Metrekare Haberleri

Metrekare Haberleri

Elazığ Belediyesi’nin bir marka yatırımında daha sona yaklaşılıyor

Elazığ Belediyesi tarafından Aksaray ve Hicret Mahalleleri arasında yer alan toplam 100 bin metrekare alanda hayata geçirilen spor ve yaşam kompleksi inşa çalışmalarında sona yaklaşıldı. Şehre marka değer katacak tesis, yüzde 90 oranında tamamlandı.

Köy yollarında reglaj çalışmaları devam ediyor

İlimizde meydana gelen ve metrekareye mevsim normallerinin üzerinde düşen yağışlarla birlikte, Baskil ilçemizde bazı köyler, oluşan selden olumsuz etkilendi.

M.Bulut İnşaat’ın gurur günü

İlimizde gerçekleştirdiği prestij projelerle saygın ve güçlü bir yapı firması olarak öne çıkan M. Bulut İnşaat tarafından “Elazığ'ın Kalbinde Yeni Yaşam Başlıyor” sloganıyla bölgenin en prestijli projelerinden biri olarak 22.000 metrekare alan üzerine kurulan, AVM, CADDE MAĞAZA ve Ofis olarak 3 farklı bağımsız bölümden oluşacak New Point projesi, ülkemizin önde gelen markaların sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin de katıldığı görkemli bir törenle İstanbul’da tanıtıldı.

Akpınar Mahallesi yeni yaşam alanı ilerliyor

Yepyeni yaşam alanlarıyla şehir kimliğine değer kazandıran Elazığ Belediyesi tarafından şehir merkezine kazandırılacak Akpınar Mahallesi Yaşam Alanı'nda çalışmalar ilerliyor. Akpınar, Sarayatik ve Çarşı Mahalleleri başta olmak üzere çevre mahallelerinin yararlanacağı yeni yaşam alanı, Akpınar Mahallesi’nde 8 bin 500 metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

Semt Pazarı’na Çaydaçıra sakinlerinden tam not 

Elazığ Belediyesi’nin, vatandaşların talebi üzerine 3 bin 520 metrekare alan üzerinde inşa ederek hizmete sunduğu yeni Çaydaçıra Semt Pazarı, mahalle sakinlerine büyük kolaylık sağladı. 

Bakan Kirişci: 'Türkiye bölgesel bir güç olmanın ötesine geçti, artık sözü dinlenilen ve atmış olduğu adımların izlenildiği global bir oyuncu'

Türkiye'nin artık herhangi bir ülke olmadığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, 'Türkiye sadece 780 bin kilometrekarelik bir alana sıkıştırılabilecek, hapsedilecek ve kendi coğrafyasıyla meşgul olacak bir ülke değil. Aynı zamanda 462 bin kilometrelik bir mavi vatanımız var. Bununla beraber bölgesel bir güç olmanın ötesine geçti. Artık sözü dinlenilen, atmış olduğu adımların izlenildiği global bir oyuncu olduğunu gösterdi' dedi.

Elazığlılar Cumhuriyet Meydanıyla nefes alacak

Elazığ'da şehrin uzun yıllardan bu yana beklediği, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın da vizyon projeleri arasında yer alan meydan ve yeraltı otoparkının bulunduğu Cumhuriyet Meydanı çalışmalarında sona gelindi. 38 bin metrekarelik meydanda Türkiye Cumhuriyeti ve tarihteki 16 Türk devletini simgeleyen 17 adet bayrak yer alacak.

Elazığ Belediyesi'nden jeotermal sera yatırımı

Elazığ Belediyesi tarafından Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahası'nda, 15 bin metrekarelik alanda kurulacak jeotermal sera alanında çalışmalar devam ediyor.

FÜ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında arsa takası

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü arasında Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasının bulunduğu 13 bin 700 metrekare alan ile Malatya yolu üzerinde Kesikköprü mevkiinde bulunan Harput Yerleşkesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750 bin metrekare alanın takası gerçekleşti.

'Yapamazsın' dediler, o şimdi eserleri ile erkeklere taş çıkarıyor

Elazığ'da hobi olarak başladığı ahşap yakma ve oyma sanatında erkeklere taş çıkartan 2 çocuk annesi Mine Karakaş, 5 metrekarelik atölyesinde aile ekonomisine katkı sağlıyor.

