Memurlar Haberleri

Memurlar Haberleri

Çerkez: Ek ödeme memur emeklilerine de verilmeli 

Memurların ve memur emeklisinin sorunlarının seçim döneminde geriye atılmaması gerektiğini ifade eden Türkiye Kamu – Sen İl Temsilcisi Atilla Çerkez, ilave ek ödemlerin memur emeklilerine de verilmesi çağrısında bulundu. 

Bakan Işıkhan'dan flaş açıklamalar! Memur zammı ne kadar olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM'de konuştu. Zamlı asgari ücretin herkesi memnun edeceğini belirten Işıkhan, emekli alıklarının da iyileştirileceği sözü verdi. Memurlara 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Bakan Işıkhan, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyenin de karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan 2 gün sonra yapılacağını duyurdu.

Enflasyon rakamları açıklandı! Kasım ayında rekor kırdı

TÜİK Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre Kasım ayında aylık enflasyon yüzde 3.38, yıllık enflasyon ise yüzde 61.98olarak gerçekleşti. Böylece emekli ve memurların alacakları 5 aylık enflasyon fark belli oldu.

AK Parti’de belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili, "Memurların istifaları için son tarih 1 Aralık. Onların da durumu netleştikten sonra aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya başlarız" diye konuştu. 

Enflasyon rakamları açıklandı! 

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklandı. Ekim ayında aylık enflasyon yüzde 3.43, yıllık enflasyon ise yüzde 61.36 oldu. Enflasyon 58 aydın sürekli artıyor. ENAG Ekim ayında enflasyonun yüzde 5.09, yıllık olarak ise yüzde 126.8 olarak duyurdu. Enflasyon rakamlarının ortaya çıkmasıyla emekli ve memurların alacağı 4 aylık enflasyon farkı da kesinleşti.

Tayin için yeni düzenleme devreye girdi

Milyonlarca memuru ilgilendiren karar! Anayasa Mahkemesi, polis, asker, öğretmen, doktor dahil tüm memurlar için artık "aile bütünlüğünü bozacak şekilde tayin" yapılamayacak İşte ayrıntılar...

Polis memurlarının Elazığ’da görev süresi düşürüldü 

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre polis memurlarının Elazığ’da görev yapma süresi 5 yıldan 4 yıla düşürüldü. Yayımlanan kararnamede Elazığ 2. Bölgede yer aldı. 

Kamuda çalışan sözleşmelilere kadro 

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini öngören Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Devlet memurlarının yemek ücretleri belli oldu

Memurlardan bu yıl 3,81-15,55 lira, sözleşmeli personelden 4,64-18,59 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elazığ'da 'Otizme Mavi Işık Yak' etkinliği

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde düzenlenen 'Otizme Mavi Işık Yak' etkinliğinde polis kıyafeti giyinen otizmli öğrenciler, polis memurlarının yardımıyla trafik kontrolü yaptı.

Para dolu çanta buldu, saymadan polise gitti

Elazığ'da, eşi ve çocuklarıyla birlikte kayınvalidesine giderken içerisinde 22 bin TL olan el çantası bulan inşaat işçisi Faik Ortaç, gittiği polis merkezinde memurların ulaştığı sahibine teslim etti, örnek oldu.

Manisa’da zabıtaya bıçaklı saldırı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve UKOME'nin kararıyla, yasaklanan sokak atık toplayıcılarına yönelik denetim yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı memurları, bir atık toplayıcısının bıçaklı ve sözlü saldırısına uğradı. Zabıta memuru saldırıyı yara almadan atlattı.

Bahşi: Deprem Tazminatı Uzatılsın

Elazığ'da 24 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle 693 Lira deprem tazminatı alan memurlar, deprem tazminatının 6 ay daha uzatılmasını talep etti. 

Elazığ'da vatandaşları bilgilendiren polislere çirkin saldırı

Elazığ Merkez Valifahribey caddesi üzerinde Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşları bilgilendiren polis memurlarına bir gurup tarafından saldırı yapıldı.

Bahşi,'Talebimiz Cumhurbaşkanımız tarafından karşılık buldu'

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında memurlara yönelik taleplerini ilettiklerini anımsatan Memur-Sen Elazığ İl Başkanı İbrahim Bahşi, bugün yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile taleplerinin karşılık bulduğunu söyledi.