Masak Haberleri

Masak Haberleri

Bakanlıktan İBB'ye soruşturma açıklaması

Başkanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Belediyelerde 31 Temmuz 2022'den önce işe alınmış olan terör örgütleriyle irtibatlı veya iltisaklı kişiler çalıştırılıyor ve bu kişilere dokunulamıyor ise bunun sorumlusunun Belediyeler değil İl Valileri veya İçişleri Bakanı olduğu" şeklinde maksatlı yazıların yer aldığı belirtildi.

Kışın su tüketimine dikkat

Kış aylarının en büyük problemlerinden birinin su içmemek olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Selen Fırat, 'Yazın susadığımız için bir miktar su içiyoruz ama kışın bu durum olmadığı için suyu ihmal etmiş oluyoruz. Bu yüzden kışın su tüketimine de çokça dikkat etmeliyiz. Susamasak bile ara ara suyumuzu içmeyi ihmal etmeyelim. Kış aylarında çok güzel sebzeler var, bu sebzeleri de bol bol tüketip C vitamini almaya özen göstermeliyiz' dedi.

Bir arada yaşayamasak da gönüllerimiz bir arada

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullları Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

MTA Genel Müdürü Erdem: 'Ormanlar, günümüzdeki varlığını madencilik sektörüne borçludur'

Tarih boyunca insanların ısınma ihtiyacını karşılamak için kullandığı ormanların varlığının madencilik sektörüne borçlu olduğunu belirten Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Cengiz Erdem, 'Kömür, petrol, doğalgaz, jeotermal ve uranyum gibi kaynakların bulunması ve çıkartılması, bugün ormanlarımızın teminatıdır. Eğer bunları sektöre ve halkımıza sunmasak yakacak için bile bu ormanlar bizim ihtiyacımızı karşılamaz' dedi.