Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık isimli tiyatro oyunu sahnelendi

Bir Sabah Gelecek Kardan Aydınlık isimli tiyatro oyunu Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezi’nde sahnelendi.

MHP Heyetinden Bingöllüler Derneğine önemli ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ teşkilatı, yoğun bir tempoda saha çalışmalarına devam ediyor. MHP Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, beraberinde MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal ve Merkez İlçe Başkanı Vahit Erkan ile birlikte Bingöllüler Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti.

MHP Heyetinden Palu Der’e ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Doç.Dr. Murat Aygen, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver ve MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği’ni (PALU-DER) ziyaret etti.

Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu. 

Gönüllü Halk Korosu’ndan TSM Konseri 

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü Halk Korosu tarafından gerçekleştirilen konserde, birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserleri seslendirildi.