Meslek Liseleri Haberleri

Meslek Liseleri Haberleri

Gürkan: Nitelikli elemanlar ile sektörlerimize önemli katkı sunacağız

Elazığ’da meslek liselerinin ara elaman yetiştirilmesi ile ilgili toplantı düzenlendi. MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen toplantıya Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş Arasında Protokol 

Meslek liselerin elektrik elektronik bölümü öğrencilerinin eğitimine katkı sunulması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fırat Elektrik Dağıtım şirketi arasında protokol imzalandı. 

Gönüllü Öğretmenler depremzedeler için ekmek ve çorba pişiriyor 

Elazığ'da meslek liseleri bünyesinde yer alan fırın ve mutfak atölyelerinde gönüllü öğretmenler ve okul personeli gece gündüz vardiya yaparak, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'daki depremzedeler için ekmek yapıyor, çorba hazırlıyor. 

Özel Meslek Liseleri Federasyonu TBMM’de 

Özel Meslek Liseleri Federasyonu Yönetimi ve üyeleri Genel Başkan Av. Ahmet YALÇIN öncülüğünde TBMM’de toplanarak Özel Meslek Liselerinin  sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Toplantı, bir çok milletvekilinin katılımı ile TBMM Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Mesleki eğitim artık daha cazip

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı ziyaret eden Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda yapılan değişiklikle meslek liselerinin tercih edilmesiyle ilgili çok önemli destekler sağlandığını ve hem öğrenciler hem de gençler için fırsatlar getirildiğini söyledi. 

Meslek liselerinde mesleki ve teknik eğitim merkezi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde eğitim öğretim veren tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açıldı.