Kuran Haberleri

Kuran Haberleri

Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi

Elazığ Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerini etkin ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırırken, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Kur’an Kursları ile 60 çocuğu Kur’an-ı Kerim ile buluşturdu. Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları, "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Kur’an; kime ve neden yol göstermez konulu konferans düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi tarafından Kur’an; kime ve neden yol göstermez konulu konferans düzenlendi.

Yaz Kur’an Kursları eğitim semineri düzenlendi

Kovancılar ilçesinde '2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri' gerçekleştirildi. 

SÜRSÜRÜ MAHALLESİ’NDE İNŞA EDİLEN KUR’AN KURSU, YENİ DÖNEMDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde inşa çalışmaları devam eden Kur’an kursunun, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımı gerçekleştirerek hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Başkan Kaya bir kez daha mesai arkadaşlarının yüzünü güldürdü

Göreve geldiği günden bugüne Akçakiraz belde sakinlerinin gönlünde taht kuran Başkan Sabahattin Kaya, bir kez daha belediye çalışanlarının yüzünü güldürdü.

Kazan’ın “Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru Ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri” adlı kitabı ile okuyucuları ile buluştu 

Hadis, Arap dili ve Edebiyatı alanında çalışmalar yapmakta olan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Kazan “Hanefi Alimlere Göre Hadis Usulü” adlı eserinden sonra “Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri” adlı eseri Asalet Yayınları tarafından okuyucularının beğenisine sunuldu. 

Seyda Molla Bahri düzenlenen programla anıldı 

Hayatını Kuran ilmine adayan Elazığ’ın din alimi ve kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri  vefatının 9. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programla anıldı. 

Elazığ'ın Ablasına Büyük Teveccüh

Bağımsız milletvekilliği adaylığını açıklayan ilimizin sevilen iş insanlarından ve Elazığ'ın Ablası olarak gönüllerde taht kuran Prof. Dr. Yasemin Açık'a Elazığlı vatandaşlardan büyük teveccüh geldi.

Seyda Molla Bahri’yi rahmetle anıyoruz

Hayatını kuran ilmine adayan Elazığ’ın kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri Hazretleri’nin vefatının 9. yıldönümünde daha rahmetle anıyoruz. 

Mevsimlik işçi öğrencilerin büyük başarısı: Biri hukuk fakültesini kazandı, diğeri Türkiye ikincisi oldu

Şanlıurfa'dan Elazığ'a mevsimlik işçi olarak çalışmaya gelen Selma Söylemez ile İlknur Sümer kendileri gibi lise ve üniversite hayali kuran öğrencilere başarıları ile örnek oldu. Mevsimlik işçi olarak zor koşullarda çalışan ve çadırda kalan Selma hukuk fakültesini kazanırken İlknur ise Liseye Geçiş Sınavında Türkiye ikincisi oldu.

Nijerya'dan öğrenci olarak geldiği Elazığ'da kendi dil okulunu açtı

Nijerya'dan okumak için Elazığ'a gelen ve burada evlenerek kendisine yeni bir hayat kuran Bilal Rabiu Kolo, hayalini gerçekleştirdi ve dil okulu açarak kendi işinin patronu oldu.

Tasarruf etmek için GES kurdu, günlük 360 kilowatt elektrik boşa gidiyor

Elazığ'da tasarruf etmek için 6 ay önce tarlasına güneş enerji santrali (GES) kuran Nahit Erbak, santralin olduğu yerin kapalı alanda kalmasından dolayı günlük 360 kilowatt elektriği kullanamıyor.

Dünyanın çömleği Elazığ'dan

Elazığ'da hobi olarak arkadaşlarıyla birlikte çömlek fabrikası kuran Metin Başbay, şimdi 33 ülkeye ihracat yapıyor.

Elazığ'da öğrenciler, jandarma ekiplerine Türk bayrağı ve Kuran'ı Kerim hediye etti

Elazığ'da merkeze bağlı İçme Köyü Ortaokulu öğrencileri, İçme Jandarma Komutanlığı ekipleriyle bir araya gelerek kendilerine Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti.

