Mesleki Haberleri

Mesleki Haberleri

Gürtürk: Gazeteciler gücünü, mesleki sorumluluklarından almaktadır

Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk,24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Necip Güngör Kısaparmak MTAL öğrencilerinden konser

Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Öğrenci Korosu tarafından konser düzenlendi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla oluşturulan il istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Sıdıka Avar MTAL’de öğretmenlere seminer düzenledi

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 15-19 Nisan 2024 tarihleri arasında öğretmenlere seminer verildi.

Yazar İkbal Gürpınar öğrencilerle buluştu 

Yazar İkbal Gürpınar, Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile söyleşi gerçekleştirdi. 

Milli Eğitim tarihin en büyük okulu hızla yükseliyor 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) tarafından Elazığ’a yaptırılan ve Milli Eğitim tarihini en büyüğü olacak olan Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hızla yükseliyor. 

Prof. Dr. Yasemin Açık Oyunu Kullandı

Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Yasemin Açık oyunu Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kullandı.

Vali Toraman’dan, yardımların toplandığı alanlara ziyaret 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, deprem bölgelerine gönderilen yardımların toplandığı Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı'nı ve Şehit Mehmet Öter Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. 

ETSO mesleki eğitimin güçlendirilmesi için 5 dosya hazırladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), TOBB'da gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü toplantısında hazırladığı 5 dosyayı sundu.

Zeycan Yıldırım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri iş garantisi ile eğitim görüyor

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (Elazığ OSB) Yönetiminin destekleriyle Zeycan Yıldırım Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri iş garantisi ile eğitim görüyor.

Elazığ'da öğrenciler hem okuyup hem meslek öğrenerek harçlıklarını çıkarıyor

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesinde açılan süblimasyon baskı atölyesinde magnet, kalemlik masa isimliği, kupa bardak, mutfak önlüğü ve kristal plaket gibi ürettikleri ürünleri satarak okul harçlıklarını çıkarıyor.

Elazığ'da öğrenciler okuyup meslek öğrenerek okul harçlıklarını çıkarıyor

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesindeki kuaför ve güzellik merkezi bölümünde öğrendiklerini hayata geçirerek okul harçlıklarını çıkarıyor.

Elazığ'da Oryantiring spor müsabakaları

Elazığ'da gerçekleştiren Oryantiring spor dalı müsabakalarında Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri iki kupa birden kazandı.

Elazığ'da METE-DER kuruldu

Elazığ'da Mesleki ve Teknik Eğitimi Yaygınlaştırma Derneği (METE-DER) kurularak faaliyete geçti.

Mesleki eğitim artık daha cazip

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı ziyaret eden Milli Eğitim İl Müdürü Feyzi Gürtürk, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununda yapılan değişiklikle meslek liselerinin tercih edilmesiyle ilgili çok önemli destekler sağlandığını ve hem öğrenciler hem de gençler için fırsatlar getirildiğini söyledi. 

Meslek liselerinde mesleki ve teknik eğitim merkezi açıldı

Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde eğitim öğretim veren tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde mesleki eğitim merkezi programı açıldı.

Korgeneral Hulusi Sayın’ın adı yaşatılmaya devam ediyor

Elazığ merkez Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin adı değiştirilerek Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürüldü.

Fabrika gibi çalışan okul 1,5 yılda 2 milyon 987 bin liralık ciroya ulaştı

Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Üretim Atölyesi'nde 495 bin 839 litre hijyen malzemesi üretilerek, 2 milyon 987 bin 412,81 TL ciroya ulaşıldı.

Fırat Üniversitesi ile İl Özel İdaresi arasında işbirliği protokolü imzalandı

Fırat Üniversitesi ile İl Özel İdaresi arasında mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı

F.Ü Hastanesinde mesleki eğitimler devam ediyor

Fırat Üniversitesi Hastanesi kan merkezi sorumlusu Meral TÖRGÜRSUL tarafından kan merkezi hemşirelerine eğitim verildi.

Sağlık Müdürü Polat, 40 Yaş ve üzeri vatandaşları aşı olmaya çağırdı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, tüm ülkede olduğu gibi Elazığ'da da aşılamada 40 ve üzeri yaş grubuna geçildiğini belirtilerek, mesleki veya yaş sırası gelen tüm vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

El Sanatları Ürünleri Online Olarak Sergilenecek

Elazığ Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile birçok sanat dalında gerçekleştirilen mesleki eğitim kurslarında yapılan el sanatları ürünleri pandemi dolayısıyla sanal ortamda sergilenecek.

Elazığ'da 'Mesleki Eğitimde Okul Projesi'

Elazığ'da Mesleki Eğitimde Okul Projesi'ne meslek okullarının dahil olduğu bildirildi.

Engellerini aştı, hem kendi parasını kazanıyor hem de usta oldu

Elazığ'da çocuklukta öğrenme güçlüğü çeken ve yüzde 50 zihinsel engeli bulunan 27 yaşındaki Erhan Ulam, mesleki eğitim merkezi aracılığıyla stajyer olarak gittiği oto lastikçide usta oldu. 10 yıldır lastikçide çalışarak ekonomik kazanç sağlayan Ulam, kendi ayakları üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor.

İşbirliği Protokolü İmzalandı

Fırat Üniversitesi Baskil MYO ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

Bakan Selçuk açıkladı: 50 bini aştı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, çalışma hayatında üretime değer katan nitelikli ve mesleki yeterlilik belgeli kadın işgücünün 50 bini aştığını bildirdi.

ELMÜTDER'den İnşaat Ustalarına Jest

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, İnşaat sektöründe çalışan ustaların mesleki yeterlilik belgesi sahibi olmalarını desteklediklerini söyledi..

Karataş; Mesleki Sorumluluk Sigortası Kurumlarca Yapılmalı

Kamu  Sağlık-Sen Genel  Başkanı Ümit Karataş, doktorların zorunlu olarak yaptırdıkları Mesleki Sorumluluk Sigortasının, başta hemşireler ve ebeler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına görev yaptıkları kurumlarca ücretsiz olarak yapılması gerektiğini söyledi.

El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

Elazığ merkez Hicret Mahallesinde Muhtarlık, Halk Eğitim Müdürlüğü ve İş Kur İl Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen mesleki eğitim kurslarında hazırlanan ürünler görücüye çıktı.

İletişim Lisesi, sınavla öğrenci alacak

Elazığ Necip Güngör Kısaparmak Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nin sınavla öğrenci alacağı açıklandı.