Kuruldu Haberleri

Kuruldu Haberleri

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Eğitim, sağlık, çevre, sürdürülebilir kalkınma, sosyal ve kültürel alanlarda dayanışmayı geliştirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı ve araştırma faaliyetleri yürütmeyi hedefleyen Yasemin Açık Vakfı kuruldu. Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımlarından birini gerçekleştiren, Türkiye’nin önde gelen kadın sanayicilerinden biri olan Prof. Dr. Yasemin Açık, vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürütecek. Topluma fayda sağlayacak çalışmaları, “İnsan, Yaşam ve Gelecek” odağında, bütüncül bir yaklaşımla ele alacaklarını belirten Prof. Dr. Açık, “Cumhuriyetin ilk yüzyılının kazanımlarını taşıyarak, ikinci yüzyılına ışık tutacak bir miras bırakmayı amaçlıyoruz” dedi.

ELAZIĞ İNTERNET MEDYASINDAN ‘İSRAİL’ TEPKİSİ

Elazığ Medya, İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği öncülüğünde ilimizde bulunan 15 haber sitesi ortak bir bildiri yayınlayarak, kurulduğu günden bugüne Ortadoğu’yu kan gölüne çeviren İsrail’i kınadıklarını ve bu orantısız savaşın artık sona ermesini istediklerini açıkladı.

BAĞIMSIZ EMEKLİLER SENDİKASI KURULDU

Emeklilerin sorunlarını ve taleplerini daha güçlü bir şekilde dile getirerek çözümler üretmek amacıyla Bağımsız Emekliler Sendikası adıyla yeni bir sendika kuruldu.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

Afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak.

Elazığ’da Türbep Emekli Platformu kuruldu

Ülkemizde önemli bir sayıya ulaşan ve maaşlarının yetersizliği ile sık sık gündem gelen emeklilerle ilgili çalışma yapmak amacıyla merkezi Ankara olan Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu’nun  (TÜRBEP) Elazığ İl Başkanlığına İhsan Küçük atandı.

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu. Vakıf, Erdoğan adına müze ve kütüphane kurulmasını hedefliyor.

Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu kuruldu 

Elazığ’da 7 muhtar derneği birleşerek tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonunu kurdu. Federasyonun başkanlığına Muhtar Ayhan Atlan seçildi. 

ELSAD Gençlik Komisyonu kuruldu

Kurulduğu günden bugüne şehir adına önemli çalışmalara imza atan Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Kadın Komisyonu'nun ardından şimdide gençlik komisyonunu kurdu. ELSAD Gençlik Komisyonu, ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Elazığspor'un efsanelerinden Ruhi Bilen vefat etti

Elazığspor'un ilk kurulduğu yıllarda formasını giyen Ruhi Bilen vefat etti.

Dar sokaklardaki çöpler 'Kadrolu eşeklere' emanet

Elazığ'ın Maden ilçesinde çöp arabasının girmediği sokaklardaki çöpler, ilçe kurulduğundan itibaren Maden İlçe Belediyesi bünyesine kadrolu olarak alınan eşeklerle tarafından toplanıyor.

Elazığ'da E-Spor takımı kuruldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın destekleriyle Elazığ Belediyespor Bünyesinde E-Spor Takımı kuruldu.

Elazığ'da METE-DER kuruldu

Elazığ'da Mesleki ve Teknik Eğitimi Yaygınlaştırma Derneği (METE-DER) kurularak faaliyete geçti.

Elazığ Medya İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği kuruldu

Elazığ Medya İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği kısa adıyla (ELMİYAD) kuruldu.

Elazığ'da 'Kadına Şiddete Hayır' stantları kuruldu

Elazığ'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 'Kadına Şiddette Hayır' stantları kuruldu.

Elazığ'da otizmli çocuklar için duyu bütünleme odası kuruldu

Elazığ'da kurulan duyu bütünleme odasında otizmli bireylerin dikkat süresi problemleri, duyusal ve gelişimsel anlamda yaşadıkları problemlere çözüm bulmak için duyu bütünleme odası oluşturuldu.

'Hayal bile edemezdik' diyen muhtar, TKDK'dan aldığı destek ile köyünü tavuk ve besi çiftliğine döndürdü

Elazığ'da babadan kalma geleneksel hayvancılığı devam ettiren köy muhtarı Ömer Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı 2 milyon liralık destek ile köyüne bir besi bir de tavuk çiftliği kurdu. Muhtarı örnek alan köylülerin de destek alması ile köye 7 tane çiftlik kuruldu.

