Mali Haberleri

Mali Haberleri

Havabulut: Esnaflarımız ekonomik sorunları aşamıyor

Esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılar üzerine konuşan Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, “Elazığ halkı yerel halka destek olmalı” dedi.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

Kirayı elden ödeyene ceza geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı kira bedelinin elden ödenmesinin önüne geçmek için harekete geçti. Yeni hazırlanan tebliğ taslağına göre elden ödendiği tespit edilen kira için ev sahibi ve kiracıya en az 5'er bin liralık ceza kesilecek.

ELBAK ekibine, sertifikaları verildi

Olası afet durumlarında Elazığ Belediyesi adına sahaya çıkarak vatandaşların yardımına koşabilme hedefi ile Elazığ Belediyesi bünyesinde gönüllü belediye personelleri tarafından kurulan 38 kişilik Elazığ Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ELBAK); teorik, tatbikat ve uygulamalı saha eğitimlerinin ardından sertifikalarını aldı.

Erol: Fındığa uygulanan alan bazlı destek kayısı ve üzüme de uygulanmalı

Tarım politikaları üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Fındık üreticilerimize uygulanan alan bazlı destek modeli, Elazığ’daki üzüm ve kayısı üreticilerimiz için de devreye sokulmalıdır” dedi.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Erol: Fetö'nün arkasındaki siyasi irade açığa çıkarılmalıdır

Terörle ve Terörizmle Mücadele ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Terörle mücadele bir devlet politikası haline getirilmelidir” dedi.

Erol: Elazığ’da da uygulanmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul’da başlayacak olan “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” desteğinin Elâzığ’da da TOKİ marifeti ile uygulanması gerektiğini söyledi

Erol: 81 İl sayısı 100'e çıkarılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Yerel yönetimlerin ve mülki idare teşkilatlanmasının güçlendirilmesi için yapılması gereken planlamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Gürtürk: Mesleğin güvenirliğini korumalıyız

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, ilimizdeki Gazete dernek başkanları görsel, yazılı, ajans ve internet medya mensuplarıyla bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Emekliler, kritik zirveden çıkacak kararları bekliyor

En düşük emekli aylığının artırılması kapsamında yapılacak çalışma için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, bugün Beştepe'de saat 15.30'da bir araya gelecek.

Aslan: Köylü pazarları yeniden canlandırılmalı

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Erol Aslan, vatandaşların ucuz ve sürdürülebilir gıdaya ulaşabilmesi için köylü pazarlarının yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

Yeğen: İşçilerin eylemi siyasi malzeme yapılmamalı

Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen, Alacakaya’daki krom işletmesinde yapılan işçi eylemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, işçilerin eylemlerinin siyasi rant haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

Gazze’ye Kardeş Payı temalı yardım kampanyası başlatıldı

Gazze Direniş Platformu öncülüğünde KADEM Elazığ Temsilciliği ve Kızılay Elazığ Şubesi işbirliğinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Gazze için yardım kampanyası başlatıldı.

Elazığ’da esnaflar ayaklandı!

Faiz artırımı kararının ardından esnaf ayaklandı, oda başkanları karardan dönülmesi için çağrıda bulunuyor. Esnaf ve sanatkarlar odası birliği başkanı turan kurnaz da, başkanlarını yanına alarak, ortak bir açıklama yaptı ve “Elazığ’ın Cezası Bu Olmamalıydı” dedi.

Kamuda tasarrufun ayrıntıları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, bugün açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin ayrıntıları netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şahin tarafından bugün  kamuoyuna sunulacak olan yeni tasarruf ve verimlilik paketinde, kamu yöneticilerinin uyması gereken kurallar sıralandı. Uymayanlara ceza uygulanacak.

Elazığ Belediyesinin borcu açıklandı!

Elazığ Belediye Meclisinde belediyenin 2023 mali yılına ait kesin hesabı ile ilgili hazırlanan komisyon raporu görüşüldü.

Elazığ – Bingöl SMMO yetkililere seslendi

Elazığ –Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 81 ilde orta açıklama yaparak, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Milletvekili Erol: Haklar hukuki çerçevede aranmalıdır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, sendikal hak ve faaliyetlerin kurumların işleyiş ve düzenini engellememesi gerektiğini söyledi.

SGK emekli promosyonu hakkında duyuru yaptı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiğini hatırlatarak anlaşmalı bankaların listesi yayınlandı.

KADEM’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kampanyası

KADEM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla “Dünyanın Yükünü Taşıyan Kadınlarımız” temalı kampanya başlatıldı.

BAŞKAN ALAN, ELAZIĞ’IN PROBLEMLERİNİ BAKAN ŞİMŞEK’E İLETTİ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ iş dünyasının talep ve beklentilerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e iletti.

‘Bir Duruşun Olsun Adı Boykot Olsun Çözümü Helal Olsun’ konferansı

GİMDES Hanımlar Kurulu Gönüllü Elazığ Temsilciliği “Bir Duruşun Olsun Adı Boykot Olsun Çözümü Helal Olsun” temalı konferans düzenledi.

Milletvekili Erol: Maden ocakları kamulaştırılmalı

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden ocağının çökmesi sonucu meydana gelen olay ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak; “Çevre felaketine neden olan insan yaşamını tehdit eden önleyici tedbirlerin alınmadığı risk taşıyan tüm maden ocakları, kamulaştırılmalı ve devlet tarafından çalıştırılmalıdır” dedi.

100. Yılın İzinde: Atatürk sergisi ziyarete açıldı

Elazığ Belediyesi ve Yüksek Enerji Psikolojisi Derneği (YEPDER) destekleri ile düzenlenen “100. Yılın İzinde: Atatürk” temalı kişisel resim sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı.

Prof. Dr. Yasemin Açık bir kez daha TÜRKÇİMENTO yönetimine seçildi

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çimento sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nin (TÜRKÇİMENTO) 66’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2016 yılından bu yana TÜRKÇİMENTO’nun yönetiminde yer alan Açık, üretimdeki maliyet artışları ve küresel gelişmelerin etkisiyle ihracatta düşüş yaşanmasına rağmen sektör olarak dünya genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını, 2024 yılını da geçen yılın yurt içi ve ihracat rakamlarına benzer bir tablo ile kapatmayı öngördüklerini söyledi. 

Açık’tan Uyarı! Her Beş Gençten Biri Tütün Kullanıyor 

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına karşın Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’de tütün kullanma oranının yüzde 28’in üzerinde olduğunu, 15-24 yaş arasında da her beş gençten birinin tütün kullandığını söyleyen Açık, “Avrupa’nın tütünsüz nesil oluşturma hedefini biz de örnek almalı, etkili yasal düzenlemeleri ve bilinçlendirme çalışmalarını hayata geçirmeliyiz” dedi. 

Tunç, Diyanet İşleri Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na Atandı

Elazığlı Turgut Tunç, Diyanet İşleri Başkanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı’na atandı.

Emekliye ek zam verilecek mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Maliye ve Çalıma Bakanlıklarının yaptığı emekliye ek zam çalışmaları masaya yatırılacak ve son karar verilecek. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıklayacak. İşte masadaki zam formülleri...

Bahçeli: Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak için faal halde bulunanlara müsaade edilmeyecektir. Bu uğurda her şey göze alınmıştır. Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır. Hangi ülke karşımıza çıkarsa çıksın aynı kararlı muamele onlara da gösterilmelidir." ifadesini kullandı.