Lens Haberleri

Lens Haberleri

Oruç tutun bağışıklığınız güçlensin

Oruç tutmanın bağışıklık sistemine iyi gelip kuvvetlendirdiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, basit şeker ve karbonhidratlardan uzak durulması gerektiğine dikkat çekerek, sebze, meyve gibi bol lifli ve posalı besinlerle iftar ve sahurda kaliteli protein alınmasını önerdi.

Koronavirüse karşı gözlük takın

Doç. Dr. Göktuğ Demirci, 'Koronavirüse karşı göz hastaları özellikle kontakt lens kullananlar bu dönemde gözlükleriyle idare etmeli. Gözlüklerinde çok problem yoksa veya sadece hafif göz kızarıklığı varsa ve şikayetleri artmıyorsa çapaklanması, ağrısı, batması, bulanık görmesi yoksa mümkün mertebe virüs yükünün çok olduğu hastane ortamına girmekten kaçınmalı' dedi.

Katarakt tedavisinde kullanılan akıllı lenslerle gözlüksüz yaşam mümkün

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Op.Dr. Mustafa Taşeli, görmede yavaş yavaş azalma, ışığa hassasiyet, göz kamaşması, çift görme, okuma zorluğu, gece görüşünde bozulma, renklerde soluklaşma veya sararma gibi belirtilerle kendini gösteren kataraktın, trifokal göz içi lenslerle tedavisinde, hastaların yaşamlarının geri kalan kısmında gözlük kullanmak zorunda kalmadığını belirtti.