Laboratuvar Haberleri

Laboratuvar Haberleri

Bulut: Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü hizmet binası yenilendi 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünün hizmet binası yapımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bulut, “2018 yılında temeli attığımız “Yeni Hizmet Binası” deprem ve pandemiye rağmen hızlıca tamamladık. Hizmet binasını bitirdik ve hizmete aldık” dedi. 

Elazığ Belediyesi Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi arasında yer alan; asfaltta kaliteyi artırmak ve asfalt üretim ile serim maliyetini azaltmak amacıyla kurulan Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu.

Maden ilçesinde diş protez laboratuvarı açıldı

ELAZIĞ (İHA) –Elazığ'ın Maden ilçesindeki devlet hastanesi bünyesinde Diş Protez Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Endemik bitkiler laboratuvar ortamında çoğaltılıp doğaya kazandırıldı

Elazığ'da Doku Kültür Laboratuvarı'nda çoğaltılan endemik Dicle koruğu ve mayasıl bitkisi, doğayla buluşması için Doğa Koruma Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Fırat Üniversitesi Türkiye'de en başarılı 15'inci üniversite oldu

Fırat Üniversitesi, URAP Araştırma Laboratuvarı'nın hazırladığı 'Türkiye'nin En İyi Üniversiteleri' sıralamasında 15'inci, dünyada ise bin 147'nci sırada yer aldı.

Prof. Dr. Atılgan: 'Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettik'

Son zamanlarda tüp bebek tedavilerindeki başarı oranlarında gözle görülür artışlar tespit ettiklerini belirten Prof. Dr. Remzi Atılgan, 'Fırat Üniversitesi Hastanesi Tüp Bebek Laboratuvarında son sistem teknoloji kullanılıyor. Modern bir laboratuvarla bölge halkına hizmet veriyor' dedi.

Şehir Hastanesi’nde Kurulan Covid-19 Tanı Laboratuvarı Hizmete Girdi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Coronavirüs Tanı Laboratuvarı olarak bilinen  ve COVİD-19 hastalığın tanısında önemli bir yere sahip olan PCR (Polimeraz Zincir Reaksiyonu) Laboratuvarı hizmete girdi.

Huawei'nin laboratuvarında korkutan yangın

Çin merkezli teknoloji devi Huawei şirketinin Dongguan kentinde bulunan laboratuvarında yangın çıktı.

Fırat Üniversitesi'nden Büyük Başarı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı’nda yürütülen çalışmalar sonucunda 2019-2020 dünya alan sıralamalarına giren üniversiteler belirlendi.

F.Ü Hastanesinde tanı testleri yapılmaya başladı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde yeni kurulan Covit-19 PCR Tanı Laboratuvarı hizmet vermeye başladı.

Deprem bölgesinde, riskli binalar MOLAB ile tespit ediliyor

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde hasar gören binaların çökme riskinin olup olmadığı Mobil Bina Analiz ve Test Laboratuvarı (MOLAB) ile kontrol ediliyor.

Kazıda bulunan buğday taneleri tam 4 bin 500 yıllık çıktı

Murat Höyük'te yürütülen kazı çalışmalarında çömlek içinde bulunan buğday tanelerinin TUBİTAK MAM laboratuvarlarında yapılan incelemede 4 bin 500 yıllık olduğu ortaya çıktı.

Endemik bitkiler, Türkiye'nin ilk Doku Kültürü Laboratuvarı'nda üretildi

Endemik, nesli tehdit altında bulunan ve kaybolmaya yüz tuttuğu için koparmanın bile cezası 60 bin TL olan bitki türlerinin korunarak çoğaltılması için Türkiye ilk defa Elazığ'da kurulan Doku Kültürü Laboratuvarı'nda üretim gerçekleşmeye başladı. Bu kapsamda endemik olan Gysophila (Çöven), Cicer (yabani nohut) ve Crambe (yabani hardal) bitkileri, doğal ortama aktarılacak duruma getirilerken, daha önce bir çok defa izinsizce alanlara 60 bin TL ceza kesilen Salep soğanı olmak üzere bor çok çeşit üzerinde çalışmalara ağırlık verildi.

Endemik bitkiler, doku kültürü laboratuvarında üretildi

Elazığ'da endemik türler olan yabani hardal, çöven ve yabani nohut gibi bitkiler doku laboratuvarında üretildi.