Kültür Ve Turizm Bakanlığı Haberleri

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Haberleri

Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu. 

MÜZSAN’dan sanatçılar için etkinlik 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) tarafından Elazığlı Sanatçılar için moral etkinliği düzenlendi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ’da personel alımı yapacak 

Kültür ve Turizm Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere Elazığ’dan sözleşmeli 7 kişi alınacak. 

Başkan Septioğlu’ndan konaklama tesisi temsilcilerine oy çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 25 Aralık’ta Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Seçimi yapılacak. Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu Elazığ ve çevre illerdeki konaklama tesisi temsilcilerinden oylarını kullanmalarını istedi.

Türk İnternet Medyası Birliği kuruluyor

Açılışını Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Evren Başar’ın yaptığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Kültürel Değerlere ve Telif Haklarına Duyarlı İnternet Haberciliği projesi kapsamında eğitimler gerçekleştirildi.

Karakoçan'da 3 katlı ilçe kütüphanesi hizmete açıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Karakoçan Belediyesi işbirliği ile yapılan 3 katlı kütüphane hizmete girdi.

Elazığ'da 1'inci Harput Kısa Film Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Elazığ Valiliği tarafından düzenlenen ve 4 gün boyunca sürecek olan 1'inci Harput Kısa Film Festivali vatandaşların yoğun katılımı ile başladı.

Park Dedeman Otel Güvenli Turizm Sertifikası Aldı

Türk turizminin ilk uluslararası otel zinciri olan Dedeman Turizm Grubu bünyesinde yer alan, 2016 yılından beri Elazığ'da misafirlerini ağırlayan Park Dedeman Elazığ Otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Covid-19 ve Hijyen Uygulamaları Değerlendirme kriterlerini eksiksiz yerine getirerek 'Güvenli Turizm Sertifikası' almaya hak kazandı.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi'ne bakanlıktan ödenek

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, cesareti ve kahramanlığıyla adından söz ettiren şehit polis memuru Fethi Sekin adına Baskil ilçesinde yapmayı düşündükleri külliye için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek ayrıldığını açıkladı.

Bakan Yardımcısı Alparslan: 2023 hedefimiz 70 milyon turist

Bodrum Kalesi'nin ilk etap açılışını Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan yaptı. Yıllardır süren restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan kale yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı. Alpaslan, 2023 hedeflerinin 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir elde etmek olduğunu açıkladı.