Hüseynik Mahallesi'ndeki tarihi konaklar, sonbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü

Elazığ'da 1700'lü yıllarda kurulduğu tahmin edilen Hüseynik Mahallesi, sonbaharın gelmesiyle birlikte taşlı dar sokakları, ahşap konaklar, asırlık ağaçlar, bağlar ve bahçelerle ayrı bir güzelliğe büründü.

Hoş Köyüne kantar İstasyonu kuruldu

Elazığ merkez Hoş köyünde Üzüm hasadının başlaması ile yüzleri gülen üzüm üreticileri uzun süredir beklediği bir hizmete daha kavuştular.

Elazığ'da vatandaşa aşı kolaylığı, meydana çadır kuruldu

Elazığ' 65 yaş üstü vatandaşların Koronavirüs (Covid-19) aşısı olması için meydana çadır kurularak hizmet vermeye başladı.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Elazığ'da

Elazığ'a incelemelerde bulunmak üzere gelen 13 milletvekilinin yer aldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı Recep Uncuoğlu, Mahallerimizi, konutların teslim edildiği aileleri bizzat hanelerinde ziyaret edeceğiz. İnşaat faaliyetlerini de yerinde gözlemleme imkanımız olacak. Biz komisyonumuz kurulduğu ilk günden bu yana her türlü görüşü almak için gayret gösteriyoruz dedi.

Kaçak ava karşı foto kapanlar kuruldu, kaçak meterisler yıkıldı

Elazığ'da kaçak avla mücadele kapsamında belirlenen bölgelere foto kapanlar kuruldu, daha önceden yapılan meterisler ile yıkıldı.

Elazığ'da 256 aşı odası kuruldu, sağlık çalışanları aşılanmaya başladı

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da Korona virüse (Covid-19) karşı sağlık çalışanları aşılanmaya başlanırken, kent genelinde 256 adet aşı odasının kurulduğu bildirildi.

Şehir hastanesine ikinci PCR cihazı kuruldu

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında hafta sonu kısıtlamalarının uygulanmasıyla vakaların yüzde 70 oranında düşüş yaşandığı Elazığ'da, şehir hastanesine ikinci PCR cihazı da kurularak hizmet vermeye başladı.

Elazığ'da depremin merkez üssü olan köye konteynerler kuruldu

Elazığ'da meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından, depremin merkez üssü Kavaktepe köyüne 5 adet konteyner kuruldu.

İlçede yılların çöp sorunu, katı atık depolama tesisi ile enerjiye dönüşüyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kurulduğu 1937 yılından itibaren yaşadığı çöp sorununu, yapılan Katı Atık Depolama Tesisi ile çözdü.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük lavanta bahçesi Elazığ'da kuruldu

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 36 dönüm arazi üzerine 25 bin kök lavanta ekilerek bölgenin en büyük bahçesi kuruldu. Görsel şölene ev sahipliği yaparak ziyaretçi çekmesi amaçlanan proje kapsamında bölge sakinlerine de gelir kapısı olması bekleniyor.

Elazığ'da 2 köyde çatılara kuruldu, artık kendi elektriklerini üretecekler

Orman köylerinin elektrik ihtiyaçlarını güneş enerjisinden sağlamasını hedefleyen 'Fotovoltaik Elektrik Enerjisi Üretim' projesi kapsamında Elazığ'da 2 köyde 25 haneye sistem kuruldu. Kurulan güneş enerjisi sistemiyle üretilen enerji sayesinde köy sakinlerinin artık elektrik faturası ödemekten büyük oranda kurtulacağı belirtildi.

112 Komuta Kontrol Merkezi Yeni Telsiz Haberleşme Sistemine Geçti

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliği’ne bağlı Komuta Kontrol Merkezi’ne 7 gün 24 saat kesintisiz haberleşmeyi sağlamak üzere “Yeni Sayısal Telsiz Haberleşme Sistemi” kuruldu.

'Afetzedelerimizin Hizmetindeyiz' bürosu kuruldu

Elazığ Valisi Vali Erkaya Yırık'ın talimatıyla depremzedelerin taleplerinin hızlıca çözülmesi için 'Afetzedelerimizin Hizmetindeyiz' bürosu kuruldu.

Elazığ TSO'da Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Kuruldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (Elazığ TSO TAM) kuruldu.