Lale Haberleri

Lale Haberleri

İlk Adımlar Çocuk Akademisinden Anlamlı Etkinlik

Elazığ Özel İlk Adımlar Çocuk Akademisi, düzenlediği programda, Anadolu'nun milli ve manevi değerleri Mevlana Mevlana Celaleddin-i Rumi ve Mehmet Akif Ersoy'u andı. Programda İlk Adımlar Çocuk Akademisi öğrencilerinin gösterileri büyük beğeni topladı.

Mevlana’yı anma programı iptal edildi 

Elazığ Belediyesinin 20 Ekim Cuma günü düzenleyeceği Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Anma Programı Milli Yas sebebiyle iptal edildi. 

Mevlana’yı anma programı düzenlenecek

Elazığ Belediyesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2023 yılını “Mevlana Yılı” ilan etmesi dolayısıyla, 20 Ekim Cuma günü saat 19.00'da Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi Anma Programı düzenleyecek.

Doğa Sporları Spor Kulübü’nden 3200 metre zirve tırmanışı

Elazığ Doğa Sporları Spor Kulübü, Ovacık İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kırk Merdiven Şelaleleri’ne uzun mesafeli bir Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi.

33 yıllık eşiyle 15 yıldır sırt sırta vererek balık avına çıkıyor

Elazığ'da yaşayan Celalettin ve Ayten Öden çifti, 33 yıllık hayat arkadaşlıklarına mesai arkadaşlıklarını da ekledi. 15 yılını sırt sırta veren Öden çifti, Hazar Gölünde her gün balık tutup aile ekonomisine katkıda bulunuyor.

Çemişgezek dağlarındaki ters laleler görsel şölen sunuyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinin yüksek dağlarında çıkan ve ağlayan gelin olarak bilinen ters laleler görsel şölen sunuyor.

Bu çiçeği koparan, araba fiyatı kadar ceza ödüyor

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında Ağlayan Gelin ile Hüzün Çiçeği olarak bilinen ters laleler, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde ilk baharla birlikte görsel şölen sunuyor.

Kuruyan Karaçavuş şelalesi karların erimesiyle coştu

Elazığ'da kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Karaçavuş şelalesi, baharla birlikte karların da erimesi ile coşkulu bir şekilde akmaya başlayarak görsel şölen oluşturdu.

Ağlayan gelinlerin görsel şölenine sazı ve sözüyle eşlik etti

Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgesinde yüksek rakımlı bölgelerde yetişen ve halk arasında Ağlayan Gelin ile Hüzün Çiçeği olarak bilinen ters laleler, Elazığ'da ilk baharla birlikte görsel şölen sunmaya başladı. Eline sazını alan müzik öğretmeni Aygün Çam'da, ters lalelerin önünde türkü söyledi.

Başkan Şerifoğulları Yıldızbağları Mahallesini ziyaret etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, hafta sonu çalışmaları kapsamında Yıldızbağları Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.

Anlatmaya gerek var mı?

Palu ilçesindeki Gözerde şelalesini 'Görüyorsunuz, anlatmaya gerek yok' sözüyle tanıtan ve sosyal medyada paylaştığı video ile büyük ilgi gören İsa Sezeroğlu, Elazığ Valisi Erkaya Yırık ile tanıştı.

Nişankaya Şelalesi Eşsiz Güzelliği İle Büyülüyor

Elazığ'ın Kovancılar İlçesine bağlı Nişankaya köyünde bulunan şelale görenleri hayran bırakıyor. 

Elazığ'ı Laleler Süsledi

Elazığ’ın bulvar ve caddelerini laleler süslemeye başladı.

Ağrı’da caddelerde görsel şölen yaşanıyor

Ağrı Belediyesi tarafından ana caddelerde uygulanan lale figürlü aydınlatma çalışması şehre renk katarak büyük beğeni topladı.

Çocuklara verdiği sözü tuttu, havuz yaptırdı

Elazığ'da bir beldenin belediye başkanı, seçim öncesi çocuklara verdiği sözü tutarak yüzme havuzu ve şelale yaptırdı.

23 çeşit yemeği yapılıyor, yıllık tüketim 70 ton

Türkiye'nin en genç şelalesi olan ve 500 bine yakın ziyaretçinin geldiği Çırçır Şelalesinde, ihracatta ülkede birinci sırada yer alan alabalığın 23 çeşit yemeği yapılarak, 70 ton da tüketimi sağlanıyor.

‘Ağlayan Gelin'in görsel şöleni

"Ağlayan Gelin" ile "Hüzün Çiçeği" olarak bilinen ters laleler, Elazığ'ın Arıcak ilçesinde ilk baharla birlikte görsel şölen sunuyor.