Medical Park Haberleri

Medical Park Haberleri

Elazığ'da yeni hastane faaliyete başladı

Elazığ Medical Park Hastanesini devralan Özel Sonomed Hastanesi faaliyetlerine başladı.

Kalbi durup bitkisel hayata giren genç kız kök hücre nakli ile hayata tutundu

Tunceli'de evinde kalbi durmuş halde bulunan ve uzun süre beynine oksijen gitmeyerek bitkisel hayata giren Gözde Özgül, Medical Park Elazığ Hastanesinde uygulanan kök hücre nakli ile yeniden hayata tutundu.

Elazığ'da kanser hastaları için moral konseri düzenlendi

Medical Park Elazığ Hastanesinde kanser tedavisi gören hasta ve yakınlarına moral amaçlı Türk halk musikisi konseri verildi.

Irak'ta bulamadığı şifayı Elazığ'da buldu

Kuzey Irak'ta yaşayan Hardam İbrahim Sofi, anevrizmasında bulunan baloncuklaşmadan dolayı ülkesindeki farklı hastanelere gitti fakat bir sonuç alamadı. Tavsiye üzerine Medical Park Elazığ Hastanesine gelen Sofi, burada dünyada nadir, Elazığ'da ise ilk defa gerçekleştirilen anjiyografik yöntemi ile ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Elazığ'da hemşireler haftası kutlandı

Hemşireler Haftası çerçevesinde Medical Park Elazığ Hastanesi'nde hemşireler için program düzenlendi. Etkinlikte pasta kesilip, hemşirelere hediyeler verildi.

Çok sevdiği Medical Park Hastanesinde bir günlüğüne başhekim oldu

Elazığ'da babası ile sürekli Medical Park Hastanesine giden ve her fırsatta hastaneyi çok sevdiğini belirten Ahmet Salih Güler, hastane tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir günlüğüne hastane başhekim koltuğuna oturtuldu.

Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Doğan: 'Ramazan ayında mide şikayetleri artmaktadır'

Ramazan ayında oruç tutan hastaların mide şikayetlerinin artmasının nedeninin midenin uzun süre aç kalması ve mide içindeki asidin artarak zayıflamış olan mide tabakasına hasar vermesi olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Zeynal Doğan, Artan diğer bir şikayet ise halk arasında fazla olan reflü şikayetidir. Özellikle kronik gastrit, mide ülseri ve daha önce mide kanaması geçirmiş olan hastalar Ramazan ayında biraz daha fazla sorun yaşamaktadırlar' dedi.

Doç. Dr. Doğdu: 'Kalp hastaları ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek oruç tutabilirler'

Kalp hastalarının oruç tutarken orucun hangi döneme geldiğine dikkat etmesi gerektiğini belirten Medical Park Elazığ Hastanesinde görevli kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Orhan Doğdu, Yaz dönemine geldiyse, sıvı ve tuz dengesi bozulacaksa özellikle kalp yetmezliği hastalarının oruç tutmasını önermiyoruz. Ama kış, sonbahar ve ilkbahar ayına denk geliyorsa, çok uzun sürmeyecek oruç dönemi oluyorsa hastaların ilaçlarını aksatmadan bol sıvı tüketerek, ilaçlarını nasıl kullanacağını hekime danışarak oruç tutmalarında sakınca yoktur' dedi.

Elazığ'da 'Çocuğum İçin Önce Ben' semineri düzenledi

Elazığ'da Medical Park Elazığ Hastanesi ve bir eğitim kurumu iş birliği ile 'Çocuğum İçin Önce Ben' adlı seminer düzenlendi.

Elazığ'da sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı'nda bir araya geldi

Sağlık çalışanları Medical Park Elazığ Hastanesinin 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlediği etkinlikte bir araya geldi.

Medical Park Elazığ Hastanesi'nden 'Kadınlar Günü' Semineri

Medical Park Elazığ Hastanesi ve Keban Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilçe kadınlarıyla bir araya gelerek 'Kadınlar Günü' Semineri gerçekleştirdi.

Medical Park Elazığ Hastanesi kadınları unutmadı

Medical Park Elazığ Hastanesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi, İl Emniyet Müdürlüğü ile Kadın ve Demokrasi Deneğinde çalışan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak kendilerine çiçek verdi.

Futbolcunun 3 kez çapraz bağı koptu, uzmanlar 'Antrenman' detayına dikkat çekti

Elazığspor'un genç futbolcusu Selim Enes Özeren'in iki buçuk yıl içerisinde 3 kez ön çapraz bağı koptu. Başarılı geçen ameliyat sonrası futbolcu taburcu edilirken, tedaviyi üstlenen Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Taneli, uygun olmayan koşul ve zeminlerde yapılan sporun ve yoğun antrenman temposunun ön çapraz bağın kopmasına sebep olabildiğine dikkat çekti.

Elazığspor'da Selim Enes sezonu kapattı

Elazığspor altyapısından yetişen ve bu sezon 16 maçta forma giyen ofansif orta saha oyuncusu Selim Enes Özeren, Elazığ Medical Park Hastanesinde çapraz bağ ameliyatı oldu.

Kolesterolün önemi kanda ortaya çıktı: Düşükte kan berrak, yüksekte bulanık ve katı

Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Baydar, kolesterolün önemine dikkat çekerek, 'Kalp ve damar hastalıklarında en önemli risk faktörü şüphesiz kolesterol yükseklikleridir. Kandaki görüntüsü bile bunu gözler önüne seriyor. Kolesterolü normal olan hastanın kanı berrak görünümlü. Kolesterolü yüksek olan hastanın ise bulanık ve katı görünümde. Bu iki görüntü arasındaki fark kolesterolün önemini çok güzel ortaya koyuyor' dedi.

