Kural Haberleri

Kural Haberleri

ANA ARTERLERDE EDS KAÇINILMAZ

Teknolojinin kendilerine sunduğu nimetleri sonuna kadar kullanan trafikte kendini aslan zanneden şoförlerimiz var. 

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Elazığ Belediyesi’nden seminer

Elazığ Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Belediye personeline yönelik, “Oryantasyon ve Protokol Kuralları Eğitimi” konusunda eğitim ve bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kamuda tasarrufun ayrıntıları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak.

Bunu yapan trafikten men edilecek! 

Araçlarına usulsüz şekilde siren ve çakar taktıranlara yönelik yeni cezalar geliyor. İçişleri Bakanlığı, bin 823 lira olan trafik cezasının 4.064 liraya çıkarılması için düğmeye basarken; trafik kontrollerine de ağırlık verilecek. Kurallara uymayan araçlar ise trafikten men edilecek.

Hac kuraları için tarih verildi!

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gelecek yıl Hac yolculuğuna Türkiye'den 85 bin hacı adayının uğurlanacağını kaydederek, kuraların ekim sonu veya kasım başında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Hac kuraları açıklanıyor saat verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023 yılı hac kura sonuçlarının bugün saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden açıklanacağını duyurdu.

262 konut ile 242 işyerinin hak sahipleri açıklandı 

AFAD Elazığ İl Müdürlüğü tarafından Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yapımına başlanılan, tamamlanan ve kuraları çekilen 262 konut ve 242 iş yerinin hak sahiplerinin isim listesi yayımlandı. 

AK Partili Özhaseki: Milletvekili listelerinde yüzde 60 yenilenme olabilir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, milletvekili listelerinde en az yüzde 60 yenilenme bekliyor. "AK Parti’de yenilenme arzusu her zaman en üst seviyededir. Genelde yüzde 60 oranında bir yenilenme olur" diyen Özhaseki, "3 dönem kuralı işletilmeli. Ben de üç dönemliklerden biriyim. Benim şahsi hedefim bir kere daha aday olmamak” dedi.

Uzun yıllar sonra sınava giren öğretmenlerden öğrencilere uyarı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen 'Uzman Öğretmenlik Sınavı'na girmek için kurallara uyan ve sabahın erken saatlerinde okul bahçelerine gelen öğretmenler, öğrencileri de sınav kurallarına uyması gerektiğini ve sınav yerlerine erken gelmeleri konusunda uyardı.

Elazığ'da dron destekli şok trafik denetimleri devam ediyor

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde dron destekli trafik denetimi gerçekleştirilirken kurallara uymayanlara cezai işlemler uygulandı.

Elazığ'da dron destekli şok trafik denetimi

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent genelinde dron destekli trafik denetimi gerçekleştirilirken, kurallara uymayanlara cezai işlemler uygulandı.

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde grup kuraları çekildi

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde grup kuraları ve fikstürü çekildi.

Elazığ'da kaçak avlanan 84 kişiye 350 bin lira ceza

Elazığ'da 1 Temmuz 2022 tarihinde sonra eren Su Ürünleri Avlanma Yasağı döneminde kurallara aykırı hareket eden 84 kişiye yaklaşık 350 bin lira para cezası uygulandı.

İl Sağlık Müdürü Polat, vatandaşları ishal vakalarına karşı uyardı

Yaz aylarında sıcaklara bağlı olarak mikrobik ishallerin daha sık görüldüğünü belirten Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Karın ağrısı, ishal ve kusma belirtileri ortaya çıktığında veya 24 saat içerisinde geçmeyen ishal durumunda mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmalı ve bu dönemde kişisel hijyen kurallarına daha çok özen göstermeliyiz' dedi.

Nazımiye Kaymakamı Tutkan, okul servislerini denetledi

Tunceli'nin Nazımiye İlçe Kaymakamı Uğur Tutkan, haftanın ilk gününde okul servis araçlarını denetleyerek sürücüleri kurallara uyma konusunda uyardı.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen, 'Elazığ'da 19 bin 174 konutun kuraları çekildi, vatandaşlarımıza teslim edildi'

Elazığ'da meydana gelen depremde 24 bin konut, bin 800 iş yeri ve 2 bin 200 ahırın hasar gördüğünü belirten Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, 'Konutlarımız hasar gördü, yıkıldı ve şuanda da yenileniyor yenilenme işlemleri de bitmek üzere. Bu çerçevede toplam 25 bin konut yapılıyor. Elazığ'da, bunların içerisinden 19 bin 174 tanesinin de kuraları çekildi vatandaşlarımıza da teslim edildi. Bir taraftan dükkanlarımız da devam ediyor, bin 308 tane işyerimiz yapıldı bunlardan da bin 130 tanesinin kurası çekilip teslimleri de gerçekleştirildi' dedi.

