Kuş Haberleri

Kuş Haberleri

Karakuş: İdam cezası kaçınılmaz olmuştur

Diyarbakır’da 8 yaşındaki masum kızımız Narin’in hunharca katledilip bir çuvala koyularak bulunmayacak şekilde dere içine saklanması sonrasında özellikle çocuk ve kadınların taciz ve öldürülmesine yönelik suçlarla ilgili idam cezası yeniden gündeme geldi.

Şehitlerimiz Elazığ’dan uğurlanacak

Tunceli’nin Ovacık İlçesi Kuşluca Köyü Mevkisinde zırhlı askeri aracın devrilmesiyle meydana gelen trafik kazasında 4 askerimiz şehit oldu. Şehitlerimiz yarın sabah Elazığ Havalimanından memleketlerine uğurlanacak.

AK Parti Kadın Kolları, Malazgirt Zaferi’ni kutladı

Elazığ AK Parti Kadın Kolları, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümünü kutlamak üzere Malazgirt’te buluştu. Malazgirt’te yapılan kutlama etkinliğine Elazığ il genelinden katılım sağlayan kadınlar, zaferin coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Sağlık İl Müdürlüğü'ne Dr. Emrah Gecekuşu atandı

7 Mayıs'tan beri boş olan Elazığ Sağlık İl Müdürlüğü görevine Dr. Emrah Gecekuşu atandı.

Akuşağı Köyü ve 6 mezrasının su sorunu giderildi

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, Baskil ilçesine bağlı Akuşağı Köyü’nde içme ve şebeke suyu tesisi ile GES yapım işi tamamlandı.

YRP İl Başkanı Karakuş yeni yönetimini oluşturdu

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş yeni il yönetim kurulunu oluşturdu.

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı belli oldu

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı görevine Erhun Karakuş atandı.

Elazığ Belediyesi’nden kurban bağışı çağrısı 

Elazığ Belediyesi, Hayır Çarşısı aracılığıyla bu bayramda da ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olarak bayram sevincinin toplumun tüm kesimlerini kuşatmasına vesile olacak. Elazığ Belediyesi tarafından her yıl olduğu gibi ihtiyaç sahipleri için Kurban Hissesi Bağış Kampanyası başlatıldı. Vatandaşların bağışlayacakları kurban hisseleri, Hayır Çarşısı tarafından düzenli destek sağlanan ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

Elazığ Belediyesi ücretsiz mama ve kuş yemi dağıtacak 

Elazığ Belediyesi tarafından, sokak hayvanlarına ulaştırması için hayvan severlere, ücretsiz olarak mama ve kuş yemi dağıtacak. 

Gamze Cizreli, başarı öyküsünü anlattı 

Türkiye İnsan Kaynakları Vakfı Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen programda Akademisyen Yazar Gamze Cizreli, “Başarı Öyküsünü” anlattı. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu 9 şehre taşınabilir

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ercan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, deprem korkusu yaşayanlara seslendi. Ercan, 9 güvenli ili sıraladı.

Başkan Tanrıverdi: G20 zirvesinin teması kabul edilemez 

73 Selamet Kuşağı Akıncıları Derneği Başkanı Ahmet Tanrıverdi, Hindistan'ın başkentinde gerçekleştirilen G20 zirvesinde Hindistan tarafından belirlenen "Tek dünya, tek aile, tek gelecek"  temasına tepki gösterdi. 

Elazığ’da öğrenciler sabah namazında buluştu 

Elazığ Hafız İmam Hatip Ortaokulu Vakti Kuşanmak Etkinliği kapsamında deprem bölgesinde vefat eden vatandaşlar için "Hatim Duası" programı düzenledi. 

Kaymakam öncülük etti, aile barıştı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesine bağlı Gedikyurt köyünde yaşayan ve aralarında arazi davası yüzünden yaklaşın 5 yıldır birbirleriyle küs olan 'Çimen' ailesi Kaymakam Mustafa Dilekli'nin araya girmesiyle barıştırıldı.

Bakan Kirişci, söylediği türküyle kulakların pasını sildi

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci Elazığ'da, İlk oyum AK Parti'ye İlk Oyum Erdoğan'a Gençlik Buluşmaları programına katıldı. Bakan Kirişci, gençler için söylediği Elazığ türküsüyle kulakların pasını sildi.

