Mehmetçik Haberleri

Mehmetçik Haberleri

Milletvekili Keleş, yaralı Mehmetçiğimizi ziyaret etti 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Hemşehrimiz Ömer Akçakoca’yı ziyaret etti. Ankara GATA Hastanesi’nde tedavi gören yaralı Mehmetçiğimiz Ömer Akçakoca ile bir araya gelen milletvekili keleş, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 

Şehitler için sabah namazında tüm camilerde dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yarın sabah namazında tüm camilerde terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda şehadete kavuşan Mehmetçikler ve tüm şehitler için dua edileceğini bildirdi.

Mehmetçik Gazze'ye mi gidiyor? 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardım faaliyetlerine ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasında bulundu.

Mehmetçik Vakfı, şehit yakınları ve gazileri unutmadı 

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Kurban Bayramı'nda Elazığ’da bulunan şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. 

Mehmetçik'ten köy çocuklarına bayram sürprizi, gören koştu

Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda köy köy gezen jandarma ekipleri, çocuklarla şarkılar söyleyip, hediyeler verdi, süslenen araçlar ile onları gezdirdi. 10 yaşındaki fiziksel engelli Özge Çimen'in odasını da süsleyen ekipler, ona unutulmaz bir bayram yaşattı.

Mehmetçikten bayrak hassasiyeti

Elazığ'da Kömürhan Köprüsü açılışı sonrasında Türk Bayrağının katlanmaya çalışırken yere değdiğini gören Mehmetçik, yardım ederek bayrağı usulüne göre yere değdirmeden katladı.

Mehmetçik'ten işaret diliyle anlamlı mesaj, vefalı sürpriz

Elazığ'da Mehmetçik, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle işaret diliyle hem anlamlı mesaj verdi, hem de Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle evlerinden çıkamayan köylerde ikamet eden çocukları ziyaret ederek doğum günü sürprizi yaptı.

Mehmetçik, şehit ve depremde hayatını kaybedenler için bin fidan dikti

Elazığ'da jandarma personeli şehit güvenlik güçleri ile depremde hayatını kaybedenlerin anısına bin adet fidan dikti.

Mehmetçik konteyner kentte kalan ailelere aşure dağıttı

Elazığ'da Mehmetçik, deprem sonrası konteyner evlerden oluşan geçici barınma merkezlerine kalan ailelere aşure ikram etti.

Vefalı Mehmetçik, kayıp olduktan sonra bulduğu nineyle bir araya geldi

Elazığ'da kaybolduktan 3 saat sonra jandarma ekiplerinin araması sonucu dağlık alanda bulunan Alzaymır hastası 87 yaşındaki Naile nineyi, Covid-19 denetimleri gerçekleştiren Mehmetçik evinde ziyaret etti. Ziyarette Naile nine, 'O sıra beni arayan jandarmayı görseydim bir parça ekmek yedirirdim' dedi.

Rojda'nın asker üniforması giyme hayalini Mehmetçik gerçekleştirdi

Elazığ'da 17 yaşındaki fiziksel engelli Rojda'nın asker üniforması giyme hayalini, Mehmetçik gerçekleştirdi.

Elazığ'da Mehmetçik'ten şehitlik hassasiyeti

Elazığ'da Mehmetçik, belirli aralıklarla ilçe ve köylerde bulunan şehitlerin kabirlerini ziyaret ederek hem bayraklarını değiştiriyor hemde, bakımını yapıyor.

Deprem bölgesi Elazığ'da eller semaya Mehmetçik için açıldı

Deprem bölgesi Elazığ'da, Cuma namazında camileri dolduran vatandaşlar İdlib'de hain saldırı sonrası şehit düşen ve görevde olan Mehmetçik için ellerini semaya açarak dua etti.

Mehmetçik Sivrice'de vatandaşların çadırını kurdu

Elazığ merkezli 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde Sivrice ilçesinde vatandaşlar sokakta sabahlarken, Kızılay ve AFAD'ın dağıttığı çadırları Mehmetçik kurdu.

Elazığ'da Mehmetçikler yemin etti

Elazığ'da vatani görevini yapan acemi erler, düzenlenen törenle yemin edip aileleriyle hasret giderdi.

Öğrenciler turnuva gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı

Elazığ'da Gazi Ortaokulu öğrencileri düzenledikleri futbol turnuvasının gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Şerifoğulları, Mehmetçiğe Destek İçin Esnaflara Türk Bayrağı Dağıttı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Barış Pınarı Harekâtına katılan Mehmetçiklerimize destek vermek amacıyla pazar esnafına Türk bayrağı dağıttı.

Öğrenciler 'Barış' yazarak Mehmetçiğe destek verdi

Elazığ öğrenciler Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik için odalarının ışıklarıyla 'Barış' yazısı oluşturarak destek verdi.

Amatör sporculardan, Mehmetçiğe destek

Elazığ'da Amatör sporcuların katıldığı yürüyüşte, Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçik için pankart açılarak destek mesajı verildi.

İsveç'e rakip Elazığ'da 123 metrelik orcik yapıldı

Guinness Rekorlar Kitabına 100 metrelik orcik ile ismini yazdıran İsveç'e rakip olan Elazığ'da, 123 metre uzunluğunda orcik yapıldı. Aynı zamanda Vali Çetin Oktay Kaldırım'ın talimatıyla festival için hazırlanan 500 kilogram orcikin de Mehmetçik'e gönderileceği öğrenildi.

Harekata katılan Mehmetçik için kurban kesildi, dua edildi

Elazığ'da Barış Pınarı Harekatı kapsamında sınır ötesinde operasyon düzenleyen Mehmetçikler için kurban kesilip dua edildi.

Arslan: Dualarımız ve Kalbimiz Mehmetçikle

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütlerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı.​

Vali Kaldırım, yaralı Mehmetçikleri ziyaret etti

Tunceli'de 2'si 2 milyon 100 bin TL ödülle aranan 6 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, hafif yaralanan ve tedavileri Elazığ'da devam eden Mehmetçikleri Vali Çetin Oktay Kaldırım ziyaret etti.