Maliyet Haberleri

Maliyet Haberleri

Prof. Dr. Yasemin Açık bir kez daha TÜRKÇİMENTO yönetimine seçildi

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, çimento sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği’nin (TÜRKÇİMENTO) 66’ncı Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2016 yılından bu yana TÜRKÇİMENTO’nun yönetiminde yer alan Açık, üretimdeki maliyet artışları ve küresel gelişmelerin etkisiyle ihracatta düşüş yaşanmasına rağmen sektör olarak dünya genelinde ilk sıralarda yer aldıklarını, 2024 yılını da geçen yılın yurt içi ve ihracat rakamlarına benzer bir tablo ile kapatmayı öngördüklerini söyledi. 

İşbirliği protokolü imzalandı

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin kullanımı ile doğal kaynaklar hızla tükenmekte, çevre kirliliği, iklim değişikliği ve enerji için yüksek maliyetler oluşabilmektedir. Enerji verimliliği ile yaşam standartlarımızı düşürmeden kullandığımız enerji miktarını azaltarak, enerji tüketiminde yapacağımız küçük önlemlerle büyük tasarruflar sağlayarak gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz anlayışıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Tasarruf İçin Enerjik Eğitim” projesi hazırlandı.

Erol’dan Bakan Şimşek’e soru önergesi 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, “Elazığ’daki ekonomik kriz nedeniyle KOBİ ve esnaflarımızın kira, stopaj, vergi, elektrik, su, doğalgaz ve iş gücü gibi temel girdi maliyetlerini arttırmıştır. Yüksek maliyet ve düşük kazanç ve ekonomik kriz sonucu esnafımız kepenk kapatmış, bankalara ve toptancılara olan borçlarını ödeyemez hale getirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin’den EYT açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'nin 2023'e maliyetinin 150 milyar lira civarında olabileceğini söyledi. Bakan Bilgin, “Mevcut kanunda 1000 gün eksiğin varsa çalışacaksın. Böyle bir borçlanma yok” dedi. 

Elazığ Belediyesi Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi arasında yer alan; asfaltta kaliteyi artırmak ve asfalt üretim ile serim maliyetini azaltmak amacıyla kurulan Asfalt Araştırma Laboratuvar Merkezi hizmete sunuldu.

Olumsuz hava koşulları ve artan maliyetler balık fiyatlarına yansıdı

Son günlerde etkili olan soğuk hava ve artan maliyetler balık fiyatlarına olumsuz yansıdı. Balıkçı tezgahlarında hamsi 40, istavrit 40 ve palamut 45 liradan satılıyor.

İnşaat sektörü tarihi bir durgunluk içinde

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 10 ve 11. Meslek Komitelerinde yer alan müteahhitler ve inşaat mühendislerinin, inşaat maliyetlerinde son bir yılda yaşanan maliyet artışları ve son olarak yapı denetim maliyetlerine getirilen yüzde 80 zamla birlikte sektörün tarihi bir çıkmazın eşiğine kadar geldiğini ifade ettiler.

İş dünyasının sorunları gündeme taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

Milletvekili Erol: Herkese aynı fiyat

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol 24 Ocak depremi sonrası yapılan evlerin maliyeti ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanına yazı yazdı.

Başkan Karakuş TOKİ'nin yaptığı ihaleye el insaf diyerek tepki gösterdi

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Sivrice ve Baskil ilçelerinde yapılacak 300 adet köy evi, 5 ahır ve çevre düzenlemesi yapım işinin, maliyetinin çok fazla üzerinde bir fiyata ihale edilmesine tepki gösterdi.

Ünlü yönetmen Serdar Akar: 'Türk sinemasında ciddi bir şekilde ihracat var'

Türk sinemasında ciddi bir şekilde ihracat olduğunu vurgulayan yönetmen Serdar Akar, Dizi maliyeti o kadar yüksek ki yurt dışı satışları olmazsa yapımcılar dizi maliyetini çıkaramıyorlar. Ancak oradan kazanabiliyorlar dedi.

Elazığ'da besicilere makine ekipman desteği

Elazığ'da küçük ve büyükbaş havyan besiciliği yapanlara yüzde 75 hibeli 2 milyon lira maliyetli makine ekipman desteği verildi.

Efe bebeğin tedavisi için 2.2 milyon dolar gerekli

Elazığ'da 1 yaşına girecek olan Yiğit Efe, 3 aylıkken ortaya çıkan kas hastalığı olarak bilinen SMA Tip1 ile cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Tek çaresi ABD'de yapılan ve yaklaşık 2 milyon 200 bin dolar maliyetli gen tedavisi olan Yiğit Efe'nin ailesi, ilgililerden yardım bekliyor.

İnşaat maliyet endeksi aylık yüzde 0,78 arttı

2020 yılı Haziran ayında inşaat maliyet endeksi, bir önceki aya göre yüzde 0,78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,47 arttı.

Bu ev yürüyor

Trabzon'da otobüs şoförlüğü yapan Adem Yıldızbaşoğlu, Korona virüs pandemisinde otobüs seferlerin yapılmadığı süreçte 7 sene önce aldığı minibüsü ahşap yayla evi görünümlü karavana çevirdi. Yaklaşık 150 bin TL maliyetiyle diğer karavanlardan farklı görüntüsüyle aynı bir yayla evini andıran aracı görenler gözlerine inanamıyor.

Elazığ'da 'Dev yatırım, 3 bin 500 kişiye iş'

Elazığ'da Saka Holding tarafından, 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 51 bin metre kare alanda inşasına başlanan ve yüzde 70 seviyesini gelinen 230 milyon lira maliyetli Tam Entegre Tekstil tesisinin tanıtımı yapıldı.

Elazığ'da tarım alanında 130 projeye 20 milyon hibe verildi

Kırsal ekonomik yatırımların desteklenmesi programı çerçevesinde bugüne kadar kent genelinde 20 milyonu hibeli, 48 milyon lira maliyetli 130 projeye desteklediklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projeleri kapsamında ise bu rakamı geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Daha az harcama ile daha verimli tedavi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, daha az harcama ile daha verimli tedavinin sağlanması ve tüm sağlık hizmetlerine ait maliyetlerin kaliteden ödün vermeden azaltılması amacıyla örnek bir çalışma yapıldı. 13. Uluslararası Sağlıkta Kalite, Akreditasyon ve Hasta Güvenliği Kongresi'ne bildiri olarak sunulan örnek uygulama ile bilgi yönetim sistemi tasarımında stratejik yönetişime dayalı iş zekası için bir model geliştirilmesinin sağlanacağı ifade edildi.

Elazığ'da 'Reçine Esaslı Su Bazlı Emülsiyon Astar' uygulaması

Elazığ'da 'Reçine Esaslı Su Bazlı Emülsiyon Astar' uygulamasına geçiş yapan İl Özel İdaresi, astar maliyetlerini yüzde 40'a varan oranlarda düşürdü.

300 bin lira rüşvet isteyen öğretim görevlisi suçüstü yakalandı

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde makineler, elektronik malzemeler ve tesisat onarımları için yapılan ihaleyi kazanan firmanın yetkilisinden maliyetleri fazla yazıp, yapılmamış işlemleri yapılmış gibi göstereceğini söyleyerek rüşvet istediği iddia edilen öğretim görevlisi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.