Gece yarısı facianın eşiğinden dönüldü: Yangına uykusunda yakalandı

Elazığ'da tek katlı bir ev, çıkan yangında küle döndü. Bitişiğindeki evde yalnız yaşayan ve yangına uykuda yakalanan bir vatandaşın da mahallelinin sesine uyanmasıyla son anda kurtuldu. Ekiplerin müdahalesi ile sonucu yangın kontrol altına alınırken ev ise küle döndü.

Yağmur sonrası oluşan gökkuşağı hayran bıraktı

Elazığ'da yağmur yağışı sonrası havanın açılmasıyla birlikte Hazar Gölü'nde ortaya çıkan ikili gökkuşağı, seyrine doyumsuz bir manzara sundu.

TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler: 'Devletimiz evimizi yaptı verdi, kim bize ev yapacaktı'

Elazığ'da yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte 24 bin 83 konut inşa edildi. Evlerine yerleşmenin mutluluğunu içerisinde olan, deprem ve kış korkusu olmadan yaşayan depremzedeler, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet yetkililerine teşekkür etti.

Rengi ve dokusuyla dünyada tek olan 'Elazığ Vişne Mermeri'nde TOGG talebi

Dünyada sadece Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtaya ihraç edilen ' Elazığ Vişne Mermeri', rengiyle ve dokusuyla 60 ülkedeki seçkin mekanları 40 yıldır süslüyor. Beyaz Saray, Kabe, Dubai ile Palmiye Adalarındaki lüks otel ve mağazalar gibi birçok seçkin mekana 'Elazığ Vişne Mermeri 'gönderen Alacakaya Mermer Üretim Müdürü Sinan Diker, hiçbir alternatifi olmayan bu rengi TOGG'da görmek istediklerini söyledi.

Bu aile 3 kuşaktır Elazığ'a şifa dağıtıyor

Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısında aktar dükkanı bulunan Aktaş ailesi, 3 kuşaktır kente şifa dağıtıyor. Bin 200 adet ürünün bulunduğu ve her yerden farklı bir kokunun yayıldığı aktar dükkanı vatandaşların ilgisini çekiyor.

Depremde yıkılan binanın yanındaki apartmanda asılı kalan dolap kuşlara yuva oldu

Elazığ'da 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar alan bir bina yıkıldı. Bina yıkımı esnasında 5. katta bulunan bir dairenin dolabı yan binadaki apartmanın duvarında asılı kaldı. O mutfak dolabı şimdilerde kuşlara yuva oldu.

Elazığ'da ele geçirilen çürük etlerin görüntüleri paylaşıldı

Elazığ'da vatandaşların ihbarı sonucu bir depoya yapılan baskında kokuşmuş kemikli et, bağırsak, kalp gibi iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirilmişti. Ele geçirilen çürümüş etlerin görüntüleri paylaşıldı.

Kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar ihbar etti, depodan çürümüş et çıktı

Elazığ'da vatandaşların ihbarı sonucu bir depoya yapılan baskında kokuşmuş kemikli et, bağırsak, kalp gibi iç organlardan oluşan hayvansal ürünler ele geçirildi.

Toprak kovanda üretilen bal büyük ilgi görüyor

Elazığ'da toprak kovanda üretilen, kendine has tadı ile kokusu olan ve doğallığıyla ön plana çıkan toprak kovan balı, başta hastalar olmak üzere her kesim tarafından büyük ilgi görüyor.

Yolda buldukları yaralı Ebabil kuşunu tedavi edip HAYDİ ekiplerine teslim ettiler

Elazığ'da yolda buldukları yaralı kuşu önce evlerine götürerek tedavi eden Ferhat Adıyaman, ardından HAYDİ ekiplerine teslim etti.

Öz vatanlarında ilk bayram coşkusu

Ukrayna'dan tahliye edilerek Elazığ'da geçici konaklama merkezine yerleştirilen Ahıska Türkleri, öz vatanlarında ilk defa bayram mutluluğu yaşadı.

3 yaşındaki çocuğu kene ısırdı, ailesi eliyle çıkardı, semptomlar 5 gün sonra ortaya çıktı

Elazığ'da kene, 3 yaşındaki çocuğu kafasından ısırdı. Ailesi keneyi eliyle çıkarırken, 5 gün sonra kenenin ısırdığı yerin şişmesi, mide bulantısı, kusma ve ateş şikayetlerinin görülmesi üzerine çocuk hastaneye kaldırıldı.

Yaralı baykuş için vatandaşlar seferber oldu

Elazığ'da yaralı halde bulunan baykuş için vatandaşlar seferber oldu.