Jandarmayla yaşadığı 'bayram harçlığı' diyaloğuyla gönüllere taht kurmuştu, acı haberi geldi

Elazığ'da 2 yıl önce bayramda kendilerini ziyaret eden kadın jandarma personellerine 'bayram harçlığı' vermek istemesiyle gönüllere taht kuran 87 yaşındaki Emine Birkent hayatını kaybetti. Kadın astsubaylar ve jandarma personelleri Emine ninenin cenaze törenine katılarak eşi Neşet dedeyi yalnız bırakmayıp, zor gününde yanında oldu.

Elazığ'da Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması düzenledi

Elazığ'da Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’ bugün Şehit Eyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlendi.

Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformunu kurdu

KOSGEB'den aldığı bir bilgisayarla işe başlayan ve zamanla büyük bir Ar-Ge merkezi kuran Öğr. Üyesi Doç. Dr. Selçuk Beşir Demir, Türkiye'nin ilk milli ve yerli interaktif online öğrenme platformu olan Araştırma Yöntemleri Eğitim ve Uygulama Merkezi'ni (AYEUM) geliştirdi. 50 üniversite ve 20 bin kişinin üye olduğu AYEUM, 20 milyon TL'lik bir ithalat çıktısının da Türkiye'de kalmasını sağladı.

Bu köy, 3 ilin ortasında ama telefonlar çekmiyor

Elazığ'da Keban Baraj Gölü kıyısında 3 ilin ortasında yer alan Dürümlü köyünde GSM hatları evlerde çekmeyince vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Köyden üst kısmına yürüyerek şebekelerin çektiği yerden irtibat kuran yöre sakinleri, bu sorunun ortadan kaldırılması için ilgililerden destek bekliyor.

Memurluğu bıraktı, modern tarımla kendi işinin patronu oldu

10 yıl önce bir kamu kurumunda saha mühendisliği yapan girişimci, tesadüfen tanıştığı Lion isimli bir İtalyan'ın yönlendirmesiyle mesleğini bırakıp, öğrendiği elma yetiştiriciliği işine girdi. Memleketi Elazığ'da bodur elma bahçesi kuran Murat Yıldız, 'Bahçecilikte ne kazanacaksınız' diyenlere rağmen şimdi 250 dekar alanda yıllık yaklaşık bin ton elma hasat ederek istihdama katkı sağlıyor.

Kur'an Kurslarına Kayıtlar Başlıyor

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında geçtiğimiz Mart ayında yüz yüze eğitime ara verilen Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarına kayıtlar yeniden başlıyor.

Fındıklı çay

Kırsal kesimde yaşayanları nitelikli tarım ve yerli üretime yönlendirmek ve teşvik etmek, yöresel organik ürünlerin satış ve pazarlanmasını sağlamak amacıyla Ordu Tarım A.Ş. (ORTAR) şirketini kuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, fındıklı ürün yelpazesini arttırıyor.

Belediyeler Arabeske Sardı

Zaman zaman farklı konular üzerinden sosyal medya üzerinden bağlantı kuran ve ilişkileri güçlendiren belediyeler, bu kez ilginç bir etiketle gündeme geldi.

Konteyner Mescit ve Kur’an Kursları Hizmete Girdi

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelerin yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Elazığ Belediyespor'dan Kuran Kursu ziyareti

TFF 3. Lig ekiplerinden Elazığ Belediyespor, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında genç hafızlarla bir araya geldi.

Köylüler, 'Barış Pınarı Harekatı' ismini Kur'an Kursu'na verdi

Elazığ'da daha önce Afrin Harekatı sırasında devasa bayrak anıtı yapan köylüler, şimdi de Barış Pınarı Harekatı ismini köyde yapımı süren Kuran Kursu'na verdi.

Yüzde 50 hibe ile kurduğu serada günlük 3 ton salatalık hasat ediyor

Elazığ'da yüzde 50 hibe desteğiyle sera kuran Nahit Erbek, aylık 90 ton salatalık üreterek hem ekonomik kazanç elde etmeye başladı hem de birçok mevsimlik işçiye ekmek kapısı oldu.

Elazığ'da mukabele geleneği sürüyor

Peygamberimiz Hazreti Muhammed (SAV) ve Hazreti Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği halkalarına yoğun şekilde katılan Elazığlılar, Ramazan ayı boyunca Kur'an-ı Kerim’i hafızlardan dinlemenin hazzını yaşıyor.