Libya Haberleri

Libya Haberleri

Elazığlı döner ustasının hayatı, 'Tako, Rako, Riko' ile değişti, onlarca ülke gezdi

Kolombiya'da seyyar dönercilik yaparken bir Youtuberin çektiği videoda söylediği 'Tako Rako Riko' sloganıyla ünlenen Elazığlı Dönerci Ustası Fuat'ın hayatı videonun sosyal medyada paylaşması üzerine değişti. Bir anda ünlenen Fuat usta, Dubai, Romanya, Libya, Güney Kore, Rusya ve Katar olmak üzere onlarca ülke gezdi.

Bakan Dönmez: Akdeniz'de ne kimsenin hakkını yeriz ne de hakkımızdan vazgeçeriz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Akdeniz’de ne kimsenin hakkını yeriz ne de hakkımızdan vazgeçeriz' dedi.

Dışişleri Bakanlığından AB'ye yaptırım tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, 'AB Dış İlişkiler Konseyi’nin Libya bağlamında bir denizcilik şirketimizin de yaptırım listesine alınmasının bizim nazarımızda hiçbir değeri yoktur' dedi.

Libya Başbakanı Serrac’dan ateşkes talimatı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, tüm askeri güçlerine Libya topraklarında askeri operasyonların derhal durdurulması talimatı verdi.

Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler Libya'da

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Güvenlik, Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İnşallah yarınlar bugünlerden daha güzel olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayacaklarını belirterek 'Kendi ajandalarını kendi zihin dünyalarındaki hesaplaşmaları bizim üzerimizden görmeye kalkanları ise hiç kusura bakmasınlar asla izin vermeyeceğiz' dedi.

Bakan Çavuşoğlu'ndan Libya'da önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Libya’da sorun çözülmüş değil, karmaşık bir durum var. Bunun çözülmesi için işbirliğinin devam etmesi gerekiyor. Diplomasi ile çözüm arıyoruz. Masayı sonuna kadar deniyoruz. Bu konuda UMH hükümetinin taleplerinin haklı olduğunu düşünüyoruz' dedi.

MSB'den Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'na cevap!

Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'Bölgesel barış, istikrar ve güvenlik darbecilerin değil, hukuk ve meşruiyetin yanında yer alınarak savunulabilir' açıklamasında bulundu.

Kandemir, muhalefeti sert sözlerle eleştirdi

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Libya tezkeresine karşı çıkan muhalefet partilerine sert sözlerle yüklendi. Kandemir, "Bunlar yerli değil. Bu toprakların dokusuna ait değiller." dedi.