Lokanta Haberleri

Lokanta Haberleri

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı

Elazığ'da her yıl düzenlenen "5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" yoğun katılım ile başladı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığında, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyesi’nin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı.

Başkan Tarhan: Salçalı Köfte Festivalimiz başlıyor 

Elazığ'da geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali 29 Eylül Cuma günü başlıyor. Hazırlıkların tamamlandığını aktaran lokantacılar ve tatlıcılar odası başkanı Zülfü Tarhan, festivale tüm vatandaşları davet etti. 

Girdiği dükkanda umduğunu bulamayan hırsız, kasadaki bozuklukları çaldı

Elazığ'da bir lokantaya giren hırsız, umduğunu bulamadığı kasadaki bozuk 10 lirayı çaldı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Ev hanımıydı hayalini gerçekleştirip kendi işinin patronu oldu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde yaşayan 1 çocuk annesi Hatice Yeşim Gülbahar, hayali olan lokantasını açarak kendi işinin patronu oldu.

Lokantadan geldim diyerek hem tabakları hem de parayı alarak kayıplara karıştı

Elazığ'da bir kişi, lokantada çalışan elemanın bir iş yerine götürdüğü yemek siparişini takip etti, daha sonra iş yerine gidip 'lokantadan geldim' diyerek hem tabakları hem de yemek ücretini alarak kayıplara karıştı.

Elazığ'da baca yangını korkuttu

Elazığ'da bir lokantanın baca kısmında çıkan yangın kısa süreli paniğe neden olurken, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kısa sürede söndürüldü.

Elazığ'ı duman sardı

Elazığ'da bir lokantanın baca kısmında çıkan yangın nedeniyle dumanlar çevreyi sardı, büyümeden söndürüldü.

Esnaflar Kepenk Açmanın Mutluluğunu Yaşadı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2,5 aydır kapalı olan lokantalar, restoranlar, kıraathaneler  ve kafeteryalar normalleşme süreci kapsamında yeniden hizmet vermeye başladı. Esnaflar kepenk açmanın mutluluğunu yaşadı. 

Lokantalar dezenfekte edildi

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odasına kayıtlı işletmelerde dezenfekte  ve ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Deprem paniği güvenlik kamerasına yansıdı

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem anında bir lokanta bulunan müşterilerin panik anları güvenlik kamerasına yansıdı.

Zabıta ekipleri lokantaları denetledi

Elazığ'da lokantalar denetlendi.

Elazığ'da baca yangını

Elazığ'da bir lokantanın bacasında çıkan yangın kısa süreliğine paniğe neden oldu.

420 metrelik mağaradan lokanta, gelen donuyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde, yaklaşık 70 yıl önce maden çıkartılmak için 420 metre uzunluğunda açılan tünel, bir girişimci tarafından revize edilerek restorana çevrildi. Yaz günü restorana gelip mağaraya giren vatandaşlar üşüyüp dışarı çıkıyor.

Elazığ'da baca yangını

Elazığ'da bir lokantaya ait bacada meydana gelen yangın paniğe neden oldu.