Elazığ'da vatandaşlar maske takmamaya çabuk alıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüs ile mücadele kapsamında uygulanan maske takma zorunluluğunun sadece kapalı ortamlarda mesafe kuralına göre uygulanacağını bildirdikten sonra Elazığ'da birçok vatandaş maskeye veda etti.

Elazığ'da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altında kaldı

Vakaların gün geçtikçe artığı Elazığ'da tedbirler neredeyse unutuldu. Sokakta vatandaşların çoğunun ne maske ne de mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Liginde fikstür çekildi

Elazığ 2. Amatör Küme Futbol Liginde 2021-2022 sezonu grup kuraları ve fikstürleri çekildi.

Vaka yoğunluğu en çok artan 10 il arasına giren Elazığ'da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il arasına giren Elazığ'da vatandaşlar, kuralların ve aşının önemine dikkat çekti.

TOKİ, deprem sonrası Elazığ'ı yeniden inşa etti

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından kent genelinde 20 binden fazla konutun çoğunluğu tamamlandı. Çekilen kuralarla yeni evlerine kavuşan vatandaşlar, deprem sonrası yaşadıkları büyük sıkıntıların giderildiğini ve yeni bir Elazığ'ın inşa edildiğini söyledi.

Vakaların yükseldiği Elazığ'da vatandaşlardan kurallara uymayanlara çağrı

Korana virüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiği Elazığ'da vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Kuraları çekilen 431 konutun anahtarları teslim edilecek

Elazığ'da kuraları çekilen 431 konutun anahtar tesliminin yarından itibaren başlayacağı bildirilirken, 45 gün içinde teslim almayanların hak sahipliğinin iptal edileceği duyuruldu.

Elazığ'da eylem ve etkinliklere Covid-19 kısıtlaması

Elazığ Valiliği, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında pandemi kurallarına uygun olmayan eylem ve etkinliklere 15 günlük kısıtlama getirildiğini bildirdi.

Vali Erkaya Yırık,'Salgınla ancak hep birlikte hareket ederek başa çıkabiliriz'

Koronavirüs (Covid-19) risk haritasında yüksek riskli duruma gelinen Elazığ'da Vali Erkaya Yırık, salgınla ancak hep birlikte hareket edilerek başa çıkabileceğine dikkat çekerek herkesi kurallara uymaya çağırdı.

Milletvekili Sermin Balık, 'Türkiye'de daha önce hiç görülmemiş muazzam bir dönüşüm oldu'

Elazığ'ın deprem sonrasında yapılan çalışmalarla çok daha yaşanabilir ve güvenli bir kent olacağını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, 'Türkiye'de daha önce hiç görülmemiş muazzam bir dönüşüm oldu. 8 binin üzerinde ev teslim edildi, yeni kuralarımız çekildi. Kendi yerinde dönüşen evlerimizin bir kısmının teslimi yapıldı. İnsanlarımız sıcak ve güvenli evlerine ulaştı. Bizim gayemiz ebetteki insanları biran önce rahat ve huzurlu evlerine kavuşturabilmek dedi.

İl Sağlık Müdürü Polat,'Sırası gelenin aşıya gerekli duyarlılığı göstermesini istiyoruz'

Kurallara sıkı uyulduğunda vaka sayılarının azaldığını, gevşeme gösterildiği dönemlerde ise tam tersine sayıların arttığına dikkat çeken Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat,Aşı sırası gelen vatandaşlarımızın aşıya gerekli duyarlılığı göstermelerini,mutlaka aşı olmalarını istiyoruz. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu maske, mesafe ve hijyendir dedi.

Elazığ İl Sağlık Müdürü Polat uyardı: 'Her şey biranda tersine dönebilir'

Koronavirüs ile mücadelede orta risk grubunda yer alan Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Cahit Polat, vatandaşları uyararak,Şehrimizin bulunduğu risk konumu bizi sevindirse de nihai hedefimiz Elazığ'ı mavi ile kodlandırılan düşük risk grubundaki iller arasına taşımak ve orada kalıcı kılmaktır. Düşük risk olarak adlandırılan mavi gruptaki illerde bile her şey bir anda tersine dönebilir. Hala pandemiden korunmanın en etkin yolu olan maske, mesafe ve hijyen kurallarını elden bırakmayalımdedi.

7. Türk Dünyası Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul Ülkü Ocakları’nın düzenlediği ve bu yıl yedincisi gerçekleşen Türk Dünyası ödül töreni pandemi kuralları çerçevesinde İstanbul Yunus Emre Kültür merkezinde gerçekleşti.