Elazığ'da Serabral Palsi hastası çocuklar 'Duyu bütünleme terapi odasında' tedavi ediliyor

Medical Park Elazığ Hastanesinde kas, kemik hastalıkları, eklem rahatsızlıkları başta olmak üzere, ağrı gibi yakınmalarda tedavi sunmakla beraber özelikle Serebral Palsi hastası çocuklara yönelik de farklı tedavilerin uygulandığı duyu bütünleme odası ile hizmet veriliyor.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Coşkuner: 'Cüzzamda erken tanı ve tedavi çok önemlidir'

Cüzzamda erken tanının çok önemli olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ayşen Sağdıç Coşkuner, 'Cüzzamı ülkemizde az sayıda görmekteyiz. Az görülmesine rağmen cüzzam hastalığı kalıcı sakatlıklar ve körlük gibi çok ciddi komplikasyonlara sebep olduğu için farkındalık günü önemlidir' dedi.

Yemek borusunu delen cismin turp olduğunu zannetti, gerçek sonradan ortaya çıktı

Mardin'de yaşayan, ailesi ile birlikte akşam yemeği yerken yemek borusuna yabancı cisim kaçan ve Medical Park Elazığ Hastanesine sevk edilen Hasan Nas, gerçekleştirilen başarılı operasyonla 3 gün sonra sağlığına kavuştu. Farklı bölümlerde 3 farklı uzman doktorun müdahalesi sonrası yemek borusunu delen kemiğin çıkarıldığı talihsiz adam, turp yedikten sonra kendini hastanede bulduğunu söyledi.

EBSK'lı sporcular sağlık kontrolünden geçti

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Elazığ Basketbol Spor Kulübü Derneği sporcuları Medical Park Elazığ Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçti.

Medical Park Elazığ Hastanesi, ESYSK ile sağlık sponsorluğu anlaşmasını yineledi

Medical Park Elazığ Hastanesi, 2010 yılından beri sağlık sponsoru olduğu Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü (ESYSK) ile 'Sağlık Hizmetleri Sponsorluk Sözleşmesi' imzalayarak anlaşmayı yineledi.

Basketbol Kadınlar 2. Ligi'nde mücadele eden takımdan sağlık sponsorluğu anlaşması

Medical Park Elazığ Hastanesi, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi'nde mücadele eden Elazığ Basketbol Spor Kulübü Derneği ile sağlık sponsorluğu anlaşması yaptı.

Medical Park Elazığ Hastanesinden 'Meme Kanseri' bilinçlendirme standı

Medical Park Elazığ Hastanesi 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı nedeniyle bir alışveriş merkezinde stant açarak vatandaşları bilinçlendirdi.

Medical Park Elazığ Hastanesi, Elazığ Karakoçan FK'nın sağlık sponsorluğu anlaşmasını yeniledi

Medical Park Elazığ Hastanesi, TFF 3. Lig ekibi Elazığ Karakoçan Futbol Kulübü ile sağlık sponsorluğu anlaşmasını uzattı.

Kaplan: 'Gastrit tedavi edilmezse, mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir'

Gastritin her yaşta görülebilen bir rahatsızlık olduğunu aktaran Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Can Şoreş Kaplan, Gastrit bireyde karın ağrısı, mide ekşimesi, göğüste yanma hissi, mide bulantısı, kusma gibi semptomlar oluşturmaktadır ancak birçok kişide de gastritin semptom vermeden ilerlediğini görmekteyiz. Gastrit tedavi edilmezse mide kanseri olarak karşımıza çıkabilir dedi.

Özel hastaneden Uluslararası İşitme Engelliler Haftası'nda engellilere ücretsiz muayene

Medical Park Elazığ Hastanesinde 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlara ücretsiz göz muayenesi yapıldı.

Diyetisyen Kübra Tekay: 'Yağlar ölçülü tüketilirse kilo aldırmaz, kilonun korunmasına yardımcı olur'

Günlük alınan enerjinin yaklaşık yüzde 30'unun yağ olduğunu belirten Medical Park Elazığ Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, Karbonhidratlarda olduğu gibi ölçülü ve doğru kaynaklardan alınan yağlar kilo yapmaz, aksine iştah kontrolünü sağladıkları için kilo kontrolüne yardımcı olurlar. Ayrıca yağlar, vitaminleri eriterek vücut tarafından emilmelerini sağladıklarından çok önemlidir dedi.

Fenerbahçeli genç boksörler sağlık taramasından geçti

Nuri Eroğlu Türkiye Gençler Ferdi Boks Şampiyonası için Elazığ'a gelen Fenerbahçe Spor Kulübü genç boksör takımı, Medical Park Elazığ Hastanesinde PCR testi yaptırdı.

Kurtar: 'Hentbol takımımızı her zaman desteklemeye devam edeceğiz'

Elazığ'ı Süper Lig'de temsil eden kadın hentbol takımının kulüp başkanı ve oyuncularını hastanede ağırlayan Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ahmet Sedat Kurtar, 'Uzun yıllardan beri desteklediğimiz ve başarılarını alkışladığımız kadın hentbol takımına geçmişte olduğu gibi gelecekte de en iyi şekilde sponsor ve bir taraftar olarak desteklemeye devam edeceğiz' dedi.

Elazığ'da sağlık çalışanları aşı olmaya devam ediyor

Elazığ'da sağlık çalışanları aşılanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Covid-19 aşısı olan Medical Park Elazığ Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Ahmet Sedat Kurtar 'Aşı salgın süresince alınan tedbirlerin yanı sıra pandeminin son bulması için büyük bir güç dedi.

Medical Park Hastanesi ile 2 dernek arasında protokol

Medical Park Elazığ Hastanesi ile 2 dernek arasında sağlık protokolü imzalandı.