Kurtarma Haberleri

Kurtarma Haberleri

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

Olası afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilme hedefi ile Elazığ Belediyesi bünyesinde gönüllü belediye personelleri tarafından kurulan 38 kişilik Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK); teorik, tatbikat ve uygulamalı saha eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı.

Milletvekili Keleş, organ bağışının önemine dikkat çekti 

TBMM’de söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası'nda, hayat kurtarmanın en somut yollarından biri olan, organ bağışının önemine dikkat çekti. 

İHH gönüllülerine iki günlük doğa programı

İHH Elazığ Şubesi gönüllü arama kurtarma ekibi aralarındaki kaynaşma ve diyalogu artırmak, doğa şartlarında daha uzun süre hayatta kalmayı öğrenmek amaçlı iki günlük bir doğa programı gerçekleştirdi.

Yanılmaz: Zillet İttifakı’nın vatandaşa umut olacak hiçbir projesi yok

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Mücahit Yanılmaz, Millet İttifakı’nın vatandaşlara umut olacak hiçbir projesinin olmadığını belirterek; “AK Parti ile eser ve hizmet siyasetinde yarışmak yerine, abuk sabuk vaatlerle günü kurtarmaya çalışıyorlar.” dedi.

Elazığ Afad Ekibi Kahramanmaraş’da çalışmalarıyla göz dolduruyor

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremleri nedeniyle etkilenen illerdeki arama ve kurtarma çalışmalarının ardından 7 Mart 2023 tarihinden itibaren Kahramanmaraş iline görevlendirilen AFAD Şube Müdürü Teymen ŞİMŞEK, Şef İrfan ÖZEN, Arama ve Kurtarma Teknisyenleri Hikmet ABA, Ergül YILMAZ ve Ferhat AY aynı gün çalışmalara başlamıştır.

Aksuoğlu: Depremin ilk anından itibaren bölgedeydik 

Deprem bölgesine yaptıkları yardımlarla ilgili bilgiler veren Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü Zafer Aksuoğlu, arama kurtarma derneği kuracaklarını söyledi. 

Elazığ İHH Arama ve Kurtarma Ekibi deprem bölgesindeydi

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği Arama ve Kurtarma Ekibi depremin ilk gününden beri bölgede arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirerek onlarca yaralıyı kurtardı.

Bu fotoğraf karesini unutmayın!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ile Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem 11 ili doğrudan etkileyerek ağır hasar oluşturdu. Devletin tüm imkânları deprem bölgelerine seferber edilerek acıların sarılmasına başlandı ve arama – kurtarma çalışmaları ilk günden itibaren devam etti.

Hatay'da bir cana daha ulaşan ekipler gözyaşlarını tutamadı

Enkazın altındaki vatandaşı çıkaran ekipler, mücadelelerinin karşılığını alınca gözyaşlarını tutamadı. Ekiplerin birbirine sarılarak ağladığı anlar görenleri duygulandırdı.

Can kaybımız 20 bin 213'e yükseldi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Can kaybımız 19 bin 875'e yükseldi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Can kaybımız 19 bin 388'e yükseldi!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği deprem bölgesinde

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen ve ‘Yüzyılın Afeti’ olarak değerlendirilen depremlerin ardından İHH Elazığ İnsani Yardım Derneği de ilk andan itibaren hem arama ve kurtarma hem de insani yardım faaliyetlerinde tüm gönüllüleri ile birlikte seferber olmuş durumda.

Bu konudan Vali Bey haberdar mı?

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem Elazığ’da da insanları büyük bir paniğe sevk etti. 24 Ocak 2020 yılında yaşanan depremde olduğu gibi trafik kilitlenmiş insanlar kendisini sokağa atmıştı. Depremin vurduğu illerde bir yandan arama – kurtarma çalışmaları devam ederken, art arda süren artçı sarsıntılar ise insanları büyük endişeye sevk ediyor.

Demirbağ, Malatya’daki enkazlarda arama kurtarma çalışmalarını inceledi

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kahramanmaraş depremlerinin ağır yıkıma yol açtığı Malatya’da arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Milletvekili Demirbağ, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Çiğdem Karaaslan, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte depremzedelerle bir araya gelerek, acılarını paylaştı.

Can kaybımız 8 bin 574 oldu!

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Can kaybımız 6 bin 957 oldu

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

Can kaybımız 5 bin 894'e yükseldi

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Demirbağ, hemşehrilerimizin yanındayız

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ'da çöken ve biri görevli polis memuru olmak üzere iki kişinin yaşamını yitirdiği enkaz ve arama, kurtarma çalışmalarında gecenin geç saatlerinde incelemede bulundu.

Elazığ ekibi 10 vatandaşımızı kurtardı 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Malatya’ya giden Elazığ ekibi enkazdan 10 vatandaşımızı kurtardı. 

Balık tutmak için ağları gerdirirken tekneden düşüp suda kayboldu

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdiren Zeynel Abidin İnal, dengesini kaybederek suya düşüp kayboldu. Bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kalp krizi geçiren vatandaşı kalp masajı ile hayatta tutan belediye personeli İHA'ya konuştu

Elazığ'da bir iş merkezinde bulunan su tahsilat şubesinde fatura öderken kalp krizi geçiren kişi, Elazığ Belediyesi personelinin yaptığı kritik müdahaleyle kurtuldu. Kalp masajı yaparak bir kişinin hayata tutunmasını sağlayan Mahmut Demir, 'Bir hayat kurtarmak, bir dünyaya bedeldir' dedi.

Sağlıkçılar bu kez arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu

Elazığ'da gerçekleştirilen deprem tatbikatında sağlık personelleri, bu kez yaralı arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu.

Elazığ'da tekne battı: Tekneyle birlikte suda kaybolan şahsı arama çalışmaları sürüyor

Elazığ'da Keban Barajında balıkçı teknesi battı. Bir kişi kendi çabalarıyla kurtulurken tekneye beraber suya gömülen diğer şahsı kurtarma çalışmaları sürüyor.

Ağaçta mahsur kalan yavru kedi için ekipler seferber oldu

Elazığ'da ağaçta mahsur kalan kedi için ekipler seferber olurken, ekiplerin kurtarmaya çalıştığı kedi, ağaçtan aşağı atlayarak gözden kayboldu.

Komandoları aratmayan UMKE eğitimi

Sağlıkçıların Özel Harekatı olarak anılan Ulusal Medical Kurtarma Ekiplerine (UMKE) katılmak isteyen gönüllü sağlıkçılar, komando eğitimlerini aratmayan zorlu parkurlardan geçiyor.

Elazığ'da dozer uçuruma yuvarlandı: 1 ölü

Elazığ'da çamura saplanan tırı kurtarmak için üzerinden indirilmeye çalışılan dozer uçuruma yuvarlandı. Kazada dozer operatörü hayatını kaybetti.

Penaltıyı kurtarması yetmedi, falso alan top ağlarla buluştu

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde oynanan Şekerspor-Beyhan Belediyespor maçında futbol sahalarında ender görülen bir gol atıldı. Penaltıda kalecinin kurtarışı sonrasında falso alan top ağlarla buluştu.

Elazığ'da çığda arama ve kurtarma tatbikatı

Elazığ'da 2022 afet tatbikat yılı kapsamında çığda arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

Yardım etmek istedikleri yaralı domuzun tepkisi karşısında neye uğradıkları şaşırdılar

Elazığ'ın Baskil ilçesinde boş sulama havuzuna düşen yaralı domuz, kendisini kurtarmak isteyen vatandaşlara saldırmaya çalıştı. Vatandaşlar domuzun havuzda olmasına rağmen panikle kaçıştı.