Kuraklık Haberleri

Kuraklık Haberleri

Meteorolojiden Elazığ için güzel haber 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 3 aylık kuraklık haritasında Elazığ’ın sarı renkte hafif kurak olarak yer aldığı açıklandı. 

Elazığ Belediyesi yeni derin su kuyuları açıyor

Küresel İklim Değişikliği sonucu yaşanan kuraklık, Elazığ'da da kendini hissettiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı flaş açıklamalar yaptı. Seçim tarihi için 14 Mayıs'ı tekrar işaret eden Erdoğan, kuraklıkla mücadele için de "Anlık adımlarla olmaz, belediyeler önlem almalı" dedi.

Bir zamanlar tekne turu yapılıyordu, suların çekilmesi ile o köy kuraklığın ortasında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan Murat Nehri'ne sıfır konumda bulunan Aşağı İçme köyünde su yaklaşık 250 metre çekildi. Bir zamanlar tekne turlarının yapıldığı ve eşsiz manzarası ile ziyaretçilere keyifli bir manzara sunan köy şimdi kuraklıkla boğuşuyor.

Risk alarak baraj sahasını eken çiftçileri 'Yağış' endişesi sardı

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasında tarım yapan çiftçiler, yaşanan yağışlara bir yandan sevinirken diğer yandan ise endişeli. Her sene risk alarak tarım yaptıklarını dile getiren çiftçiler, baraj debisinin yükselmesiyle mahsulün su altında kalacağını söyledi.

Kuraklık şeker pancarını da vurdu, üretim yüzde 8 azaldı

Elazığ'da şeker pancarı üretimi kuraklıktan dolayı yüzde 8 azalırken, fabrikanın 310 bin ton olarak belirlediği kota, bu sene 250 bin tona kadar düştü.

Kuraklığın etkisini gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar yağmur duasına çıktı

Elazığ'da cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, ülke genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle yağmur duası yaptı.

Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Elazığ'da kuraklığın etkili olmasıyla birlikte Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi toprakta derin çatlaklar oluşurken, barajın son hali adeta çölü andırdı.

Kuraklık nedeni ile baraj gölünde sular çekildi, çiftçiler bölgeye şeker pancarı ekti

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü kıyısında vatandaşlar şeker pancarı ekti. Binbir zahmetle ürünlerine bakan çiftçiler şeker pancarı hasadına başladı.

Kuraklık seracıları da vurdu, rekoltede yüzde 40 kayıp var

Dünya ve Türkiye genelinde yaşanan iklim değişikliği seracıları da vurdu. Üreticiler rekoltelerinde yüzde 40'lık bir düşüş yaşadı.

Devletten destek aldı, bin dönüm arazi üzerine ektiği bademlerin hasadına başladı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bin dönüm arazi üzerinde badem hasadı başladı. Hasat dönemin 45 kişiye ekmek kapısı olurken bademlerin kuraklık nedeni ile geçtiğimiz yıllara nazaran daha küçük olduğu ifade edildi.