Tarih kokan kolonya dükkanında 41 yıldır Türkiye'ye koku üretiyor

Elazığ'da yaşayan Güven Buldaç, baba mesleği kolonya üretimini 30 metrekarelik iş yerinde devam ettirerek, 41 yıldır ürettiği ürünlerini Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyor.

Elazığ OSB'ye 1 Milyon metrekare alan ilave edildi

Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 6. Bölgeye dahil edilmek üzere mülkiyeti Akçakiraz mücavir saha sınırları içerisinde bulunan 1 milyon metrekarelik ilave alan ekleme amaçlı Akçakiraz Belediyesi ile OSB arasında protokol imzalandı.

4 metrekarelik dükkana dünyaları sığdırdı

Elazığ'da yaşayan tespih ustası Murat Aktaş, 4 metrekarelik dükkanın 1 metrekarelik alanını makineleri küçülterek imalathane, kalan kısmını ise satış yapacak şekilde dizayn etti. Küçücük dükkanına dünyaları sığdıran Aktaş, şimdiye kadar piyasa 8 bine yakın tespih sattı.

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binası tamamlandı

Elazığ Belediyesi, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini ekleyerek toplam 7 bin metrekare alan üzerinde bünyesinde idari birim, gasilhane, morg ve caminin yer alacağı yeni binanın yapımında sona gelindi.

69 yaşında, saz teknesi yapıp Fransa'ya bile satıyor

Elazığ'da 69 yaşındaki Ali Dursun Üğdül, 36 yıldır doğadaki yaşlanmış dut ağaçlarını keserek 7 metrekare atölyesinde enstrümana dönüştürüyor.

45 yıldır ekmeğini demire şekil vererek kazanıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 16 metrekarelik dükkanı bulunan 62 yaşındaki demir ustası Davut Beyazelma, 45 yıldır eski yöntemlerle demire şekil vererek ekmeğini kazanmayı sürdürüyor.

Elazığ'da köylerde deprem konutları yükseliyor

Elazığ'da toplamda 135 köyde çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, '18 köyümüzde 265 konutumuzun temel ve inşaat çalışması devam ediyor. Diğer köylerimizde de yine plan, proje ve yer tespit çalışmaları sürüyor' dedi.

Site Bahçesinde Yapılan Türk Bayrağı Hayran Bıraktı

Elazığ'da bir site yöneticisi, komşularının yardımıyla site bahçesinde 15 metrekarelik beton üzerine Türk Bayrağı yaptı. Dikkatleri üzerine çeken dev Türk Bayrağı, görenleri hayran bıraktı.

Elazığ'da 50 bin metrekareye 'Kent Köy' projesi

Elazığ Belediyesi, 50 bin metre karelik alanda çocukların doğal yaşamı tanıma fırsatı yakalayacağı planlanan Kent-Köy Projesi'nin hayata geçirilmesi için ihale çalışmalarına başlandı.

Bombalı saldırıda yıkılan emniyetin yerinin 'Millet Bahçesi'ne dönüşümü sürüyor

Terör örgütü PKK'nın 3 yıl önce bugün bombalı araçla düzenlediği hain saldırı sonrasında zarar gören ve ardından yıkılan İl Emniyet Müdürlüğünün yerinde başlatılan Millet Bahçesi projesinin çalışmaları devam ediyor. İçerisinde şehitler anıtının da olacağı millet bahçesinin 25 bin metrekaresinin yeşil alan olacağı belirtildi.

Elazığ’da 81 yılın Haziran ayı yağış rekoru kırıldı

Geçen ay metrekare başına 55 kilogram yağış alan Elazığ’da 81 yılın Haziran ayı yağış rekoru kırıldı. 

Hamidiye Camii ve Külliyesi yardım bekliyor

Elazığ’da Abdullahpaşa Mahallesi’nde 1.300 metrekare alan üzerine inşa edilen Hamidiye Camii ve Külliyesi yardım bekliyor.

Elazığ Millet Bahçesi’nde son durum

Elazığ’da 30 bin 616 metrekarelik alanda yapımına başlanan Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor.