Maden Ilçesi Haberleri

Maden Ilçesi Haberleri

Işıkver, Çimento Fabrikası ve Maden’deki sorunları meclise taşıdı

TBMM’de söz alan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Çimento Fabrikası ve Maden İlçesinde yaşanan sorunlara değindi.

Erol, Maden’in 3 Talebini Meclis’te Dile Getirdi

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz günlerde Maden ilçesine yaptığı ziyaret sonrası vatandaşların taleplerini Meclis’te anlatarak sorunların çözümü için destek istedi.

Nazırlı ve Işıkver’in girişimleriyle Maden’de yıkımlar durdu

Maden ilçesinde yüklenici firmanın hafriyatı nedeniyle doğal olmayan heyelan riski nedeniyle yaklaşık 500 ev ve işyerinin yıkım kararı Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ve MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaretleri ve konunun hassasiyetini paylaşmaları sonrasında yıkımlar durduruldu. Ayrıca Madenle ilgili çok geniş kapsamlı toplantı kararı alındı.

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden’in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

AK Parti milletvekillerinden ortak açıklama: Derdimiz de, sevdamız da Elazığ!

Elazığ Maden ilçesi hakkında yaşanan gelişmeler üzerine MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in çağrısına, AK Parti milletvekillerinden destek geldi. MHP Milletvekili Semih Işıkver'in, ilçede yaşanan sorunları görüşmek üzere tüm siyasi partileri bir araya gelmeye davet etmesinin ardından AK Parti milletvekilleri ortak bir açıklama yaptı.

Erol: Maden’de henüz çözüm odaklı bir sonuç olmadı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Maden ilçesinde henüz çözüm odaklı bir sonucun olmadığını belirtti.

Açıkkapı, Mecliste Maden ile ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından meclise sunulan Maden İlçesindeki heyelan riskine ilişkin araştırma önergesi üzerine söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Maden kaderine terk edilemez, edilmeyecektir.

Elazığ’da 52 konutun kurası çekilecek 

Maden İlçesinde TOKİ tarafından yapılan 52 konutun kurası çekilecek. 

Elazığ’da hak sahipliği itiraz süreci sona eriyor 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yapıları hasar alan ve hak sahipliğini itiraz edenler için süreç 27 Ekim Cuma Günü sona erecek. Maden İlçesi içinse süreç 30 Ekim’e kadar devam edecek. 

Maden’deki depremzedelerin hak sahipliği başvuruları sonuçlandı 

Elazığ Valiliği, Maden ilçesindeki depremzedelerin hak sahipliği başvurularının sonuçlandığını duyurdu. 

Köy konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu

Sivrice ilçesi Güney, Dedeyolu, Bekçitepe, Kavallı, Günbalı ve Mollaali Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları 31 Ağustos 2023– 16 Ekim 2023 tarihleri arasında, Sivrice ve Maden İlçesi Üçlerce, Başkaynak, Elmasuyu, Akbuğday ve Yoncapınarı Köylerinden hak sahibi olan afetzedelerin konutları ise 01 Eylül 2023– 15 Ekim 2023 tarihleri arasında anahtar teslimleri yapılacak. 

Başkan Akın Maden ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ve Maden İlçe Başkanı Zülküf Sinanoğlu, Maden İlçesini ziyaret ederek, yaşanan depremden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinledi. Başkan Akın, ayrıca Maden Kaymakamı Rahmi Bulut ve Cami-i Kebir Mahallesi Muhtarı Mehmet Deniz’i ziyaret ederek yapılan çalışmalar ve sorunlar hakkında bilgi aldı.

Gezin Köyü konutlarının anahtar teslim tarihleri belli oldu 

Maden İlçesi’nin Gezin Köyü’nde hak sahibi olan afetzedelerin konutları 24 Ocak ve 10 Mart tarihleri arasında teslim edilecek. 

Maden ilçesinde diş protez laboratuvarı açıldı

ELAZIĞ (İHA) –Elazığ'ın Maden ilçesindeki devlet hastanesi bünyesinde Diş Protez Laboratuvarı düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Tarihi bacalar ilçenin simgesi haline geldi

Milattan önce ilk madenin işlendiği yer olarak bilinen Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılan tarihi izole bacaları, günümüze kadar varlığını koruyor. Son zamanlarda MTA tarafından yapılan inceleme ve saha çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük maden rezervi bulunan ilçede vatandaşlar, maden bacalarının restore edilmesini istiyor.

Elazığ'da 3.5 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Maden ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Dar sokaklardaki çöpler 'Kadrolu eşeklere' emanet

Elazığ'ın Maden ilçesinde çöp arabasının girmediği sokaklardaki çöpler, ilçe kurulduğundan itibaren Maden İlçe Belediyesi bünyesine kadrolu olarak alınan eşeklerle tarafından toplanıyor.

Başkan Arslan, iddialara cevap verdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Asilhan Arslan, 21 Nisan'da gerçekleşen Maden ilçesindeki polimetal maden rezervinin işletme ihalesine Elazığ Girişim Grubu olarak neden katılmadıklarını kamuoyuna açıkladı. Arslan, ihale süreci ve şahsına yönelik iddialara da sert bir şekilde cevap verdi.

Elazığ'da baharla birlikte yaban domuzları da ortaya çıktı

Elazığ'ın Maden ilçesinde baharla birlikte yavru yaban domuzları görünmeye başladı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan: 'Ortaya konulan bu mücadelenin tek gayesi şehrimizin menfaatlerinin korunmasıdır'

Maden ilçesinde rezervde ortaya konulan mücadelenin tek gayesinin şehrin menfaatlerinin korunması olduğunu dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak kişilerle ve kurumlarla polemik ve söz düellosu yapacak vaktimiz yok. Kaldı ki ilimizin ve halkımızın ihtiyaç ve beklentileri açıktır dedi.

Maden Sahası, Geniş Kapsamlı Masaya Yatırıldı

Elazığ’ın Maden ilçesinde keşfedilen ve ihale süreciyle gündemde olan Polimetal maden sahası, Maden Belediye Başkanı Orhan YAVUZ’un ev sahipliğinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda geniş kapsamlı masaya yatırıldı. 

Türkiye'nin en büyük maden rezervi için toplantı düzenlendi

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin en büyük maden rezervinin bulunmasının ardından ilçedeki madenin işletilmesi adına Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Maden ilçesinde 'Polimetal maden sahası ihale süreci değerlendirme toplantısı' düzenlendi.

EMMAD: İhale Aceleye Getirilmemeli

Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği (EMMAD) Genel Sekreteri Hayri Günay, Maden ilçesindeki maden rezervinin işletilmesine yönelik 21.04.2022 tarihinde yapılacak ihalenin yürütmesinin durdurulmasını ve ihalenin iptal edilmesini talep etti.

Elazığ'da kurt sürüsü görüntülendi

Elazığ'ın Maden ilçesinde kurt sürüsü görüntülendi. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Maden sahasının ihalesi ileri bir tarihe ertelendi

Elazığ'ın Maden ilçesindeki ülkemizin en zengin polimetal maden sahası ile ilgili daha önce 4 Nisan 2022 tarihinde yapılacağı açıklanan ihale, Elazığ Girişim Gurubunun yoğun çalışmaları ve Elazığ’da oluşan yüksek hassasiyet neticesinde, ileri bir tarihe ertelendi.

Milletvekili Erol: İhalenin şeffaf yapılmayacağı konusunda tereddütlerimiz var

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ilçesinde bulunan maden sahasının ihalesiyle ilgili hazırlanan şartnamenin, ihalenin yapılmasına uygun olmadığını belirterek, 'ihalenin şeffaf yapılmayacağı konusunda tereddütlerimiz var.' dedi.

Elazığ Girişim Grubu alımları sona eriyor

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan maden rezervinin Elazığlı iş adamları tarafından çıkartılması için Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kurulan Elazığ Girişim Grubuna katılım yarın sona eriyor.

Türk Kızılayı engelli vatandaşları yalnız bırakmadı

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi tarafından Maden ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara giysi ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

#ElazigMadeniniİstiyor Etiketi Twitter'da TT oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Maden İlçesinde bulunan maden sahaları ile ilgili saat 20.00'da twitterda #ElazığMadeniniİstiyor hasthagı ile kampanya başlattı. Kampanya Türkiye genelinde gündem olarak büyük ses getirdi.

Haydi Elazığ taşına toprağına sahip çık

Maden ilçesi sınırlarında tespit edilen Maden sahasının Elazığ Girişim Grubu tarafından işletilmesi ile ilgili çok önemli bir etkinlik düzenleniyor.