Kütüphane Haberleri

Kütüphane Haberleri

Türk Eğitim Sen’den yeni bir kütüphane daha

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi Arıcak Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kütüphane açtı

Semt Kütüphaneleri, öğrencilerin ikinci evi oldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Proje’si kapsamında hayata geçirdiği “Her Mahalleye Bir Kütüphane” çalışmaları neticesinde dört yılda şehrin farklı mahallelerinde hizmete sunulan 19 yeni Semt Kütüphanesi, sunduğu imkanlarla öğrencilerin ve kitapseverlerin ikinci evi oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Vakfı kuruldu! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına vakıf kuruldu. Vakıf, Erdoğan adına müze ve kütüphane kurulmasını hedefliyor.

Başkan Şerifoğulları Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal donatı ve kullanım alanları ile Hilalkent Mahallesi'nin ihtiyaçlarını karşılayan ve içerisinde muhtarlık, Hayme Ana Kadın Girişim Kooperatifi, spor merkezi, kütüphane ve el sanatları kursları bulunan Hilalkent Sosyal Yaşam Merkezi'ni ziyaret etti. 

Dijital Kütüphane 175 bin ziyaretçi ağırladı

Elazığ Belediyesi tarafından hizmete sunulan dijital kütüphane, ilk yılında 175 bin ziyaretçi ağırladı.

YÖK'ten Fırat Üniversitesine 'Turuncu' bayrak

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2022 Yılı YÖK Engelsiz Üniversite bayrak ödülleri çerçevesinde Fırat Üniversitesi kütüphane binası turuncu bayrak ile ödüllendirildi.

Semt Kütüphanesi ve Sosyal Yaşam Merkezi hizmete girdi

Elazığ'da inşa edilen Semt Kütüphanesi ve Sosyal Yaşam Merkezi vatandaşların hizmetine sunuldu.

Elazığ'da ilk defa düzenlenen kitap müzayedesinin geliri, okul kütüphanesine harcanacak

Elazığ'da ilk defa Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından düzenlenen müzayedede satışı gerçekleştirilen 80 kitaptan elde edilen gelirle bir köy okulunun kütüphanesi yapılacak.

Başkan Şerifoğulları, 'Bu şehri hak ettiği noktalara taşıyacağız'

Elazığ'ın gelecek vizyonuna yakışır projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Bu şehri modern yol ve çok katlı otoparklarla, kentle özdeşleşecek meydanlarıyla, sosyal alanları, park, müze ve modern kütüphaneleriyle hak ettiği noktalara taşıyacağız' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Elazığ'da kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi ziyaret kapsamında Elazığ'a gelerek Bahçekapı İlkokulunun kütüphane açılışını gerçekleştirdi.

Elazığ'da yeni bir kütüphane daha hizmete açıldı

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak projesi kapsamında Elazığ'da kurulumları yapılan yeni kütüphanelerden birinin daha açılışı gerçekleştirildi.

Elazığ'da 83 okulun 60’ında kütüphane kurulumu tamamlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamında Elazığ'da kütüphanesi bulunmayan okullarda kütüphane kurulumu çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Gezici kütüphane vatandaşın ayağına gidiyor

Elazığ İl Halk Kütüphanesi bünyesinde hizmet veren Gezici Kütüphane, vatandaşların ayağına giderek öğrencilerin ve vatandaşların kitaplara ulaşmasını sağlıyor. 

Elazığ TSO Dijital Kütüphane hizmete girdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından hazırlanan dijital kütüphane hizmete girdi.

Karakoçan'da 3 katlı ilçe kütüphanesi hizmete açıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Karakoçan Belediyesi işbirliği ile yapılan 3 katlı kütüphane hizmete girdi.

Torununun teşviki ile sokak sokak gezerek atık kitap topluyor, hem geri dönüşüme kazandırıyor hem de öğrencilere ücretsiz veriyor

5 yıl önce torununun teşviki ile Elazığ'da pikap ile sokak sokak gezerek atık durumda defter ve kitap toplayan Erdal Gezeroğlu, kullanılamayacak durumdakileri geri dönüşüme verirken, kullanılabilecekleri ise ücretsiz olarak öğrencilere ve kütüphaneye hediye ediyor.

Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı Şerifoğulları, şehre değer katan projelerine yenisini ekledi

Türkiye'nin en genç belediye başkanı olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçimden önce söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Başkan Şerifoğulları, son bir ay içerisinde Kent-Köy ve Cam Seyir Terası'nın ardından Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi'nin de açılışını gerçekleştirdi.

Akçakiraz Belediyesinden 30 milyon liralık dev yatırım

Elazığ'ın AK Parti'li Akçakiraz Belde Belediyesi tarafından 30 milyon lira harcanarak yapılan Su ve Kanalizasyon Altyapı Projesi (SUKAP), Güneş Enerjisi Santrali Projesi (GES) ve Akçakiraz Belediyesi Millet Kıraathanesi ile Kültür Kütüphanesi binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İnşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi tıp fakültesi öğrencisi olarak çalışıyor

Elazığ'da 2016 yılında yapımına başlanan Fırat Üniversitesi kütüphanesi inşaatında işçi olarak çalışan Hasan Coşkun, boş zamanlarında ders çalışarak hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam eden Coşkun, 5 yıl önce inşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi öğrenci olarak doktor olmak için çalışıyor.

Nurçin adına kütüphane açıldı

Elazığ'da 3 makine ile yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda kalan ve geçtiğimiz günlerde 3. kitabını çıkaran Nurçin Arlı adına mezun olduğu lisede kütüphane açıldı. Açılışa, dizi oyuncusu Hakan Serim de katıldı.

Elazığ'ın ilk dijital kütüphanesi kuruluyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın eğitim vaatleri arasında yer alan “Her Mahalleye Semt Kütüphanesi” projesi kapsamında, kentin ilk dijital kütüphanesi hayata geçiriliyor.

Hafız Abdullah Nazırlı'dan geriye kalan eserler vakfa ve Millet Kütüphanesi'ne gidecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cenaze namazına katıldığı Elazığ'ın kanaat önderi 107 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı'nın yazdığı 99 kitap adına açılan vakfa, evindeki diğer yüzlerce kitap ise Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ne bağışlandı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da Nazırlı'nın talebesi olduğu öğrenildi.

İlgi Sizler Derneğinden Elazığ'a 81 Tasarım Beceri Atölyesi

Merkezi İzmir’de bulunan İlgi Sizler Derneği, Anadolu Şehitleri Kütüphaneleri Projesi kapsamında Elazığ'da temel eğitimden ortaöğretime 81 okulda 81 Tasarım Beceri Atölyesi kurulumu için protokol imzaladı.

Elazığ Yayınları Kütüphanesine İlk Bağışlar Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Oda bünyesinde fiziki ve dijital ortamda okuyucu ve dünyanın her köşesindeki ilgililerin istifadesine sunulmak üzere kurulum çalışmaları başlatılan “Elazığ Yayınları Kütüphenesine” ilk bağış Prof.Dr. Asaf Varol’dan geldi…

Elazığ Yayınları Kütüphanesi Kuruluyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Oda bünyesinde fiziki ve dijital ortamda okuyucu ve dünyanın her köşesindeki ilgililerin istifadesine sunulmak üzere Elazığ Yayınlarından oluşan bir kütüphane kurulması çalışmaları başlatıldı. 

350 bin kitap ve materyalle bölgenin en büyük kütüphanesi 24 saat öğrencilerin hizmetinde

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörlük Kampüsü içerisinde 14 bin metre kare kapalı alan üzerine bin 453 kişilik kitap görünümlü olarak inşa edilen akıllı kütüphane, 24 saat aralıksız hizmet veriyor. Doğu ve Güneydoğu'daki üniversiteler içerisinde 350 bin materyal ile bölgenin en büyük kütüphanesine sahip olan Fırat'ta öğrenciler geceleri sıcak çorba eşliğinde ders çalışıyor.

Şehit Kıratlı anısına yapılan kütüphane açıldı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde şehit Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Ata Kıratlı anısına yapılan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Bağışlanan kitaplarla, şehitlerin isminin verildiği kütüphaneler açıldı

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarında Türk Kızılay'ı tarafından toplanan kitaplarla 2 okulda oluşturulan ve şehitlerin isimlerinin verildiği okul kütüphaneleri açıldı.